YOU CAN DANCE - Po Prostu Tańcz [5669]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • karo.

współczesny.
  • Anonim

http://pl.youtube.com/watch?v=v6D4h...

Nie wiem czy to już było, ale myślę, że to nawet lepiej wkleić jeszcze raz, bo ten taniec jest świetny!
  • μόνος

>tyyyska napisała:
    >chociaż myśle, że w hip-hopie nasi dorównują
    >amerykanom:P o ile nawet nie sa lepsi:P:P

no ni bylabym taka pewna wcale
    i nas pewnie masterzy sa na amerykanskie warunki niezli, ale nie wiem czy stoja na rowni, patrz taki wade robson, to jest mistrz ^^

ale tez prawda jest taka, ze tam laska tanczaca towarzyski czy jazz potrafi zatanczyc taki hip hop jakiego by sie nie powstydzila osoba tanczaca hip hop w polsce, co niestety w przeciwna strone juz nie dziala
    ot chociaz by ten hip hop Lauren i Pashy, zapodany powyzej
    ale Lacey tez niezle wymiotla moim zdaniem
    { http://pl.youtube.com/watch?v=Bx-sa... }
  • Marta

jejku, ja uwielbiam ten numer Pashy i Lacey!! Jak dla mnie jeden z najlepszych układów hip hopowych jakie widziałam w SYTYCD! Strasznie lubie jak choreografowie daja im jakies role do odegrania. U nas w ogole czegos takiego nie ma, a nawet jak probuja w uklad wciagnac jakas historie to wiedza o tym moze tylko wykonawcy i choreorgaf, jak dla mnie przekaz nie jest zbytnio jasny. Znam juz cala 3 serie SYTYCD na pamiec :-) calosc sciagnelam z ledreactora. Moi ulubiency to zdecydowanie Sabra (zatanczy wszystko co jej każą i ma w sobie to "coś" co nie pozwala od niej oderwac oczu jak tańczy), Lauren (ogromna energia, jak dla mnie najlepiej wypada w tancach grupowych, a jej niektóre solowki, poprostu WOW) i Pasha (cale życie tanczyl towarzyski, a zarowno hip-hop jak i jezz wyszly mu swietnie, nie mowiac o west coast swing). Nie przepadam za Dannym i Lacey, chociaz sa super swietnymi tancerzami, ale jakos ich osobowosci nie przypadly mi do gustu. Za to samba w ich wykonaniu (zwłaszcza jesli chodzi o Lacey)... BOMBA!!!
    http://youtube.com/watch?v=fhaqZfwS...
  • Marta

aha, jeszcze sobie przypomnialam, tak przy okazji hip-hopu, dla tych ktorzy nie widzieli pełnych odc i moze nie mieli okazji obejrzeć grupowych układów, oto jeden z moich ulubionych:
    http://pl.youtube.com/watch?v=DpF8y...
  • Marta

no nie no, musze jeszcze to dodać:
    http://pl.youtube.com/watch?v=uoE5b...
  • justy

>no ni bylabym taka pewna wcale
    >i nas pewnie masterzy sa na amerykanskie warunki niezli, ale
    >nie wiem czy stoja na rowni, patrz taki wade robson, to jest
    >mistrz ^^
    >
    >ale tez prawda jest taka, ze tam laska tanczaca towarzyski
    >czy jazz potrafi zatanczyc taki hip hop jakiego by sie nie
    >powstydzila osoba tanczaca hip hop w polsce, co niestety w
    >przeciwna strone juz nie dziala
    >ot chociaz by ten hip hop Lauren i Pashy, zapodany powyzej
    >ale Lacey tez niezle wymiotla moim zdaniem
    >{ http://pl.youtube.com/watch?v=Bx-sa...
    > }

