Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,
    Od przyszłego roku zamierzam studiować na tym wydziale zarządzanie.
    Mam kilka pytań, mam nadzieję że ktoś odpowie mi na nie; )
    1. Czy trudno jest się dostać?
    2. Ile jest osób na jedno miejsce?
    3. Jakie były w ubiegłym roku progi punktowe?
    4. Ile miała ostatnia osoba która się dostała?
    Z góry dzięki za odpowiedzi :)
  • Anonim

>Marcin napisał
    >Witam,
    >Od przyszłego roku zamierzam studiować na tym wydziale
    >zarządzanie.
    >Mam kilka pytań, mam nadzieję że ktoś odpowie mi na nie
    >;)
    >1. Czy trudno jest się dostać?
    >2. Ile jest osób na jedno miejsce?
    >3. Jakie były w ubiegłym roku progi punktowe?
    >4. Ile miała ostatnia osoba która się dostała?
    >Z góry dzięki za odpowiedzi :)

1. to zalezy co uwazasz za trudno.
    2. ok 5 osob na miejsce
    3. 400 pkt/ 600 na zarzadzanie i na finanse
    4. trzeba bylo miec minimum 400 pkt

jest juz podobny temat na tym gronie.
    http://grono.net/wz/topic/show/1660...

• Madzia.

Wez pod uwagę to, że jakaś spora część składających na WuZet składa też do SGH, wiec dostanie się wcale nie musi być takie trudne.

ad. 4) podczas rekrutacji internetowej przyjmowali od 400 pkt, w praktyce dzięki odwołaniom dostały się osoby,którym zabraklo od paru (np. mi zabrakło 6) aż do parunastu punktów. Nie wiem jak będzie w tym roku, możliwe, że tym razem żadne odwołanie nie przejdzie. Ale bądź dobrej myśli, że się dostaniesz za pierwszym rzutem i nie będziesz się musiał martwić tak jak np. ja; ).
  • Anonim

odwołania są co roku :)
  • Emilka

odświeżam stary temat, bo nie ma chyba potrzeby tworzenia nowego :)

zdawałam maturę 09' i chciałabym się dostać na dzienne zarządzanie. nie zdawałam matematyki, więc przysługuje mi za nią minimalne 30%.
    razem, zgodnie z nowymi zasadami, mam 74,9% maksymalnej liczby punktów.

i mam do Was pytanie: czy "w historii wydziału" przyjmowano na dzienne zarządzanie osoby, które miały około 70% maksymalnej możliwej do uzyskania liczby punktów? byłabym wdzięczna za odpowiedź i ewentualnie wskazówki, jak dużo tych % mi brakuje; )
  • .

zakladajac ze maksimum to 600, 70%=420 pkt, to powinno dac rade.
    Nie wiem jak ostatnie roczniki ale w 2006 minimalny prog dostania sie na dzienne wynosil 410 a w 2007 400
  • Emilka

ok. dzięki :) w takim razie spróbuję w tym roku, a jak nie, to zdam matmę i spróbuję w następnym.
  • Silent

Witam mam pytanie czy jeśli zdaje także matematykę rozszerzoną i geografie rozszerzoną to mają one jakikolwiek wpływ na przelicznik? Czy tylko brane pod uwagę są matematyka,polski i angielski na podstawie?
  • AgVś xD

Nalezy tez wziac pod uwage ze Zarzadzanie to najpopularnijeszy ostatnimi czasy wydział,dlatego progi mogą być w tym roku wysokie...
  • bird of prey

Tak?? no prosze kto by sie spodziewał :)
  • Kamil

Witam Was!

