Wydział Zarządzania UW [4928]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Robert

• 07/04/2009 11:33
    Pytanie do osób z tej grupy. prowadzonej przez prof Wierzbińskiego:
    Kiedy jest kolokwium zaliczeniowe? Proszę o termin(y)
    Z ilu części się składa?

Jestem zapisany do tej grupy ale nie chodze na zajęcia także bardzo będe wdzięczny za informacje
  • I am McLovin

• 07/04/2009 16:12
    idz do zyzyna
  • Robert

• 08/04/2009 00:12
    gdybym mógł to bym poszedł. Ale dr Skrzypczak nie zezwoliła do Żyża; (

tak czy siak niech ktoś z tej grupy sie odezwie. proszę! :)
  • Soszek

• 08/04/2009 01:01
    bo sie nie chodzi do Skrzypczak tylko do Sokola... :)
  • akzseinga

• 08/04/2009 01:32
    nie wazne do kogo sie chodzi bo zyzynski zabronil wydawania zgody na dopisanie sie do jego grup i z tego co wiem to wszyscy zaliczaja u wierzby jesli sie zapisali w usosie
    ja chodze na zajecia wiec moge poinformowac ze poki co kolosa nie zapowiedzial ale generalnie maja byc trzy (ze zmiennej skokowej najpierw pozniej z ciaglej a potem rozklad normalny) ale mozna sie spodziewac ze jakos po swietach termin nam wyznaczy bo material ze skokowej juz konczymy tyle ze musi nam sale zorganizowac zeby sie wszyscy warunkowicze jednoczesnie zmiescili:)
  • // Aga \\

• 08/04/2009 22:50
    trzy kolosy u Wierzbinskiego?? a to nie ma podejscia wg starych zasad? znaczy zalicza sie jedynie ta czesc, ktorej do tej pory zaliczyc sie nie udalo i to w terminie czerwcowym? czy moze podzial podobnie jak w sem zimowym na przystepujacych wg starych i nowych zasad?? bylabym wdzieczna za slowko wyjasnienia
  • akzseinga

• 08/04/2009 23:00
    no wiec tak : jak ktos ma cos zaliczanego to oczywiscie do kolokwium z danego materialu podchodzic nie musi natomiast ja zrozumialam ze zapadlo ze czy tak czy tak sa te trzy kolokwia w ciagu semestru (tak jak wczesniej napisalam mniej dla kogos kto ma cos zaliczonego) czy w ogole jest mozliwosc zaliczania w tzw starym trybie czyli w sesji wszystko na raz to nie wydaje mi sie ale reki sobie nie dam uciac ani nic innego, wiec moze ktos inny cos napisze lub zapytaj po prostu wierzby
  • // Aga \\

• 13/04/2009 23:12
    dzieki wielkie za odp :) no to chyba czas bym tematem sie zainteresowala. o opisowej to nawet na stronie wz mowa byla a tu gucio mam nadzieje ze sie nie okaze ze na te zajecia to chodzic trzeba. jakby co to niech jakas dobra duszyczka ze znacznym wyprzedzeniem poda terminy kolosow chyba ze takowe jeszcze ustalone nie zostaly
  • >Martysz<

• 17/04/2009 15:53
    Czy szanowny pan profesor wyznaczył już terminy na kolokwium ze zmiennej skokowej i ciągłej. proszę o odpowiedź zorientowane osoby.
  • Agnieszka :)

• 17/04/2009 16:45
    http://www.wz.uw.edu.pl/wykladowcy,...

Kolokwium nr 1 ze statystyki matematycznej
    28 kwietnia br.

14.00 - 16.00
    aula A WZ, grupy C5, C8 dzienne, osoby powtarzające

jeżeli komuś koliduje z zajęciami to prof powiedział aby zgłosić to i wtedy można przyjśc na inna godzine.Przedewszystkim trzeba być w USOSIE:)
  • // Aga \\

• 18/04/2009 12:33
    ee a ta zmienna skokowa to wg starego systemu jakby dluzsze kolokwium??
  • ..::Karol::..

