- 1
- 2
-
Subway Prophet
Witam! Zastanawiam się właśnie nad zmianą dostawcy internetowego z Neostrady na coś ciekawszego. Zainteresowała mnie oferta mobilnego internetu od Play, bo spory transfer i duży limit ale po krótkim szperaniu po forach dowiedziałem się, że Play ma najtańszą ofertę, choć problemy ze stabilnością łącza (na mapce zasięgu nie wygląda to tak najgorzej). Internauci zwrócili uwagę na iPlus jako najstabilniejszego dostawcę, choć jego oferta jest gorsza od "plejowej".
Zastanawiam się teraz jak to wygląda u nas? Macie mobilny internet? Jak się sprawdza w Żyrardowie? Jestem ciekaw opinii także o innych dostawcach.
Pozdrawiam. -
korzem
Play działa nieźle u nas w mieście ale masz np 5 lub 10 GB limitu na transfer. Jeśli net ma być po kablu to spoko jest Netia, podobna do neostrady tylko działa o niebo lepiej. -
Subway Prophet
No ja bym wolał, żeby był mobilny, w sense z modemem na usb i takie tam. Żebym nie był uziemiony kablem, lub zasięgiem routera. Wiem, ten limit też mnie boli, niestety... -
Łysy - krótko i zajebiście
Z tego co słyszałem od znajomych, to wszystkie te mobilne internety nadają się co najwyżej do sprawdzenia poczty i to też jak dobrze zawieje wiatr. Bo często gubi zasięg bez konkretnego powodu, a jego szybkość tak naprawdę jest dobra tylko tam, gdzie masz 3G, a jak na razie nie jest tego za dużo. Więc wcale z tymi mobilnymi nie jest tak różowo. Zawsze możesz - jak chcesz mieć internet przy sobie gdziekolwiek byś się nie udał - zainstalować Operę Mini do telefonu i wykupić sobie pakiet internetowy :) -
-
JOGLE
Na żeroma np blueconect ma kiepskawy zasięg a na wschodzie znowu bardzo dobry a w sochaczewie np już śmiga z pełną prędkością czyli te 7.2 i chyba z tego co się orientuję era ma jeden z najlepszych zasięgów a koszt 100kb masz 3gr a heya 2gr a w plusie i pozostałych opcjach nie wiem. -
JOGLE
Dodam jeszcze że heya i era daje modemy bez sim locka choć nie wiem czy wszystkie modele ale raczej tak a plus nie wiem a orange na pewno zabezpieczone dają bo oni we wszystkim mają sim locka więc chyba najlepiej ci wyjdzie wziąć w heya lub era i potem ewentualnie przetestować inne sieci modem już będziesz miał a karta to już nie duży wydatek. -
Maciej B.
Za makiem orange smiga w 3g+ wiec tez nie jest żle choć zasięg jest minimalny ale i tak ok 1mb smiga -
Anonim
w sumie temat nie ten, ale smiecic nie chce,
ma ktos WiMaxa w żyrardowie?
Netia do mnie przyjeżdża w piątek sprawdzić zasięg,
wie ktoś jaki koszt instalacji w Netii,
jak chodzi internet?
Może Era w żyrardowie również oferuje? -
Anonim
Ja osobiście mogę polecić internet z playa. zakupilem sobie za 45zl taki z 5gb limitem transferu.
Nic mnie nie rozlacza, pliki sciagam z predkoscia nawet 120KB/s.
Z tym, że korzystam z niego glownie od rana do godziny 14 w pracy.
Ktoś ze znajomych mowil mi ze orange free nie pozwala nawet na plynne ogladanie filmikow, np na youtubie.. u mnie nie ma tego problemu.
PS.od początku traktowałem te łącze jako łącze dodatkowe/awaryjne. w domu korzystam z neostrady.
pozdr. -
Anonim
Ja polecam Plusa ma 26GB llimitu wiec jak narazie jest najlepszym dostepnym mobilnym internetem na rynku !!! -
Raniuszek :-)
Witajcie!
Może ktos wie gdzie jest nadajnik NETII WiMAX w Żyrardowie? Dzięki. :-) -
Anonim
no ja nie wiem, ale ja mieszkam w lesie na granicy z międzyborowem i złapali u mnie sygnał i z żyrardowa i z grodziska, tyle, że wiatr zawiał... -
Ja mieszkam w Tartaku i czekam na dobry internet z utęsknieniem! Zgłosiłam do Netii i mają przyjechać, sprawdzić. Ode mnie do dalszych krańców Żyrardowa jest 10km, a zasięg nadajnika to ok. 12km. Praktycznie wszystko zależy od tego gdzie ten nadajnik stoi.
Podobno w odległości 25m od odbiornika nie powinno być drzew, lini wysokiego napięcia itp. U mnie jest czysto, a jeszcze to najwyższy punkt w okolicy. Mam NADZIEJĘ! :-) -
JOGLE
Podobno netia jest lipna tak słyszałem od kogoś kto ma dlatego wczoraj sam zrezygnowałem bo był facet z ofertą internetu i telefonu. A ja mam z isko i jeszcze się nie zawiodłem z tym że kabelek. -
Ja słyszałam same superlatywy. Tak czy inaczej u nas kabli niet, więc trzeba szukać alternatywy. :-) -
Sir Melon Pierwyszoł Popach
Odświeżam temat - co z tym free WiFi? x) Dzisiaj po całym parku prawie zlazłem jak i po placu JPII i wykrywa mi sieć "zyrardow.pl" no ale przez 'error' nie można się połączyć z hotspotem. Dla przykładu w Wawie czy IKEI w Jankach net śmiga jak szalony. :D -
Anonim
-
Sir Melon Pierwyszoł Popach
Konto, które zakładasz kiedy po raz pierwszy się logujesz do 'zyrardow.pl'. x) A tu nawet konta nie da rady założyć. -
anka
-
Anonim
Apropo internetu mobilnego Play'a to działa na terenie Żyrardowa oraz okolic całkiem przyzwoicie .
Głównie jest coś ponad 1 Mb/s a wieczorami jakoś się trzyma poza tym ciekawostką jest to że Play ma stację 3G w Wiskitkach , dokładnie gdzie nie wiem ale pozwolenie ma w centrum miasta zaraz obok urzędu.
Co do Plusa to fakt pod względem Iplusopobieracza i limitów jest okey no i może działać po EDGE w całej Polsce.
Jak macie jakieś pytania co do spraw związanych z internetem chętnie odpowiem , w tym jestem biegły :)
Lipnie wypada tylko Orange a co do ERY to nie wiem choć też nie jest źle.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Żyrardów
- Załóż własne grono tematyczne