YOU CAN DANCE - Po Prostu Tańcz [6419]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Uwaga

• 11/07/2009 13:08
    No to w sumie pokrywa nam się kilka osób za które trzymamy kciuki :)
    Ja kibicuję Brandonowi, Kupono, Evanowi i Kayli :)
  • Gosia

• 16/07/2009 21:20
    Ja kibicuję Kupono, Kayli, Jeanette i Jeanine. :)
    I niestety oglądam tylko na youtubie, nie mam fox. :(
  • ♥ .

• 17/07/2009 16:30
    wystarczy ściągnąc z intenetu; p tak sie lepiej ogląda niż na youtube.; )
  • Gosia

• 18/07/2009 23:20
    No nie, Kupono i Randi byli fajnii. :(
  • Agi

• 19/07/2009 18:29
    dokładnie to samo chciałam napisać :( Melissa mogła odpaść. I Ade.

co do odcinka to straszaanie podobała mi się choreografia Travisa http://www.youtube.com/watch?v=8Ll9... Do tego piosenka Jasona Mraza... :))
  • ♥ .

• 19/07/2009 19:11
    taaak!!! zgadzam się w 100% . boskieee. naprawde. świetneee. :)
  • Gosia

• 19/07/2009 21:22
    Ten taniec i hip-hop najlepsze z odcinka. O ile się nie mylę to był debiut Travis'a jako choreografa. Rewelacja. :)

Chociaż tańce 5 najlepszych były rewelacyjne. Strasznie mi się podobały, choreografie i stroje.

I jeszcze komentarze Debbie Allen. :)

Żeby u nas byli tacy choreografowie i tacy tancerze.; )
  • ♥ .

• 19/07/2009 22:41
    to by była Ameryka :)

u nas są za słabi - niestety. może nie tyle tance co choreografie. mało pomysłowe i ogólnie wizualnie słabe.

i szkoda że nie posiadamy takiej prowadzącej. Cat jest zabójcza :]

• Uwaga

• 20/07/2009 12:40
    Oj tak choreo Travisa boskie!

Co do top 5 - dziewuchy, bolly - choreo fajne, ale wykonanie marne (akurat na tym tańcu się znam troszkę, więc mogę spokojnie pomarudzić :P). Tylko Janette zatanczyła bez zarzutu, zaś Melissa - porażka.

Faceci - african - nie znam się zupełnie, ale mi się podobało :) uważam, że o dziwo najlepiej zatańczył Jason.

Jeśli chodzi o pary - oczywiscie Jeanine i Jason - choreo Travisa, skradli show.
    Oprócz tego w sumie podobał mi się tylko taniec Evana i Kayli - choreo Tony i Melany.

Jesli chodzi o solówki - chociaż lubię Kupono, to zatańczył najsłabiej i odpadł słusznie.
    Z dziewczyn powinna wylecieć Melissa - piosenka piękna, a solo nudne.

Tyle ode mnie :)
  • Gosia

• 20/07/2009 16:26
    Ja i tak bym Kupono zostawiła. :) Od castingów się wyróżniał.

Cat jest cudowna.

I uwielbiam Tyce'a w tym sezonie. Totalnie nowa twarz na castingach i teraz. :)

Przepraszam, to wersja australijska, ale się nie mogę powstrzymać: http://www.youtube.com/watch?v=5R8h...
    Chłopak miał 15 lat. Kiedyś na youtubie był jego casting, ale już go nie ma. :(
  • ♥ .

• 20/07/2009 23:39
    świetny. piosenka również.
  • Uwaga

• 21/07/2009 11:21
    Piosenkę kocham, a taniec - dla mnie bez rewelacji :)

A co do Kupona - niedługo finał, patrzą już tylko na to kto jest lepszy, a nie kto jest bardziej specyficzny :)
    Mam nadzieję, że w czw. odpadnie Melissa i Ade :P

Noo i popieram - Cat jest najlepsza!
  • Uwaga

• 23/07/2009 12:06
    TOP 8 dancers, live, po kolei :)

Grupowy wystep bardzo fajny, choreo Travis Wall
    http://www.youtube.com/watch?v=iWc3...

Jeśli chodzi o pary, każda występowała dwa razy:
    1) Jeanette i Evan
    Jazz, choreo Sonya Tayeh, bardzo mi się podobało, lubię Sonyę i jej mroczny świat; ) - http://www.youtube.com/watch?v=Tj50...
    Rumba była kiepska, nie podobało mi się (więc linka nie wrzucam).

