Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kołtun ik

dawno mi tak cisnienie nie skoczylo. jestem gotow przyleciec z hiszpanii i przykuc sie .
  • kołtun ik

Zieloni w obronie Doliny Rospudy!
    Minister Środowiska Jan Szyszko podjął ostateczną decyzję o wybudowaniu obwodnicy przez Dolinę Rospudy. Prace mają ruszyć nawet pod koniec lutego - na początek planowana jest wycinka 20 tysięcy drzew.

Nie tędy droga! Obwodnicy przez Dolinę Rospudy dziękujemy!

Nie godzimy na wandalizm i niszczenie przyrody.

Nie godzimy się na łamanie prawa.

Nie godzimy się, by nasze podatki wydawano na kary Unii Europejskiej za bezmyslność urzędników - sa sensowniejsze wydatki.

Domagamy sie zmiany decyzji ministra albo zmiany ministra!

Zapraszamy do udziału w pikiecie w obronie Doliny Rospudy w sobotę, 10.02, o godz. 12, pod Ministerstwem Środowiska przy ul. Wawelskiej 52/54 w Warszawie.

PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY

sobota, 10.02, godz.12

pod Ministerstwem Środowiska

ul. Wawelska 52/54, Warszawa

• Anonim

PIKIETA W OBRONIE DOLINY ROSPUDY

sobota, 10.02, godz.12

pod Ministerstwem Środowiska

ul. Wawelska 52/54, Warszawa

niech wszyscy, którzy mają na uwadze zachowanie w jak najlepszym stanie polskiej przyrody zjawią się tam! dajmy wyraz niezadowolenia z polityki naszego rzadu w sprawie ochrony środowiska! zamach na dolinę rospudy, wycinka starodrzewów w puszczy białowieskiej co dalej???
    niech ślepy i głuchy na argumenty minister degradacji środowiska podzieli los innych bonzów pisu i zostanie odsuniety!
  • Adam

>kołtun ik napisał
    >dawno mi tak cisnienie nie skoczylo. jestem gotow przyleciec
    >z hiszpanii i przykuc sie .

racja powinieneś.
    przykuc sobie łeb.
    tylko czy to coś by pomogło ?
  • Anonim

podziwiam ,,odzew na gronie zielonych'' z jakim się spotkałem w sprawie rospudy!!! to grono jeszcze żyje czy to już stan śpiączki klinicznej???
  • kołtun ik

hehe
    ale woland, partia to nie grono. to tylko jeden z kanalow komunikacji zew. wiesz przeciez ze mamy liste wewnetrzna.
    i w sumie ja tez rzadko uzywam grona
  • Anonim

grono prawica bardziej sie zaangazowalo
    wstydzcie sie
  • kołtun ik

no dobra.wstydze sie.
    prawica poszalala w internecie, my zoorganizowalismy protest, poinformowalismy barroso i KE.
    straszna ta nasza nikla aktywnosc na gronie. normalnie obecnosc na gronie wyznacznikiem egzystecji.
    jestem, bo mam duzo postow.
    :-D
  • bi, bi, bitch

W niedzielę o 13 demo w Krakowie. Spotykamy się pod Adaśkiem na Rynku.. Wybiera się ktos/ia??
  • Master Betty

http://www.gddkia.gov.pl/viewattach...
    http://forum.ngo.pl/x/256727?mid=26...
    - Wojciech Batura w sprawie obwodnicy. Jako, że jest to osoba mieszkająca w Augustowie a zarazem całym sercem oddana ochronie środowiska uważam, że jest najlepszym autorytetem w tej sprawie gdyż opowiada się zarówno za mieszkańcami Augustowa jak i dobrem środowiska.
  • Ras Phoo Phoo (idealny Polak:-P)

>Szymon Klucznik napisał
    >grono prawica bardziej sie zaangazowalo
    >wstydzcie sie

prawica to ma media nawet wybiórczą ostatnio pisowa.
  • Anonim

powiem tak ze zrozumcie tez ta druga strona ja mieszkam w Bialymstoku ale jestem bardzo czesto w Augustowie i wiele razy o malo nie zginelam przez te samochody i rozumiem tych mieszkancow z drugiej strony w dziecinstwie mieszkalam nad rozpuda i wiem jak tam pieknie

nie wiecie moze czy nie mozna jakos inaczej tej obwodnicy?
  • kołtun ik

no Karola ,ale my caly czas o tym mowimy ze nikt nie protestuje przeciw obwodnicy , tylko jej przebiegu.
    mozna inaczej i zostal zaproponowany alternatywny przebieg.
    tanszy bo bez budow na bagnac i eskapad, tanszy bo mozna dostac dofinansowanie z UE, tanszy bo nie bedzie kar.
    a kary beda tak duze, ze tak naprawde dzialamy w interesie mieszkancow, bo im szybciej zostanie zaakceptowany przebieg alternatywny tym szybciej augostowianie beda mieli obwodnice.
    ze wzgledu na kary droga przez rospude nie powstanie, a mieszkancy zostana z reka w nocniku. bez drogi, ale i bez moczar.
  • Anonim

ja was troche nie rozumiem.
    tj. zaluje Rozpudy i sadze ze nalezaloby publicznie oskarzyc i napietnowac rzady i politykow ktorzy do tego doprowadzili (czyli SLD i troche PiS), ba nawet wytoczyc procesy jakies itd... Ale skoro zmiana trasy przesunie budowe o kilka lat (chyba ze posiadam zle informacje), to protestujac przeciw jej stworzeniu zgadzacie sie poniekad na to zeby ciagle gineli w Augustowie ludzie...
  • Anonim

tak ale alternatywny przebieg obwodnicy wiaze sie z wysiedleniem mieszkancow tamtych terenow a wiadomo na czym polega wysiedlenie z domkow z gospodarstwem do bloku to sory moim zdaniem sytuacja bez wyjscia

Izzi napisala:tj. zaluje Rozpudy i sadze ze nalezaloby publicznie oskarzyc i napietnowac rzady i politykow ktorzy do tego doprowadzili (czyli SLD i troche PiS)

sory ale glownie PIS to sa durnie i wszystko musza spieprzyc; / nie dosc ze mamy i tak mamy nienajlepsze kontakty z panstawmai osciennymi to teraz z Unia europejska przez ta obwodnica masakra

• kołtun ik

primo
    info o wysiedleniu to bzdura medialna!
    secundo
    budowa przez rospude doprowadzi do tego ze prace nbie zostana przdluzone o pol roku, ale wstrzymane na kilka lat i poprowadzenie moze za kilkanascie i tak alternatywnym przebiegiem.
    ergo...
    ekolodzy dzialaja w interesie augustowian
    rzad nie.
    rzadowi zalezy na populistycznych glosach elektoratu ,a nie na ich dobru.
    rzad proboje zaantagonizowac spoleczenstwo w mysl zasady dziel i rzadz.

nie dajcie sie nabrac, czytajcie , myslcie , mimo ze was proboja ograniczyc.
  • Metatron

>ekolodzy dzialaja w interesie augustowian
    no comments.:]
  • kołtun ik

no wlasnie , czemu nei potrafisz skomentowac ministrancie z petycja o wczesniejsza premiere pottera.
    zgroza! "ejze...!"