Wydział Zarządzania UW [5337]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Türkiye'ye seviyorum!

Doszly mnie sluchy, że egzaminy z makro sprawdzają nasi ćwiczeniowcy? Czy to prawda?

A tak poza tym to jaki poziom tego egzaminu jest? Bo slyszalam, że bajka to to nie jest :]

Ahhh i czy wystarczy się ze skryptu uczyć, czy mam kolować notatki z wykladów?

Z góry dziękować :]
  • Kasia

pamietam, ze na egzaminie bylo duzo polecen chyba z ostatnich tematow ze skryptu- kursy walut i jakies takie
  • Türkiye'ye seviyorum!

Zapomnialam dodac ze wyklady mamy z P. Zborowską :]

Z tego, co wiem, to jakoś byla przerwa na nią w tamtym roku, nie mylę się ?
  • Anonim

w zeszlym roku wyklady prowadzil prof.Ryć :P a egzamin ukladal podobno Zalega i Krakowinska, a sprawdzali ogolnie wszyscy cwiczeniowcy, generalnie trzeba znac caly skrypy, wlacznie z rodzialem 8 o tych roznych koncepcjach makroekonomicznych, w jednej grupie bylo z tego sporo pytan
  • Paluchoski !

a najlepiej to isc na zerowke :)
  • Julo

W tym roku nie było ani zerówki, ani dodatkowych pkt z ćwiczeń. Egzamin układa Zborowska...
  • KaThArInA

trzeba znać też rozdz.2 ze skryptu, który np w tamtym roku nie był przerabiany na ćwiczeniach i obczaić z niego przede wszystkim model Kaleckiego, który w tamtym roku trafił się chyba każdej grupie i stanowił "lekkie" zaskoczenie..więc generalnie cały skrypt na blaszkę i umiejętność szybkiego pisania też się przydaje:P
  • Türkiye'ye seviyorum!

Ogolnie to po dwoch egzaminach z mikro :) mniej wiecej ogarniam system odpowiedzi na pytania :]

A jak zdawalnosc ?

I ew. poziom trudnosci poprawki ?
  • Słowik

Zdawalnosc jest w sumie porównywalna do mikro z tego co pamietam. Na pewno skrypt trzeba obczaić, bo na egzamie bylo glownie to czego nie bylo na cwiczeniach. Co do wykładów to nie wiem, bo w zeszlym roku prowadzil Ryć i nie dało się na to chodzic. Teraz ze Zborowska powinno byc lepiej.
    A co do poprawki to ja np. dostalem tą samą wersje co na egzaminie :)
  • Słowik

Tzn. tą samą wersje co na pierwszym terminie
  • Ba Яman ma ЯcL

jest bardzo malo czasu i chyba na to trzeba zwrocic szczegolnie uwage
    i nie pisac i malowac tego czego nie potrzeba bo pkt dodatkowych nie bedzie a czasu na reszte zabraknie co jest rownoznaczne z marcem
  • blueberryy

Powiem tak. Jeśli zdałaś kolokwium lub poprawę kolokwium u Zalegi to nie masz się czego bać na egzaminie. W moim roczniku kolokwium i poprawa były trudniejsze niż egzamin a zadania tego samego typu...pozdrawiam
  • Türkiye'ye seviyorum!

Ja mialam ćwiczenia z kochaną Panią Skrzypczak, u której jako jedyna w grupie miałam 4 :]

Tak wiem, jestem kujonem.

• blueberryy

Przynajmniej masz szanse na egzaminie:)
  • KEMPES

Jagoda, pragnę cię przekierować do tematu o SFG, chyba że już wszystko umiesz; )
  • Tomek

witam,
    który ze studentów chciałby zarobić i pomóc mi w zdaniu egz z makro??
  • K.

Moim zdaniem egzamin do lajtowych nie nalezal; / bardzo duzo o kursach bylo, w mojej grupie praktycznie wszystko! i tak mysle bedzie i w tym roku mimo ze macie wyklady z kims innym.. A propo 4 z cwiczen to radzilabym ostudzic entuzjazm co do zdawalnosci egzaminu i brac sie za skrypt ( nie czytajcie nic innego ) !! Powodzenia
  • Türkiye'ye seviyorum!

moj entuzjazm jest ostudzony jesli do mnie pijesz

• K.

:) Do nikogo nie pije mowie tylko ze egzamin znacznie rozni sie od ćwiczen przynajmniej tak bylo w naszym wypadku a to co robi Zosia na zajeciach nijak sie ma do wykladkow..

Ale 4 gratuluje :P
  • Türkiye'ye seviyorum!

a u nas podobno cwiczenia nie roznia sie az tak od wykladow ze Zborowska, tak mowia przynajmniej ja to nie wiem bo nie chodzilam na wyklady

bo wkurzali mnie ludzie ktorzy przychodzili specjalnie w piatek na wyklad tylko po to zeby sobie pogadac o dupie Maryni

skrypt ogarne dzisiaj ze dwa razy i bedzie stykac mam nadzieje :)
  • 1
  • 2
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)