2) Jeanine i Brandon
    Walc, kiepski, Jeanine była trochę jak klucha tutaj dla mnie, choć ją lubię bardzo.
    Pop/Jazz, choreo Laurieann Gibson, SUUUUPER
    NIE MOGĘ ZNALEŹĆ OBECNIE LINKA, ALE POLECAM POSZUKAĆ WIECZORKIEM :) NA PEWNO BĘDZIE.

3) Melissa i Ade
    Cha-cha, beznadzieja.
    Contemporary, choreo Tyce Diorio, przepiękne
    http://www.youtube.com/watch?v=oSqh...
    (przepraszam, nie znalazłam w lepszej wersji na chwilę obecną, ale WARTO zobaczyć)

4) Kayla i Jason
    Broadway, choreo Tyce Diorio, świetne, polecam
    http://www.youtube.com/watch?v=5jn5...
    Hip hop, choreo Shane Sparks, też super, polecam :)
    NIE MOGĘ ZNALEŹĆ OBECNIE LINKA, ALE POLECAM POSZUKAĆ WIECZORKIEM :) NA PEWNO BĘDZIE.

Jeśli chodzi o solówki - najlepsze Jeanine i Brandon, najgorsze Melissa i z bólem serca ale Evan i Ade na równi.
    Mam nadzieję, że dziś odpadnie Melissa i Ade.
  • Agi

• 23/07/2009 17:16
    wszystkie towarzyskie wyszły kiepsko, cha cha to był po prostu koszmar.

Tyce przeszedł samego siebie! piękna choreografia. jak usłyszałam piosenkę z układu to od razu przypomniało mi się solo Wiolki; )
    podobał mi się też pop-jazz, hh dosyć mroczny; )

oglądam właśnie solówki.
  • Uwaga

• 24/07/2009 12:40
    To niesprawiedliwe, że Jeanette i Jason wylecieli...
    W tym albo innym wątku zauważaliśmy, że jurorzy u nas powtarzają to samo co jurorzy w
    USA mówili. Ja i jeszcze kilka innych osób myślimy, że po prostu istnieją gotowe scenariusze. Jeżeli ten sezon w USA wygra Melissa (baletnica) to moje przypuszczenia się sprawdzą :) a póki co choć jest beznadziejna w porównaniu z chociażby Jeanette, która dziś odpadła - chronią ją i prześlizgują dalej.
  • Agi

• 24/07/2009 18:09
    Za Jasonem nie przepadałam, ale Jeanette?! Kurde, co takiego pokazuje ta Melissa?
    Eh, niesprawiedliwe. Pewnie Nigel ją lubi. Tak jak u nas Agustin Anke Kaperę :P

Katie Holmes jako gość muzyczny?! muszę to zobaczyć :)
    super, że jako goście taneczni wystąpili uczestnicy poprzednich edycji :)

jak w ogóle wyglądają teraz eliminacje? nadal ludzie nadal głosują na pary i 3 z najmniejszą ilością są zagrożone?
  • Agi

• 24/07/2009 18:35
    http://www.youtube.com/watch?v=d3DU...

można oglądać to milion razy i za każdym razem ma się ciary. przynajmniej ja mam :) jedna z najpiękniejszych choreografii Mii. uwielbiam ją. i Travisa.

http://www.youtube.com/watch?v=GKVM...

no i Wade... brak słów :)
  • ♥ .

• 24/07/2009 18:42
    >Agi napisała:
    >Za Jasonem nie przepadałam, ale Jeanette?! Kurde, co
    >takiego pokazuje ta Melissa?
    >Eh, niesprawiedliwe. Pewnie Nigel ją lubi. Tak jak u nas
    >Agustin Anke Kaperę :P
    >
    >Katie Holmes jako gość muzyczny?! muszę to zobaczyć :)
    >super, że jako goście taneczni wystąpili uczestnicy
    >poprzednich edycji :)
    >
    >jak w ogóle wyglądają teraz eliminacje? nadal ludzie
    >nadal głosują na pary i 3 z najmniejszą ilością są
    >zagrożone?

Ja oboje uwielbiałam. niestety odpadli. miałam nadzieje, że odpadnie Mellisa i Ade. Ameryka mi inny gust.

Katie.... to wyglądało przedziwnie. i puścili nagranie. ja widziałam tylko 3 osoby z poprzednich edycji u niej.

teraz każdy głosuje na osoby. później dwie kobiety i dwóch mężczyzn są zagrożeni i na końcu wiadomo. odpadaja z najmniejszą ilością.

