-
DonCarlo
kiedy wreszcie da wyniki?????? !!!! za same obecności jest 3 czy 4??? -
Soszek
Nie pisałem jeszcze ani razu Zarządzania Ryzykiem u dr Rutkowskiego, bede to zaliczal w najblizszy poniedzialek i mam takie pytania:
z czego najlepiej sie tego uczyc ??
te materialy co sa na mailu (pdf'y) wystarcza?
Jesli nie to z ktorej z ksiazek podanych w sylabusie warto sie uczyc? i jakie konkretnie rozdzialy?
Czego dotyczyly pytania i jakie były zadania do obliczenia?
z góry dzieki
Pzdr
-
Paweł
Nie powinno być problemów z zaliczeniem :). Z tego co pamiętam - wszyscy zaliczyli. A można pouczyć się z tego co jest na slajdach :) -
-
Student 5-tego roku
Wszyscy nie zaliczyli, bo pisałem poprawkę i do pierwszego terminu uczyłem się właśnie tylko ze slajdów. A ponieważ nie byłem wcześniej na żadnym wykładzie, więc moja wiedza opierała się tylko i wyłacznie na wspomnianych slajdach i moge o nich z czystym sumieniem powiedziec ze nie wystarczają na zaliczenie (wiem bo zaglądałem do nich nawet w trakcie egzaminu). Wypożycz książke Rutkowskiego i co do zadan to musisz znac dyskontowanie przeplywow pienieznych (tabelka, ważony koszt kapitału, stopa dyskonta) i wycene opcji (obydwa typy zadan byly na obydwu terminach). A z teorii to nie za bardzo pamietam co bylo, Powodzenia