Zarządzanie i ZiIP PW 2007/08 [319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Karola

Prof. Bagiński wysłał wiadomość, że mamy (gr. IP) podzielić się na te 2 przedmioty na 4 grupy.
    Wysłał puste listy do uzupełnienia po 15 osób w każdej grupie.

Wpisujcie się tutaj do poszczególnych grup, ja zbiorę wszytko i mu przekażę.
    Ja wpisuję osoby, które pamiętam, że zapisały się do grupy 1b w poniedziałek, jeżeli chcecie żeby pozostały te same grupy to się dopiszcie do tych co ustaliliśmy w poniedziałek póki są miejsca.

Grupa 1a

Grupa1b
    1. Karolina Szczęch
    2. Wojciech Wiśniewski
    3. Szewczak Marta
    4. Staniek Sylwester
    5. Sokołowski Bartek

Grupa 2a

Grupa 2b

Wpisujcie się z numerkami porządkowymi, żeby w każdej grupie było nie więcej niż 15 osób.
    Listy wyślę w niedzielę wieczorem/poniedziałek rano.
  • Panna J.

1a Justyna Byśkiniewicz
  • Mówię co widzę

Jak to jest że już wpisaliśmy się na jedne listy bezpośrednio na zajęciach? I wziął je od nas prof. i było ok? A teraz się okazuje że dodatkowo robimy to tutaj ?

Ale ok, niech będzie.

Proszę dopisać:

Jakub Olszówka
    Dominika Pielak
    Magdalena Karczewska

do grupy na godzinę 12.00 w poniedziałki, to chyba jest 1a.
  • Karola

To przeczytaj maila, wysłał listy puste do wypełnienia. Zapisuję do 1a.
  • Marcin W.

1b Marcin Wojnarowski
  • Shrek

1b Wioleta Szymańska
  • milena_m

Grupa 1b
    8. Milena Misiewicz
    9. Joanna Ostrowska
    10. Maria Siudy
    11. Magdalena Piórecka
  • .engie.

1a Aneta Zagrzejewska, Agnieszka Stosio
  • Karolinka

1b
    12. Kornelia Siwik
    13. Rygowska Marta
    14. Tkaczyk Luiza
    15 Karolina Przygodzka
  • Anonim

1a

7. Katarzyna Ługowska
    8. Justyna Nieskórska
    9. Adrianna Pulik
  • Tomek

do 1a
    10. Tomasz Zajdziński
    11. Katarzyna Włodarczyk
  • Mówię co widzę

Jeszcze osoby do 1a:

12. Justyna Pióro
    13. Aneta Pogorzelska
    14. Ewa kula
  • Beatka :)

Grupa 1a

15. Beata Latos
    16. Marta Kaźmierska
    17. Marta Kotańska
    Prosze o dopisanie nas razem bo jesteśmy w jednym zespole.

Dodam, że ogólny podział na grupy 71 i 72 miał zostać bez zmian z zeszłego roku. Wiem, że wszyscy będą się pchać do grupy 1, ale zażalenia powinny iść do Misiaka albo z Sałacińskiego i trzeba złożyć petycje, że jesteśmy na studiach dziennych i nie bedziemy siedzieć od 8 do 20 z okienkami wq środku po kilka godzin. (o tym mówi regulamin studiów DZIENNYCH)

Poza tym facet od ERP powiedział, że nie ma podziału na ai b, więc ciekawe czy Bagiński albo Misiak byli łaskawi skonsultowac to z facetem do ERP.
    Podział na grupy a i b uważam za bez sensowny i nie rozumiem czemu Bagiński się tak przy tym podziale upiera, jak i tak nie robimy nic konstruktywnego na zajeciach, a sala jest duża i nie widze problemu na tradycyjny podział.
  • *Karolinka*

1a
    18. Karolina Grodzicka
    19. Szymon Gdaniec
  • ...

>Karola napisała:
    >Prof. Bagiński wysłał wiadomość, że mamy (gr. IP)
    >podzielić się na te 2 przedmioty na 4 grupy.

I już od dawna *jesteśmy* podzieleni na dwie równe grupy! Podzieliliśmy się rok temu. Na początku tego roku *ustaliliśmy*, że dzielimy się tak, jak było rok temu. I wszystkim to pasowało. Podajcie choć jeden dobry powód dla którego miałoby być inaczej... Teraz co najwyżej *WEWNĄTRZ* tych grup możemy przeprowadzić ten symboliczny podział na kolejne dwie grupy, żeby było po równo w każdej z nich. To był jedyny problem -- do 1a zapisało się z rozpędu dużo osób, do 1b mniej. A i tak żadne zajęcia nie odbywają się z wykorzystaniem czterech grup. Ponadto zajęcia z prowadzącymi już się odbyły, czemu teraz chcecie zmieniać prowadzących...?