Sytycd mieli 100. myślałam, że więcej tańćów z poprzedniej edycji pokarzą. zawiedli mnie troche. ale ogólnie to ok.; ]
  • Agi

• 24/07/2009 19:07
    Dodałam nie ten filmik, który chciałam; )

http://www.youtube.com/watch?v=7RPv...

czytam komentarze pod filmikami na yt i dochodzę do wniosku, że Ade jest bardzo lubiany. i technicznie bardzo dobry. tylko, że ja go nie lubię :P
    nie chodziło mi, że u Katie wystąpili tancerze poprzednich edycji, zresztą ja nikogo nie zauważyłam, bo skupiłam się na niej; ) tylko, że przypomnieli takie piękne występy. faktycznie, tylko 3, ale lepsze to niż nic.
  • ♥ .

• 24/07/2009 21:34
    to wybacz - źle Cie zrozumiałam :P

no lubiany. nie wiem czemu. ja też go nie lubię :]

wade jest genialni. te pomysły na choreografie, stroje... miodzio. całokształt... perfect :)
  • Uwaga

• 26/07/2009 14:06
    Hehe ja też nie przedam za Melissa i Ade, ale myśle, ze Melissa wygra (pisałam wcześniej czemu).

Co do choreo Wade'a no i Mii (bench choreo) piękne, można faktycznie oglądać w kółko :P
    Tez się zawiodłam, że tak mało było tych tańców z poprzedniej edycji, no, ale czas antenowy kosztuje, musimy to zrozumieć :)

Co do występu Katie Holmes - mi się zupełnie nie podobał :P ani śpiew, ani taniec, ani cała oprawa artystyczna. Aż mi się trochę wierzyć nie chce, że opiekę taneczną sprawował Tyce Diorio, bo on potrafi wymyslec takie piękne choreografie.
  • ♥ .

• 26/07/2009 19:22
    widocznie Katie miała humorki i wolała po swojemu. Tyce tylko nadzorował :P fakt. to było słabe... :P
    a ja Myśle nedal, że wygra Brandon. takie przeczucie mam. :) ale wolałabym Kayle. Bo Evan to raczej nie wygra i Jeanine też. No to cóż. Will see :P
  • Gosia

• 26/07/2009 20:22
    Już moi faworyci poodpadali wcześniej, ale albo Brandon albo Jeanine teraz wygra. Chociaż Jeanine ma trochę gorzej, bo nikt jest nie znał przed pierwszm livem.
    Zresztą ktokolwiek wygra i tak będzie zajebiście, bo oni wszyscy są niesamowici. :)
  • Uwaga

• 28/07/2009 12:30
    To, że prorokuje, że wygra Melissa nie znaczy, że tego chcę :P
    Popieram Was - mnie by najbardziej zadowoliło jakby wygrał Brandon :)
    Jeanine i Kayla też ok (choć Kayla ma kiepskie solówki).
    Evan, Ade - nie zasługują na wygraną.
  • ♥ .

• 31/07/2009 10:59
    Ade- Nie chciałamm, lecz przeczucie miałam, że się dostanie... naszczęscie odpadł.
    Brandon- To było pewne... jest z nich technicznie najlepszy.
    Evan- Chciałam by się dostał bo jest świetną osobą i tancerze Broadway'scy nie zaszli tak daleko. (o ile sie nie myle) ale nie sądze by wygrał.

Jeanine- Miałam nadzieje, że wejdzie do finału.:)
    Melissa- Jest dobra ogólnie ale jakoś ją najmniej lubiłam. zresztą balet.... nie przepadam. i dobrze, że odpadła.
    Kayla- Najlepsza z dziewczyn technicznie. nie lubiłam jej ale polubiłam od połowy sezonu.

Świetnie, że tańczyli ludzie z poprzedniej edycji bo uwielbiam taniec Twicha i Katee do piosenki Crazy. choć teraz jakoś inaczej - słabiej- zatańczyli wg mnie.
    Mark and Chelsie do Bleeding love też świetnie. szkoda, że się im walizka popsuła - jakies fatum małe było w tym odcinku 21. :D bo i Twich'owi i Katee drzwi się otwierały :p

na zwycięzce typuje Brandona i Kayle. Chociaz kto by nie wygrał i tak będę happy :D
    pozdrawiaaam xD
  • Uwaga

• 31/07/2009 13:03
    Twitch i Katee tańczyli do Mercy; ) Fakt, że te otwierające się drzwi i dziwny kąt ustawienia kamery sprawiły, że mi się też mniej podobało niż kiedyś.
    Will i Jessica - ona była kieeeeepska w tym występie co popsuło całość.

Chelsea i Mark, Chelsea i Joshua - wow!!! Duuuużo lepiej zatańczone (pomimo tej aktówki pękniętej; )) piękne jedno i drugie, super! Szczególnie tango duużo lepsze...szok!

