-
kołtun ik
dawno mi tak cisnienie nie skoczylo. jestem gotow przyleciec z hiszpanii i przykuc sie . -
kołtun ik
Zieloni w obronie Doliny Rospudy!
Minister Środowiska Jan Szyszko podjął ostateczną decyzję o wybudowaniu obwodnicy przez Dolinę Rospudy. Prace mają ruszyć nawet pod koniec lutego - na początek planowana jest wycinka 20 tysięcy drzew.
Nie tędy droga! Obwodnicy przez Dolinę Rospudy dziękujemy!
Nie godzimy na wandalizm i niszczenie przyrody.
Nie godzimy się na łamanie prawa.
Nie godzimy się, by nasze podatki wydawano na kary Unii Europejskiej za bezmyslność urzędników - sa sensowniejsze wydatki.
Domagamy sie zmiany decyzji ministra albo zmiany ministra!
Zapraszamy do udziału w pikiecie w obronie Doliny Rospudy w sobotę, 10.02, o godz. 12, pod Ministerstwem Środowiska przy ul. Wawelskiej 52/54 w Warszawie.
PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY
sobota, 10.02, godz.12
pod Ministerstwem Środowiska
ul. Wawelska 52/54, Warszawa
-
Anonim
PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY
sobota, 10.02, godz.12
pod Ministerstwem Środowiska
ul. Wawelska 52/54, Warszawa
niech wszyscy, którzy mają na uwadze zachowanie w jak najlepszym stanie polskiej przyrody zjawią się tam! dajmy wyraz niezadowolenia z polityki naszego rzadu w sprawie ochrony środowiska! zamach na dolinę rospudy, wycinka starodrzewów w puszczy białowieskiej co dalej???
niech ślepy i głuchy na argumenty minister degradacji środowiska podzieli los innych bonzów pisu i zostanie odsuniety!
-
>kołtun ik napisał
>dawno mi tak cisnienie nie skoczylo. jestem gotow przyleciec
>z hiszpanii i przykuc sie .
racja powinieneś.
przykuc sobie łeb.
tylko czy to coś by pomogło ? -
-
Anonim
podziwiam ,,odzew na gronie zielonych'' z jakim się spotkałem w sprawie rospudy!!! to grono jeszcze żyje czy to już stan śpiączki klinicznej??? -
kołtun ik
hehe
ale woland, partia to nie grono. to tylko jeden z kanalow komunikacji zew. wiesz przeciez ze mamy liste wewnetrzna.
i w sumie ja tez rzadko uzywam grona -
Anonim
-
kołtun ik
no dobra.wstydze sie.
prawica poszalala w internecie, my zoorganizowalismy protest, poinformowalismy barroso i KE.
straszna ta nasza nikla aktywnosc na gronie. normalnie obecnosc na gronie wyznacznikiem egzystecji.
jestem, bo mam duzo postow.
:-D
-
bi, bi, bitch
W niedzielę o 13 demo w Krakowie. Spotykamy się pod Adaśkiem na Rynku.. Wybiera się ktos/ia?? -
Master Betty
http://www.gddkia.gov.pl/viewattach...
http://forum.ngo.pl/x/256727?mid=26...
- Wojciech Batura w sprawie obwodnicy. Jako, że jest to osoba mieszkająca w Augustowie a zarazem całym sercem oddana ochronie środowiska uważam, że jest najlepszym autorytetem w tej sprawie gdyż opowiada się zarówno za mieszkańcami Augustowa jak i dobrem środowiska. -
Ras Phoo Phoo (idealny Polak:-P)
>Szymon Klucznik napisał
>grono prawica bardziej sie zaangazowalo
>wstydzcie sie
prawica to ma media nawet wybiórczą ostatnio pisowa. -
Anonim
powiem tak ze zrozumcie tez ta druga strona ja mieszkam w Bialymstoku ale jestem bardzo czesto w Augustowie i wiele razy o malo nie zginelam przez te samochody i rozumiem tych mieszkancow z drugiej strony w dziecinstwie mieszkalam nad rozpuda i wiem jak tam pieknie
nie wiecie moze czy nie mozna jakos inaczej tej obwodnicy? -
kołtun ik
no Karola ,ale my caly czas o tym mowimy ze nikt nie protestuje przeciw obwodnicy , tylko jej przebiegu.
mozna inaczej i zostal zaproponowany alternatywny przebieg.
tanszy bo bez budow na bagnac i eskapad, tanszy bo mozna dostac dofinansowanie z UE, tanszy bo nie bedzie kar.
a kary beda tak duze, ze tak naprawde dzialamy w interesie mieszkancow, bo im szybciej zostanie zaakceptowany przebieg alternatywny tym szybciej augostowianie beda mieli obwodnice.
ze wzgledu na kary droga przez rospude nie powstanie, a mieszkancy zostana z reka w nocniku. bez drogi, ale i bez moczar. -
Anonim
ja was troche nie rozumiem.
tj. zaluje Rozpudy i sadze ze nalezaloby publicznie oskarzyc i napietnowac rzady i politykow ktorzy do tego doprowadzili (czyli SLD i troche PiS), ba nawet wytoczyc procesy jakies itd... Ale skoro zmiana trasy przesunie budowe o kilka lat (chyba ze posiadam zle informacje), to protestujac przeciw jej stworzeniu zgadzacie sie poniekad na to zeby ciagle gineli w Augustowie ludzie... -
Anonim
tak ale alternatywny przebieg obwodnicy wiaze sie z wysiedleniem mieszkancow tamtych terenow a wiadomo na czym polega wysiedlenie z domkow z gospodarstwem do bloku to sory moim zdaniem sytuacja bez wyjscia
Izzi napisala:tj. zaluje Rozpudy i sadze ze nalezaloby publicznie oskarzyc i napietnowac rzady i politykow ktorzy do tego doprowadzili (czyli SLD i troche PiS)
sory ale glownie PIS to sa durnie i wszystko musza spieprzyc; / nie dosc ze mamy i tak mamy nienajlepsze kontakty z panstawmai osciennymi to teraz z Unia europejska przez ta obwodnica masakra
-
kołtun ik
primo
info o wysiedleniu to bzdura medialna!
secundo
budowa przez rospude doprowadzi do tego ze prace nbie zostana przdluzone o pol roku, ale wstrzymane na kilka lat i poprowadzenie moze za kilkanascie i tak alternatywnym przebiegiem.
ergo...
ekolodzy dzialaja w interesie augustowian
rzad nie.
rzadowi zalezy na populistycznych glosach elektoratu ,a nie na ich dobru.
rzad proboje zaantagonizowac spoleczenstwo w mysl zasady dziel i rzadz.
nie dajcie sie nabrac, czytajcie , myslcie , mimo ze was proboja ograniczyc. -
Metatron
-
kołtun ik
no wlasnie , czemu nei potrafisz skomentowac ministrancie z petycja o wczesniejsza premiere pottera.
zgroza! "ejze...!"