• 18/04/2009 14:58
    czyli kolokwium nr 1 jest ze zmiennej skokowej ? Rozklad normalny bedzie pozniej ? Ja mam niezaliczony Rozklad normalny, tzn tylko ten musze pisac - czyli kolokwium nr 3 ?
    Z gory dzieki za info
  • akzseinga

• 18/04/2009 17:30
    pierwsze kolo to zmienna skokowa
    drugie zmienna ciagla
    trzecie rozklad normalny

tak wiec slusznie kolega zauwazyl ze jak ma niezaliczony rozklad normalny to pisze tylko trzecia czesc:)
    (jesli ktos ma rozklad zaliczony ale nie zmienne to pisze 2 pierwsze - to tak jakby ktos jeszcze mial watpliwosci)

a co do wczesniejszej wypowiedzie NA TE ZAJECIA NIE TRZEBA CHODZIC co profesor powiedzial na samym poczatku (wrecz cieszyl sie ze nie wszyscy chca uczeszczyc bo bysmy sie nie pomiescili) ale do usosu TRZEBA BYC WPISANYM

mam nadzieje ze juz nikt nie ma watpliwosci
  • Kuba Różycki

• 22/04/2009 13:49
    Jeśli ktoś ma problem z zaliczeniem przedmiotu zapraszam na korepetycje.
    Jestem studentem V roku SGH na kierunku Metody Ilościowe.
    Mam spore dośwqiadczenie w udzielaniu korepetycji. Oferuje miłą atmosfere, profesjonalne podejście do nauki oraz elastyczne godziny i miejsce spotkania.
    Udzielam korepetycji z przedmiotów: analiza ilościowa, statystyka, matematyka, ekonometria i wszystkich podobnych. Pomoge równiez w napisaniu prac, rozwiązaniu zadań itp.
    Kontakt: 693 15 18 17, jr34855@sgh.waw.pl

• 06/05/2009 20:28
    Jest już może wiadomy termin egzaminu z 3 części z rozkładu normalnego ?
  • akzseinga

• 07/05/2009 14:54
    poki co to nie ma wynikow z pierwszej czesci i nie znany jest termin nawet drugiego kolokwium, nie zdziwilam bym sie jak bedzie w trakcie sesji ale nic nie wiadomo

• 23/05/2009 16:12
    Nie jestem w Polsce, dlatego sam nie moge się dowiedzieć, ale jesli ktoś wie, to moze napisac kiedy jest termin egzaminu z 3 częsci ? Dzieki
  • Młodsza Górka

• 23/05/2009 18:04
    Ja rozmawiałam w zeszłym tygodniu z Psykiem, to mi powiedział, że najprawdopodobniej 2 i 3 część będzie 22 czerwca, ale to jeszcze nic pewnego...
  • kurcia; )

• 23/05/2009 23:13
    podobno ma nie byc 3 kolosow tylko jescze jeden wie ktos cos o tym???
  • Carla

• 24/05/2009 07:46
    Kurka ogarnij sie:P ma być jeden z dwóch części:P z rozkładu normalnego i zmiennych losowych ciągłych:) nie wiwem jak to wygląda gdy ktoś ma zaliczoną jedną z tych części:) czy musi pisac z obu:) trzeba iśc i sie zapytać :)

• 24/05/2009 10:48
    jeżeli ktoś ma zaliczoną jedną z tych części to pisze tylko to co ma niezaliczone!
  • Wujek Zła Rada

• 25/05/2009 20:06
    Zatem, Pan Profesor Wierzbiński doszedł do wniosku, że będziemy pisać obie części (czyli tzw. całki oraz rozkład normalny) razem. Rzecz jasna, jak to od zarania dziejów bywało u Profesora, w przypadku zaliczenia jakiejkolwiek części, pisanie jej ponownie jest niepotrzebne. Ba! jest to nawet nadgorliwość!; ).
    Termin zostanie podany najpóźniej na ostatnich zajęciach ze staty.

P.S.: uprasza się o nie sugerowanie się mym nickiem; )
  • Wujek Zła Rada

• 25/05/2009 20:20
    A za pamięci...
    Dla Tych którzy piszą zmienne losowe ciągłą.
    Radzę przećwiczyć badanie gęstości funkcji.
    Jest duże prawdopodobieństwo, że dostaniemy funkcje która nie jest funkcja gęstości.
    Ilekroć Profesor wspomina o takich niespodziankach, istnieje naprawdę duża możliwość, że się takowe pojawią na egzaminie.

