-
Susek
Mam do Was kilka pytań, będę wdzięczny za każdą udzieloną odpowiedź; )
1. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś dane ile motocyklów jeździ po drogach naszego powiatu?
2. Czy w Żyrardowie i/lub okolicach istnieje jakieś stowarzyszenie/klub zrzeszający motocyklistów?
3. Jeśli nie ma takiego klubu, to czy znalazłyby się osoby chętne do stworzenia forum dyskusyjnego, a później (nieformalnego, w dalszej perspektywie nie może formalnego) klubu motocyklowego?
Wydaje mi się, że jest nas coraz więcej i warto byłoby trzymać się razem :) -
Much
>2. Czy w Żyrardowie i/lub okolicach istnieje jakieś stowarzyszenie/klub zrzeszający motocyklistów?
cmentarz (oczywiście tych brawurowych ) -
Łysy - krótko i zajebiście
Z tego co mi wiadomo, to formalnie nic nie istnieje takiego. A co za sprzęcik w stajni trzymasz??; > -
Susek
Aktualnie nic czym dałoby się jeździć na codzień, bo jestem w trakcie kursu na prawko A.
Ale mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości zawita do mojego garażu Fazer, Bandit, albo coś z zupełnie innej ligi - Virago.
A tak BTW to w garażu trzymam polskiej produkcji Rometa Komara II - w oryginalnym stanie z '71. -
-
JOGLE
To jeszcze nie wykluczone że w przyszłym roku ja zawitam na drogach naszego miasta, w planach najpierw oczywiście A bo kiedyś uznałem że mi jest zbędne i tak zrobiłem B, B+E, C, C+E a od kilku lat chodzi za mną A i w przyszłym roku z początku wybieram się na prawko potem albo i wcześniej; ) będę szukał Transalpa, plany sięgają też dalej ale też na przyszły rok ale z tym nie będę rozpisywał szczegółów tutaj, jak wypali zdam relacje :) -
Łysy - krótko i zajebiście
Romet Komar II?? Sprecyzuj, bo coś mieszasz :) Jeśli z 71' to tylko Komar II i to już wersja pewnie na kopniak, nie na pedały??; >
Ja kiedyś miałem Komara '75, ale z silnikiem rometowskim z 2001 roku. Chodził jak złoto,. żałuje, że go sprzedałem, ale cóż...Aktualnie na popasie MZ ETZ 250e '87. Życzę powodzenia w zdawaniu A kategorii; )
-
Susek
Romet to też nazwa zakładu, więc prawidłowo zapisałem nazwę; )
I tu Cię zaskoczę, mój jest jeszcze na pedały, dwa biegi w manetce. Muszę się za niego wziąć i zrobić na prawdziwego, rasowego oldtimera; )
Nie dziękuję, aby nie zapeszyć. :p -
Michelle, latexowa królowa.
Jeśli temat jest aktualny to jest jakieś stowarzyszenie, czy jak to inaczej nazwać, motocyklistów w Żyrardowie.
Wiem, bo mój tata do niego należy, najpierw spotykali się z kolegami tak poprostu, potem to zrobiło się bardziej oficjalne, jak sam mi mówił. :p
Jeśli chcesz, mogę się go podpytać o konkrety jakieś. :) -
Kwiatek/ X-Traxx
Jestem chętny do pomocy przy prowadzeniu forum jeżeli takie powstanie. W Żyrardowie ogromnej ilości motocyklistów nie ma ale zawsze ktoś nowy dochodzi.
Zajmuję się już od kilku lat administracją stron internetowych (promocja, zarządzanie, zakładanie nowych portali) i wiem jak rozwinąć takie forum.
Jeżeli był bym potrzebny to zapraszam na Priv :)
Pozdrawiam -
JOGLE
No to jeśli takowy klub powstanie to ja już motocykl mam prawko po nowym roku i sezon już mam zamiar jeździć, motocykl to oczywiście wspomniany wcześniej transalp -
JOGLE
-
Adrianoo
Najpierw to trzeba do tych ludzi jeżdżących jakoś dotrzeć:p trzeba zebrać chętnych i coś spróbować... ale przede wszystkim trzeba jeździć i jeszcze raz jeździć po drogach:) -
JOGLE
Po drodze to nie trudno kogoś złapać :) sam kilku motocyklistów znam ale czy na klub będą chętni nie wiem. -
Marek
niedaleko mne mieszka ktoś z czerwonym transalpem:) a tak w ogole to jeżdze na yamaha ttr600 i w sumie jakby sie cos kroiło jakies motocyklowe spotkanko w cieplejsze dni to sie pisze:P -
JOGLE
Ja w przyszłym tygodniu powinienem dopełnić formalności z rejestracją i ubezpieczeniem więc już prawie legalnie będę mógł latać :) bo jeszcze to prawko przedemną bo zrobiłem najpierw B potem C potem C+E a A sobie odkładałem aż wkońcu kupiłem moto więc prawko trzeba zrobić. A gdzie mieszkasz że mówisz czerwony transalp? bo wiem że mój w żyrardowie póki co chyba 3 bo wiem że na żeromskiego chyba weterynarz ma transalpa ja i wiem że chyba gdzieś koło cmentarza koleś jakiś ma bo kumpel mu coś przy nim naprawiał. -
Marek
no przy targu, ja swojego jeszcze nie przerejstrowalem:P ale jak ciepło to latam:) ale juz niedlugo go chyba zarejstruje zeby jakiegos przypalu nie bylo -
JOGLE
Ja swojego mam z Włoch i jedno co mnie wkurzyło w naszym wydziale komunikacji to to że mam zrobiony Włoski przegląd 26/06/2009 który ważny jest 2 lata czyli do 2011 roku a oni mi go nie chcą uwzględnić bo nie ma daty kiedy on się kończy, a przecież unijne prawo mówi że przegląd zrobiony w krajach UE jest ważny i u nas z tym że ten dwu letni jest skracany do roku więc mogli by mi go skrócić do czerwca 2010 ale nie każą mi robić nowy i nie wiem co z tym fantem zrobić czy zapłacić OC i latać na włoskiej tablicy do 2010/2011 bo w dokumentach przegląd ważny a potem przerejestrować. Wkurzający jest ten wyzysk w naszym kraju. -
Marek
oo mój tez jest z włoch:P a gdzie latasz tym transalpem? bo to raczej ciezka maszyna.. -
JOGLE
No ciężka przekonałem się w lesie na tym odcinku co robią teraz autostradę tu od tej drogi co idzie na skierniewice jechałem od benenardu i okazało się że jednak nie te opony i brak umiejętności bo zaliczyłem niegroźną glebę a właściwie nie dałem rady się wyprostować i musiałem go położyć na ziemi i dopiero podnosić :) a gotowy do jazdy waży bodajrze 201kg więc do lekkich nie należy. A gdzie latam w sumie narazie zrobiłem nim może nieco ponad 30km łącznie bo nie mam OC i tablic, tablice sobie zrobiłem z tekturki i w folie na opaski :) ale dziś chyba dokonam rejestracji -
Marek
dokonaj:) to i ja moze niedlugo dokonam, moj wazy 150, ale tez opony mam universalne, to terenu sie raczej nie nadają chyba ze szuterki, jakby co to mozna sie kiedys umowic na delikatne pojeżdzenie:) sobota niedziela kolo poludnia, poniedzialek wtorek? oby cieplo bylo tak minimum z 8:P
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Żyrardów
- Załóż własne grono tematyczne