-
Romek Iz Wild & Crazy
Chyba ważne jest kiedy uzyskamy absolutorium bo moja promotorka powiedziała mi że ponieważ nie może wpisać mi oceny za seminarium jest to dla mnie korzystne bo nie leci mi czas od uzyskania absolutorium. Nie wnikałem w szczegóły. Co do zasad regulaminowych to pytałem się w samorządzie UW o zmiany regulaminu obliczania średniej i uzyskałem informację, że jest opinia jakiegoś profesora w tej sprawie - obowiązuje nas stary regulamin, przynajmniej w kwestii średniej. -
Ljubica
mhm....trochę mnie zdziwiły wasze informacje. A zdziwiły w tym sensie, ze ja mam zupełnie inne informacje na temat terminów składania mgr. Moja promotorka mówiła, że nas teraz obowiazują inne zasady. Czyli: od absolutorium mamy 3 miesiące na złozenie pracy magisterskiej. Jak w tym terminie jej nie złożymy to za każdy przekroczony miesiąc płacimy 150. Wiem tylko tyle. -
// Aga \\
no tak w innym temacie ktos wspomina o tym ze od uzyskania absolutorium mamy 6 miesiecy na wyrobienie sie z praca mag.
najczesciej slyszalam o wersji jakoby czas jaki mamy to do konca tego roku kalendarzowego. w koncu nie wiem jak Wy ale ja mam status studenta do 31 grudnia i to by bylo niejako potwierdzeniem tego. mam nadzieje ze tego nalezy sie trzymac :) -
Marcin
>Ljubica napisała:
>mhm....trochę mnie zdziwiły wasze informacje. A zdziwiły
>w tym sensie, ze ja mam zupełnie inne informacje na temat
>terminów składania mgr. Moja promotorka mówiła, że nas
>teraz obowiazują inne zasady. Czyli: od absolutorium mamy 3
>miesiące na złozenie pracy magisterskiej. Jak w tym
>terminie jej nie złożymy to za każdy przekroczony
>miesiąc płacimy 150. Wiem tylko tyle.
Czyli zakladajac ze absolutorium uzyskujemy po sesji letniej, założmy 1 lipca? - to ta wersja zgadza się z wersją 30 września, bo to akurat 3 miesiace :) -
-
Romek Iz Wild & Crazy
ktoś wie jak w końcu kończymy te studia?; ]
czytałem regulamin i on nakazuje złożyć pracę na miesiąc przed planowanym zakończeniem studiów (30.09?), a następnie pozwala na wznowienie studiów na egzamin dyplomowy przez 2 lata, po ich upływie trzeba wznowić studia i nadrobić ewentualne różnice programowe
nowy regulamin nie obowiązuje nas w kwestiach przyznawania dyplomów z wyróżnieniem i obliczaniem ostatecznej oceny studiów, co jest zawarte już w drugim paragrafie, jest też wzmianka o tym, że według starych zasad kończą studia osoby, które uzyskały absolutorium do 01.10.2007. O nas wzmianki w tej kwestii nie ma, więc zapewne obowiązuje nas nowy regulamin. -
O
Ja nie mam absolutorium i nei wiem czy je uzyskam we wrześniu bo moja promotorka powiedziała że nie wstawi mi oceny jak jej nie oodam przynajmniej jednego rozdziałlu a nie wiem czy dam rade go napisac do końca września. i co wtedy?
druga rzecz w tym czy my rzeczywiście mamy płacić 150 zł każdego miesiąca (tyczy się to tych co już wiedzą że w terminie się nei obronią)
i do kiedy mamy jakies podania do dziekana składać?
i kiedy płacimy te 300 zł? -
Anonim
Oficjalne info z dziekanatu:
do 30 września 2010 - składamy pracę bez innych formalności
1 października - skreślenie z listy studentów i wtedy mamy 2 lata na obronę - należy złożyć podanie o przywrócenie w prawach studenta na czas obrony i zapłacić 300 zł.
Na moje pytanie o 150 zł miesięcznie pani powiedziała "ploteczki, ploteczki"; ) -
Anonim
-
// Aga \\
skoro jestesmy skreslani to jakim cudem mam wypozyczone ksiazki do konca pazdziernika? a jak z komisami ktore przeciez sa w pazdzierniku?
i dlaczego status z pazdziernika zostal nam przedluzony do grudnia?
ja mam informacje ze do konca roku kalendarzowego, przeciez jesli chce pisac prace to musze miec dostep do ksiazek ... -
K.
A wiecie co ja gdzieś na stronie UW wyczytałam (nie WZ- stad nie pamietam na której) ze mamy czas do.. 31 grudnia bez żadnych konsekwencji! bo prace musimy obronic do 3M miesięcy bo uzyskaniu absolutorium ktore de facto liczy się do pazdziernika :) nie wiem ile w tym jest prawdy ale chyba całe UW ma takie same reguły ( no chyba ze nasz Wz rządzi się swoimi to co innego) i dopiero jak sie nie wyrobimy do konca grudnia to placimy (300 zł za przywrócenie na liste studentów) - w sumie to nawet logiczne patrzac na status Usos który mówi ze jestesmy studentami do 31.XII.2010.. Ale oczywiscie moge się mylić czego nie wykluczam....Reasumując wydaje mi się ze Aga ma słuszność i mamy czas az do konca grudnia; ) -
MeHow
Ale zapominacie o jednym....z dniem 1.10 jeśli nie oddacie mgr do dziekanatu lub nie napiszecie podania o przedłużenie terminu złożenia mgr zostajecie automatycznie skreśleni z listy studentów i dostajecie piękny list polecony sygnowany podpisem rektora i dziekana; p
Więc nawet jeśli zostaje wam tylko oddanie mgr sprawdzacie 2 sprawy: czy macie wszystkie oceny w USOSIE i czy zlożyliście mgr .... jeśli nie złożyliście piszecie podanie że chcecie przedłużyć do końca roku i prosicie o parafkę promotora ... w przeciwnym razie jak już złożycie mgr po czasie i tak musicie napisać podanie o przywrócenie na studia na czas obrony ...
Praktycznie ... ludzie z mojego rocznika skończyli studia w czerwcu 2009 ... bronią się teraz na jesieni - mało kto za cokolwiek płacił ... no chyba że dalej ktoś męczy się ze statystyką; p -
.:: Akashia ::.
hmm to chwila, jeśli własnie uzyskałam absolutorium, a moja praca mgr sobie leży i kwiczy i nie zamierzam tym się w najbliższym czasie przejmować to czy powinnam składać jakieś podanko do dziekana czy po prostu jak już kiedyś (zakładam, ze w ciągu roku) napisze mgr to wtedy złożyć podanine o przywrócenie na czas obrony?? -
Anonim
Dzwoniłem dziś do dziekanatu. Panna potwierdziła, że nawet jeśli uzyskałem absolutorium dopiero teraz (po poprawkowym zaliczeniu POlityki sektorowej), to i tak muszę złożyć magisterkę do końca września. Mogę ewentualnie złożyć podanie o przedłużenie do grudnia terminu. Jeśłi tego nie zrobię -> skreślenie z listy i opłata 300 zł za przywrócenie w prawach na czas obrony magisterki. Mam 2 lata od końca września.
Podobno musimy zapisać sobie dla opłaty jakiś numer rachunku indywidualnego z USOS przed skreśeniem, ale nie wiem o co w tym chodzi. Podpowie ktoś? -
MJ
Indywidualny numer rachunku masz w "Dla studentów"->"płatności". Tylko nie wiem czemu każą zapisywać. Czyżby skreślony student tracił dostęp do USOSa:)? -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne