-
ola ś.
-
Anonim
-
Marcin
czy ktos moze wie skad biora sie liczby przy obliczaniu narzutu w zadaniu z wieloasortymentowym progiem opłacalnosci..? -
-
Pablito
-
Marcin
jakie powinny byc..? tzn jakie mają być te marże pozostałe do mianownika.. skad je brac..? -
Pan Maciora
z tego co mi się udało wygrzebać to wszędzie trzeba wstawiać marże jednostkowe w tym wzorze -
Marcin
ale marze jednostkowe dla jakich cen..? bo ten narzut sie liczy dla roznych poziomow cen dla kazdego produktu wiec jesli licze narzut przy cenie 130 dla produktu A to dla jakiej ceny mam wziac marze produktu B..? nie lapie tego.. -
Justyna
tak się składa, że akurat byłam na wykładzie, na którym Karasiewicz mówił o tym zadaniu. W mianowniku zamieszczone są średnie marże brutto, tzn. np. w przypadku piwa Sudeckiego po dodaniu całkowitej marży brutto przy każdym poziomie ceny, tzn. 750+1460+...+3200 dzielimy to przez 8 (bo jest 8 poziomów cen) i wychodzi 2410.
analogicznie w przypadku piwa pils dodajemy 450+880+...+2610 i tym razem dzielimy przez 9, bo mAMY 9 POZIOMÓW CENY
Czyli ogólnie mówiąc, obliczając narzut dla piwa Pils:
w liczniku zapisujemy marżę przy podanym poziomie ceny (tj. przy 130 zł -> marża wynosi 1680)
w mianowniku dodajemy do siebie uśrednione marże piwa pils +piwa sudeckiego +piwa siłacz
no i całość mnożymy przez koszty stałe, czyli 1200 -
Marcin
-
Douglas
-
.:Veni Vidi Vici:.
>Douglas napisał
>karasiewicz jutro o 8.15?
8.15??? Ja mam zapisane, że o 9.00, ale to info sprzed kilku tygodni... -
Paweł
-
Klaudia
Marketingowe strategie cen
(zaliczenie)
Prof. G. Karasiewicz
03.06.2009
Godz. 9.00 Aula B
ze strony wz
-
-
Klaudia
-
Paweł
-
Jarek @_@
Witojcie
mam pytanie a własciwie wielką prośbę do was :)
Czy posiadacie księgę jakości w wersji elektronicznej ale taką napisaną przez was nie z google:) i czy moglibyście się ze mną tą księgą podzielić??? :)
Mimo złej sytuacji finansowej jestem w stanie rozbić moją porcelanową świnkę i ewentualnie wynagrodzić jakoś to tej osobie która ową księgę jakości posiada. -
~~KaRdAh~~
Czesc sluchajcie mam pytanie takie troche nie z tematu ale innego grona market z VI nie znalazlam. Czy mozecie mi powiedziec u kogo jestescie na seminariach i czy jestescie zadowoleni? Ja mam takich kilku do wyboru (z marketingu oczywiscie) co moglibyscie mi doradzic? Prosze o pomoc!!!!
Cybulski: zarządzanie personelem sprzedażowym
Prof Dobrzyński; Funkcjonowanie nowoczesnych organizacji
Dr Glinka: Błedy menedżerskie nietrafione rozwiazania organizacyjne
Dr Hensel: Władza i polityka w organizacji
Prof Karasiewicz: Marketing międzynarodowy
Prof Krzyżewski: Marketing organizacji niedochodowych -
.:Veni Vidi Vici:.
Ale o seminariach jest kilka wątków, choćby tutaj http://grono.net/wz/topic/14625073/... a jak wpiszesz w wyszukiwarce na stronie grona WZ "seminarium" to pojawi się kilkanaście wątków o poszczególnych promotorach. -
Anonim
Prawdę mówiąc, tytuły poszczególnych seminariów u nas nie miały znaczenia.
Ja jestem u Wilczak (dziwne, że jej nie masz do wyboru), a jej spaecjanością jest Marketing w inst.non-profit (czy jakoś tak), ale możemy pisać na dowolny temat związany z marketingiem.
Odradzam Dobrzyna. Jest niezrównoważony i nieprzewidywalny (delikatnie mówiąc).
Karasiewicz wydaje się najlepszy z podanych. Choć polecam moją promotorkę. -
.•°.ElizeK.°•.