• 02/06/2009 13:29
    Może dzisiaj coś się wyjaśniło ? :) Termin 22 czerwca aktualny ?
  • akzseinga

• 02/06/2009 14:53
    wieczorem sa zajecia wiec pewnie potwierdzi ale o terminie na 22 czerwca mowil juz tydzien temu tak jak wyzej jest wspomniane a skoro to ma sie odbywac na krakowskim i zarezerwowali audimaxa to sadze ze to ostateczny termin kwestia tylko podzialu na grupy i godziny
  • Wujek Zła Rada

• 02/06/2009 21:11
    Obstawiam, że przeciągu 4, 5 dni przed 22 czerwca dokładne informacje co do godzin pojawią się na tablicach informacyjnych pod dziekanatem.
  • // Aga \\

• 02/06/2009 21:46
    zapytajcie jak z osobami ktore maja juz zaliczona jedna czesc z tego drugiego kolosa

piszemy tylko zadania z tego czego zaliczylismy i sami mamy je wylawiac z kolosa czy jak???

• 02/06/2009 21:53
    kolos 22 bedzie skladał sie z 2czesci

jak ktos ma rozklad normalny NIEZALICZONY to pisze tylko rozklad....a jak nie ma nic zaliczonego to pisze calosc!
  • // Aga \\

• 02/06/2009 22:00
    zeby bylo jasne ( dla mnie :) ) byla zmienna skokowa, teraz ma byc zmienna ciagla i rozklad normalny. jesli zaliczony ma sie rozklad normalny to pisze sie tylko zmienna ciagla

bo dzis jakas dziewczyna mnie nastraszyla ze nasze prace z ubieglego roku sie gdzies zapodzialy i piszemy calosc ... mam nadzieje ze to jedynie jakas plota :))
  • I am McLovin

• 02/06/2009 22:33
    w sumie chcialam sobie zostawic to na wrzesien ale jak do kolosa jeszcze tyle czasu to moze sprobuje..:)
    w kazdym razie nie pisalam jeszcze NIC, takze czy bede mogla 22go napisac calosc??
  • I am McLovin

• 02/06/2009 22:34
    dodam ze na cw tez nie chodzilam:]
  • akzseinga

• 02/06/2009 23:33
    co do terminu kolokwium w sensie rozpisanych godzin poajwic ma sie info na dniach (ale wiecie jak to bywa) w kazdym razie jezeli komus koliduje to z innym egzaminem bo niestety jest na warunku czy cos tam to nawet jak zostana ustalone grupy na konkretna godzine dla poprawkowiczow to moze przyjsc do innej dowolnej co nie zmienia faktu ze nadal bedzie to 22 czerwca bo wtedy wszyscy pisza

• 15/06/2009 18:27
    Mógłby któs napisać o której godzinie jest egzamin 22 czerwca ? Głównie chodzi o rozkład normalny. Dzięki
  • akzseinga

• 15/06/2009 21:48
    to jest cale info

http://www.wz.uw.edu.pl/wykladowcy,...

ale co do podziału na rozkład normalny i zmienna ciagla to trzeba uderzyc z pytaniem do psyka albo wierzby jak to liczyc

• 15/06/2009 21:49
    rozpoczyna sie zmienna ciągła 1h a potem rozklad kolejna godzine
  • // Aga \\

• 15/06/2009 22:06
    a czy ma ktos przyklad tego jakie zadania moga sie pojawic? bylam przygotowana na pierwsza czesc, uczac sie z egz z lat ubieglych. niestety okazalo sie ze doszly zadania ktorych wczesniej nie bylo, efekt byl taki ze czesc byla na maxa czesc na zero rozwiazana. mozna i tutaj spodziewac sie jakichs nowosci? jesli tak to jakich?
  • Carla

• 15/06/2009 22:10
    nikt na te pytania co były nie był przygotowany:) bo nic nie robiliśmy takiego na zajęciach dla grupy wyrównawczej;/ można się więć spodziewać znowu niespodzianki:)
  • Radosławek

• 15/06/2009 22:42
    nie pamiętam zeby były jakies zadania na 1 części których nie robilismy na wyrównawczych... raczej wszystkiego mozna było sie spodziewać
  • Emilia

• 16/06/2009 13:14
    ja też byłam raczej zaskoczona.
    Wiecie może jak wygląda zaliczenie? słyszałam, że średni z 3 części (jeśli się pisze 3) ? To prawda?
    I można przyjść w pon na którąkolwiek godzinę? nawet na 18 do wieczorowych?
    Psyk nie odpisuje
  • akzseinga

• 16/06/2009 14:10
    w tej rozpisce w ogloszeniach psyka (patrz link wyzej) jest dokladnie napisane kto gdzie i kiedy, ale wierzba mowil ze jak ktos ma egzamin w tych samych godzinach to moze ewentualnie przyjsc do innej grupy
  • 1
  • 2
| |

Dla wszystkich uczestników studiów dziennych, wieczorowych i zaocznych... wasze uwagi, dyskusje o...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (6)