Czy ktoś może wie jakie w ostatnim roku były progi punktowe na finansach i rachunkowości?; )
  • pablo

W I turze próg zaczynał się od 430pkt, ale we wrześniu ze względu na zwolnienie się części miejsc został zmniejszony do 415pkt. Jednak stare progi nie będą miały nic wspólnego z tym co Was czeka w lipcu. To już jest jakiś kosmiczny wymysł na głównych szczeblach UW. Niestety.
  • sok

a popisał by się może ktoś poproszę ślicznie znajomością progów na menadżersko-ekonomiczne studia, ekonomię na wydziale ekonomii i matematyki na wydziale matematyki?

mimo enigmatycznej i mrocznej wizji przyszłosci w poscie pabla, chyba warto je znać, zeby sie nie dac zaskoczyc!
  • Ylaa

po raz kolejny, w tamtym roku były zupełnie inne przeliczniki... a znajomość progów z poprzedniego roku nic wam i tak nie da - nawet w celach orientacyjnych i "żeby nie dać się zaskoczyć", choćbyście skamleli i błagali :/. Wasza sytuacja jest o 180 st. inna niż ubiegłych lat (np. po jakiego grzyba wszędzie jest ten polski? i dlaczego jest on aż tak wysoko punktowany??? ). Poza tym radzę się spodziewać raczej wysokich progów, bo wymagania są wręcz śmieszne. Jedynie pewnie mogą się czuć osoby, które całą podstawę napisały na 100% :P a o progach konkretnie dowiecie się dopiero po zakończeniu rekrutacji.. :/ Bo teraz nawet nie ma sensu "gdybać" i porównywać jabłka do pietruszki...
    Powodzenia.
  • Anonim

wymagany prog nie jest w cale taki kosmiczny, srednio napisana maturka da Wam miejsce na WZ, tak bylo we wczesniejszych latach i tak pewnie bedzie teraz

a nawet jesli sie nie uda to zawsze pozostaje odwolanie i radzilbym z tego skorzystac, jak nie bedziecie wiedziec jak je napisac to napewno osoby z Punktu Rekrutacji pomoga :)

polecam studia na WZecie, najlepsze 5 lat mojego zycia :)
  • pablo

Próg niestety może być zawyżony, przynajmniej na zarządzaniu. Np. dajmy na to, dobry humanista miał maxa z polskiego, języka, matmę napisał na 60%, nie dostał się na MISH czy arabistykę, ale myśli sobie:spróbuję zarządzanie na WuZecie. To profil potencjalnego studenta na Naszym wydziale, który na 95% nie ogarnie matmy na pierwszym roku, a jednak zajmie miejsce osobie która bardziej nadawałaby się na te studia.

Co do odwołań to nie wiem jak było kiedyś, ale na pewno od zeszłego roku odwołanie może być oparte jedynie na błędnie policzonych punktach czy sytuacji gdy mamy tyle samo punktów co któraś z przyjętych osób. Jako że takie błędy prawie się nie zdarzają nie macie po co pisać odwołań.
  • bird of prey

Zgadzam się z przedmówcą, że część nie ogrania przedmiotów matematycznych, które i tak nie są na jakiś meeeega wysokim poziomie zaawansowania. Są osoby które zdawały zamiast matmy geografie i historie lub język (czy co tam trzeba nie pamiętam bo to dawno było) i potem nie były szczęśliwe, ale polecam przyjemne studia :)
  • damian.

mam nadzieję, że około 80% punktów wystarczy.
  • Bartek.G

Ja również mam taką nadzieję, ale ciężko prorokować. Niestety trzeba cierpliwie czekać.
  • Anonim

oj ale jest i druga strona medalu, przeciez zawsze jest tak ze duza czesc osob skladajaca dokumenty na wz dostaje sie na np sgh i tam decyduje sie studiowac

w ten sposob pojawia sie wielka luka wolnych miejsc i dostaja sie ludzie z odwolan, tak bylo 2 lata temu jak pracowalem w rekrutacji. A za kazdego studenta wydzial dostaje kase. Kazdemu zalezy na jak najwiekszej liczbie studentow

tyle co ja wiem, chyba ze cos sie diametralnie zmienilo, ale to pewnie wie najlepiej Madzia aka Trish :)

badzcie dobrej mysli :)
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)