>Ja wpisuję osoby, które pamiętam, że zapisały się do
    >grupy 1b w poniedziałek, jeżeli chcecie żeby pozostały
    >te same grupy to się dopiszcie do tych co ustaliliśmy w
    >poniedziałek póki są miejsca.

Już raz zaakceptowaliśmy podział taki jak z tamtego roku. Potem jeszcze wraz z Karoliną wpisywałem się do grupy 1a, z miejscem ~10.

>Beatka :) napisała:
    >Dodam, że ogólny podział na grupy 71 i 72 miał zostać
    >bez zmian z zeszłego roku.

Otóż to.

Próbujecie się teraz przepisywać z drugiej grupy do pierwszej. Nie próbowaliście tego robić wcześniej, tylko teraz, jak plan nie ułożył się po waszej myśli. Ale z tym to tak jak Beata napisała należy się udać do Misiaka, a nie próbować na internetowym forum zmieniać skład grup.

Zatem, _tak_jak_już_to_było_ustalone_ , zostawmy stary podział i podzielmy się po prostu wewnątrz starych grup po równo do podgrup A i B (bo to jedyne, co w poniedziałek zrobiliśmy 'źle'). Najłatwiej będzie alfabetycznie wewnątrz grup...
  • ...

PS To powyżej nie było bezpośrednio do założycielki tematu (nie mam pojęcia w jakiej jest grupie), a do tych, którzy próbują wykorzystać to zamieszanie do zmiany wcześniejszych ustaleń.
  • Mówię co widzę

Zgadzam się z Szymonem że rolowanie jest generalnie ostre a takiego kombinowania u Idip-ów to już dawno nie widziałem, trochę kultury :P

Prawdą jest że plan jest z dupy, Bagiński i Werpachowski robią sobie jakieś przekręty sami dla siebie chyba dla sportu (pewnie im instytut wlepił dodatkowe godziny który muszą wyrobić) ale kombinowanie pod górę nam nie pomaga.
    Oczywiście jestem za podziałem z 6 semestru bo niby czemu teraz miałby być inny?

Widzę wyjście z sytuacji w postaci dziekana ( jeśli to wogóle możliwe) lub, skoro erp jest i tak dla 2 grup ( a nie 4) to:

12-14 jest pszaj/erp
    14-16 jest erp/pszaj
    16-18 jest dodatkowa grupa pszaju z Werpachowskim - po to by i oni byli zadowoleni i nikt z nas nie siedział do 20 na uczelni.

PS: Oczywiście będą zarzuty, że jestem z 71 i wogóle mam lajt 12-16 i do domu, jest to prawdą i nie będę się z tym krył, ale generalnie starajmy się sobie pomóc, wobec bezmyślności prowadzących/uczelni, a nie przekierowywać tę całą złość między siebie, o tak.

Również się pod tym podpisuję i osoby z gr 2, które wepchnęły się do gr 1 zostają wykreślone.
    Taki był podział do tej pory i taki zostaje. To nie nasza (grupy 1) wina, że musicie siedzieć do 20, więc trzeba gadać z prowadzącymi, może pogadać z Werpachowskim, żeby On te swoje zajęcia przeniósł na inny dzień.

Natomiast podział na podgrupy a i b, to już chyba małe piwo bo to już chyba bez różnicy czy pierwszy bedzie pszaj potem erp czy odwrotnie. Ważne, żeby tylko każdy zespół z erp był razem, ale to już raczej nie problem.
  • Karola

Podział grup z tamtego roku był bardzo niesprawiedliwy.
    Powinien zostać założony wątek do którego każdy jak teraz ma dostęp, a podział był na wykładzie więc lepszą planem grupę 1 zajęły osoby, które były i siedziały z przodu plus wpisały na listę swoich znajomych. W związku z czym dlaczego grupa 2 ma mieć po raz kolejny gorszy plan?
    To bez sensu.
    Na zajęciach jak zapisywaliście sie do grup nie mieliście problemów i protestów, a dziś bo nie zdążyliście to zaczyna się jakieś problemy.
    Prowadzący z ERP nie wiedział że musi podzielić nas na 4 grupy a musi - musi wyrobić godziny, które ma wpisane przez dr Misiaka.
    Poza tym ja i wiele mi znajomych osób nie zgadzało się na podział na grupy z poprzedniego roku, więc nie uogólniajcie, zgodziliście się w swoim gronie.
    Jakby nie patrzeć taki podział jest bardziej sprawiedliwy niż podział na wykładzie, na którym nie wszyscy są, do grona mają dostęp wszyscy i mogą zając sobie miejsca 'bardziej' sprawiedliwie niż jak w poprzednim roku.
    Ponadto prof. Bagiński sam napisał, że mamy wysłać mu podział jak się podzielimy i to też właśnie czynimy :)
    Ponadto wszyscy się zapisują nie protestując....
| |

Grono dla pierwszego roku Zarządzania i ZiIP'u WIPów z PW :) Dla informacji wszelakiej maści :)

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)