Wracając do występów z top 6 mi się podobało w sumie mało; )
    top 3 guys, bardzo fajne :)
    http://www.youtube.com/watch?v=tWSb...
    top 3 girls także
    http://www.youtube.com/watch?v=UDiA...
    Oba choreo Sonya Tayeh.

Jeśli chodzi o pary to bez wątpienia najlepszy i jedyny piękny/fajny/super etc. był występ Brandona i Kayli, choreo Stacey Tookey
    http://www.youtube.com/watch?v=aJK-...

Warte zauważenia jest co najwyżej to, że Jeanine dała czadu i na prawdę świetnie zatańczyła hip hop. Była dużo lepsza od Ade.
    Choreo, NappyTabs
    http://www.youtube.com/watch?v=_Nmv...

Solówki?
    Oczywiście najlepsza bez dwóch zdań - Brandon!
    Myślę też, że Evan zatańczył najlepszą solówkę w swoim życiu.
    Reszta? Zawiodła mnie w solówkach.

Wyniki? HURRRA! Przestali chronić Melissę :P W końcu ją wywalili - szkoda, że tak późno :)
    Top 4 jak ze snów normalnie :P Co do finału za tydzień, jedyna osoba NIE zasługująca na zwycięstwo to Evan - uwielbiam tego gościa, ale jest z tej 4 najgorszy. Kayla technicznie cud, miód, ale nie ma przekazu emocjonalnego jak tańczy solówki, więc też jest w jakimś sensie "gorsza" w tym top 4. Powinien wygrać Brandon, ma wszystko, osobowość, technikę, siłę, wszystko. Ale jeśli wygra Jeanine (która też posiada te cechy), także będę zadowolona :)
  • ♥ .

• 31/07/2009 14:16
    Mercy, tak właśnie.:) nie wiem czemu mi do głowy przyszło Crazy :D
    Ja to Jessici wogóle nie pamiętam :P może tak pi razy drzwi. więc widocznie jest kiepska.; p

top 3 guys and girls - popieram. :P

Co do par... jakoś nie za wiele mi się podobało. a to jest raczej rzadkość bo w tym sezonie mi się raczej to nie zdarzało. najbardziej właśnie Brandon i Kayla :)

• ♥ .

• 06/08/2009 15:03
    przeniesli się... ale mi się dziwnie oglądało na innej scenie.; ]
  • Agi

• 06/08/2009 15:08
    chyba pierwszy raz w historii SYTYCD finał nie odbył się w studiu, co?

nie widziałam wszystkich występów, ale póki co podobało mi się passo i pop - jazz w choreografii Wade'a.
    myślę, że wygra Jeanine, ale wolałabym Brandon'a.
  • Agi

• 07/08/2009 11:49
    wyniki takie jak myślałam; ) no i w sumie dobrze.
  • ♥ .

• 07/08/2009 18:11
    a byłam pewna, że wygra Brandon. A jednak nie :) i ciesze się. :] i tak bym była zadowolona - ktoby nie wygrał; ]
  • Uwaga

• 24/08/2009 13:08
    >Agi napisała:
    >wyniki takie jak myślałam; ) no i w sumie dobrze.

Dokładnie :)
    Acz szkoda, że Brandon nie wygrał...zasługiwał na to!

Co do finału ogólnie - powinien odbywać się w studiu. Scena była za duża przez co duety i solówki "gubiły" się na parkiecie. Ale grupowe występy na tej scenie wyglądały pięknie :)

A już niedługo season 6...
  • Oluś

• 24/08/2009 14:28
    też czekam:P

Ale teraz musze tak oglądać żeby się nie pogubić :)
  • Uwaga

• 25/08/2009 11:15
    To pamiętaj, że zaczyna się 9 września :)
    Może moderatorzy by nas podkleili?
    Troche ludzi się tu udziela, a zawsze trzeba szukać tego wątku...
  • Oluś

• 25/08/2009 11:37
    to odrazu linkujcie skąd mam co brać :)

można założyć grono So You Think You Can Dance - jeśli ktoś chce:)
  • Uwaga

• 25/08/2009 15:49
    Zastanawiałam się nad tym, nie wiem czy byłoby zainteresowanie wystarczające by zakładać nowe grono...
    Dziś założę i wkleję linka, zobaczymy czy wypali :)
    Dzięki za podwieszenie!
  • Uwaga

• 25/08/2009 16:05
    Przepraszam za 2 posty pod rząd, ale edycja mi zdążyła uciec; )
    Zapraszamy na grono SYTYCD
    http://grono.net/chat/#forum/248261...

Zakładajmy wątki, twórzmy grono wersji amerykańskiej; )

Pozdrawiam!
| |

You Can Dance - Po prostu Tańcz! W każdą środe w TVN 21:30

Fotki

Miejsca grona (3)