Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • // Aga \\

skoro sa osoby ktore twierdza ze wszystkie typy zadan jakie sie pojawily na kolosie byly i na zajeciach to moze znajdzie sie ktos kto moglby porotce napisac co i tym razem bylo cwiczone?

czeka cos tam z rozkladem normalnym i zmienna chyba stala

jak probowalam z zeszlych lat wylowic zadania dotyczace tylko zmiennej stalej to sa to zadania sprawdzajace czy dana funkcja jest funkcja jakas tam i wlasciwie tylko tyle.
    czy jeszcze jakis typ zadan moze sie w tej czesci pojawic?

domyslam sie ze nie tylko ja bede wdzieczna za jakikolwiek przyklad :)
  • Anonim

ze zmiennej losowej ciaglej (nie stalej) trzeba ogarniac:
    czy dana funkcja jest funkcja gestosci (za kazdym razem trzeba to sprawdzic)
    wykreslanie funkcji gestosci
    budowanie i wykreslanie dystrybuanty
    obliczanie prawdopodobienst
    wartosci: srednia dominanta wariancja kwantyle vzk itd
    znajdywanie wartosci stalych czy paramentrow dla ktorych podana funkcja jest funkcja gestosci

tyle mam w notatkach z tzw zajec wyrownawczych w rowznych starych zestawach sa podobne zadania
  • // Aga \\

ciagla nie stala :D

dzieki wielkie za streszczenie zajec :) mam nadzieje ze bedzie TYLKO to :)
  • Kurczaczek

A czy materiał z poprzednich kolokwiow (jakis poisson, berdulli, czy inny przybyszew) moze sie powtorzyc na egzaminie?
  • Anonim

to bylo na pierwszym kolokwium ze zmiennej skokowej
  • ..::Karol::..

Egzamin jest o 17 na Wuzecie. Ja wracam do PL w niedziele wieczorem, jesli ktos by chcial, to moznaby sie spotkac na wydziale o 14 w pon przed egzaminem, zeby jeszcze wszelkie wątpliwości rozwiać :)
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)