Nie no jasne ze są bardziej wszechstronniejsi niż nasi chodziło mi tylko i wyłącznie o sam hip-hop, i to nie dotyczy wszytskich naszych uczestników tylko np. Piotrka, Roofiego, Diane,..
  • μόνος

wiecie co jeszcze zauwazylam, ze nasze jury po prostu nie moze przebolec jak nie ma synchronu w choreografii
    a w wielu chorełkach w amerykanskiej edycji nie ma ich wcale i nikomu krzywda sie nie dzieje a czasem to nawet plus

poza tym faktycznie, troche malo kreowania postaci i historii
    przeciez jak Wade zrobil choreografie o kolibrze i kwiatku albo o dwoch lisach, gdzie cos takiego u nas?
  • szarpejka

zgadzam się.
    żadko u Nas sa takie historie, a jak są.. to czasem trudno je dostrzec.
    ale w końcu Wade ułozył ta choreografie..co się dziwić.. alewykonanie naprawde świetne.
    ogólnie to trzeba brac pryzkład z amerykańskiej edycji
  • Anonim

Właśnie na Fox Life Polska leci amerykańska wersja "So You Think You Can Dance". I co? Porażka - studio gorsze od polskiego, a program nie jest - w przeciwieństwie do polskiej wersji - nadawany w high definition. I wy mówicie, że ta wersja jest lepsza od tvn-owskiej?
  • Anonim

Koleś, jasne, że jest lepsza.

so you think you can DANCE, nie?

więc czy to w tym programie chodzi o:

bramka nr 1: scenografie
    bramka nr 2: HD
    czy bramka nr 3: taniec?

Zostawiam to pyt. do rozważenia.
  • Anonim

Wy interesujecie się tańcem, więc dla was w tym programie ważniejszy jest taniec. Dla mnie nie.
  • ɐuʎzɹɐʇɐʞ

moim zdaniem wersja amerykanska jest nieporownywalna.

ktos wie, kiedy zaczyna sie 4 sezon?
  • Anonim

wybieram bramke 1 i 2 . W studiu bardziej patrze na technike przekazu obrazu itp niz na tańce
  • __Aga__

>taki sobie kaś. napisała:
    >moim zdaniem wersja amerykanska jest nieporownywalna.
    >
    >ktos wie, kiedy zaczyna sie 4 sezon?

sytycd jest najlepsze :D a castingi do season 4 już niedługo :) na oficjalnej stronie jest wszystko podane :)
  • Malwina

podajcie link do stronki SYTYCD
  • Anonim

> wybieram bramke 1 i 2 . W studiu bardziej patrze na technike przekazu obrazu itp niz na tańce

No cóż, nie pomyślałam o tej stronie medalu. Bywa i tak. No, ale generalnie ok. 95% widzów powinno i patrzy na taniec.
  • Marta

castingi do 4 edycji juz niebawem, natomiast jak co roku program na zywo nadawany bedzie dopiero w wakacje, czyli jeszcze troche bedziemy musieli poczekac, zeby nacieszyc swoje oczy:)
    Jak dla mnie to TVN-owskie studio mogloby byc nawet cale wylozone złotem i brylantami oraz nadawane w najlepszej jakosci jaka tylko moze być, a i tak bede uwazac ze amerykanska wersja programu jest o niebo lepsza!! Nie ma to jak najlepsi choreografowie, patrz Mia, Wade, Shane, Tyce i inni. Póki co poziomem uczestnicy takze odbiegaja od naszej wersji. I błagam niech mi tu nikt nie pisze o Roofim (ktorego bardzo cenie i niech nadal robi to co lubi), bo porownując go z Hok'iem tudzież z takim Dominic'iem, jak dla mnie to nie ten poziom.
  • Marta

Ale zeby nie bylo ze tylko krytykuje, to pociesza mnie fakt ze pierwsza edycja so you think you can dance byla taka średnia, wiec moze w drugiej serii bedzie i u nas lepiej.
  • Anonim

Nie ma co porównywać - Inna kultura. Ale dziwi mnie to przecież u nas też są zawodowi tancerze a jednak nie widać ich było w programie.

Popatrzmy np. na Gaue lub Diane - oni są dobrzy jedynie z hip hopu i ewentualnie odmian hh

A Danny, Neil (III ed. SYTYCD)? Balet. A jak balet to inne gat. idą im łatwiej. :P

Pozdroooo
| |

You Can Dance - Po prostu Tańcz! W każdą środe w TVN 21:30

Fotki

Miejsca grona (4)