Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • btk

>~MaRta~ napisała:
    >>btk napisał
    >>Legitymacje będą pewnie dopiero po rozpoczęciu roku
    >>akademickiego, więc nie liczyłbym na sierpień; )
    >
    >ale mi chodzi o tą co mam ze starej szkoły :D dlatego
    >pytam się kiedy trzeba złożyć papiery bo jak można
    >później to wtedy nie oddam mojej legitki :P

Lepiej zadzwoń. Mnie zabrali legitymację przed obroną, więc na nową czekam tutaj :)
    Złożyłem na zarządzanie ochroną zdrowia.
  • Anonim

>Stefan napisał
    >>.Lena napisała:
    >>podanie o ponowne rozpatrzenie? czyli jak go nie złoże
    >to
    >>nie wezmę udziału w II turze ?
    >>trzeba je złożyć osobiście?
    >
    >Jak nie złożysz, to nie weźmiesz udziału w 2 turze.
    >
    >Tak było od zawsze, a jeśli w tym roku coś się
    >zmieniło, to zaraz pewnie Magda (nasze guru rekrutacyjne)
    >na pewno napisze tutaj informację.
    >
    >Nie trzeba składać osobiście.

haha
    dziękuje Ci bardzo Stefanku (bo chyba chodzi o mnie; p )
    zatem guru rekrutacyjne przemawia :P

nie ma II tury, na zarządzaniu załatwiamy RAZ a Dobrze; )
    jest możliwość odwołania - ALE
    od czego chcecie się odwoływać skoro nie dostaliście decyzji ? IRK to zło...
    dostaniecie informacje POCZTA ta taka z listonoszem, do domu, o tym, że nie zostaliście przyjęci i

następnie macie 14 dni na odowołanie się od tej decyzji. można składać je osobiście najlepiej z xero matury w punkcie lub wysłać pocztą.

odwołania adresujemy do komisji rekrutacyjnej.

jeżeli chodzi o lekarza - bo widziałam kątem oka że są jakieś problemy - TO MUSI BYĆ wszystko jedno od jakiego, może być nawet ginekolog, musi tam być napisane, że kandydat jest zdolny do podjecia studiów. powinni dawać wam taki świstek w LO razem z karta przebiegu choroby pacjelnta; p

a i pamiętajcie, że składając dokumenty MUSICIE MIEĆ ZAŚWIADCZNIE O DOKONANIU PRZELEWU 80 ZŁ.
    tłumaczenie że wpłyneło i widać w irk mnie nie rusza bo jak napisałam IRK to zło...

no i chyba wszystko...
    a!
    wyniki z uzupełniających magisterskich będą w IRK we wrześniu.
    ok 7.09
  • Stefan

O i właśnie tej Magdy się słuchajcie :)

I składajcie odwołania - nigdy nie wiadomo :D

>Bardzo dziękuję za pomoc.
    >
    >A lektorat liczy się do średniej na studiach?
    >Czy ewentualnie można zwolnić się w ogóle z języka certyfikatem? Tak, żeby mieć więcej wolnego...; )

Zapomniałem dodać.

Ocena z lektoratu liczy się do średniej do momentu, w którym zaliczysz obowiązkowy egzamin z języka angielskiego na poziomie B2. Po egzaminie do średniej (tej, która jest wyliczana do stypendium) liczy się tylko ocena z egzaminu.

Natomiast do oceny na dyplomie wliczają się wszystkie oceny uzyskane przez Ciebie na studiach.

Nie ma możlwości zwolnienia z lektoratów - żeby zostać dopuszczoną do obowiązkowego egzaminu z języka angielskiego musisz mieć zaliczone 4 semestry dowolnych lektoratów.

Egzamin można zaliczać certyfikatami. Lista certyfikatów i przelicznik ocen znajduje się na stronie Szkoły Języków Obcych UW.

Pozdro
  • Czaki

>** Trish ** napisała:
    >jeżeli chodzi o lekarza - bo widziałam kątem oka że są
    >jakieś problemy - TO MUSI BYĆ wszystko jedno od jakiego,
    >może być nawet ginekolog, musi tam być napisane, że
    >kandydat jest zdolny do podjecia studiów. powinni dawać
    >wam taki świstek w LO razem z karta przebiegu choroby
    >pacjelnta; p
    >
    >a i pamiętajcie, że składając dokumenty MUSICIE MIEĆ
    >ZAŚWIADCZNIE O DOKONANIU PRZELEWU 80 ZŁ.
    >tłumaczenie że wpłyneło i widać w irk mnie nie rusza bo
    >jak napisałam IRK to zło...

a czy zaświadczenie od lekarza można ewentualnie donieść w innym terminie, np. we wrześniu czy musi być złożone d0 17 lipca?
  • Anonim

Ja byłem dzisiaj skladac papiery i wymagali bezwzglednie wszystkich dokumentow.

btw. Mam takie info, bo jak byłem to zasłyszałem ze w tym roku kandydaci na WZ maja na ogol wiecej punktow niz w poprzednich latach, mimo nizu i trudniejszej matury. Takze pewnie progi beda wyzsze niz w poprzednich latach
  • K1000

Ja mam problem z oryginałem świadectwa, a raczej z zaświadczeniem, że znajduje się na innej uczelni. Rekrutacja na SGH się już skończyła a wyniki mają być 22 lipca (czyli po składaniu dokumentów na UW) i może wtedy ewentualnie dziekanat będzie otwarty. Jak na razie nikt tam nie urzęduje. No i co robić? Magdo ratuj!;)
  • Anonim

zaświadczenie od lekarza MUSI BYĆ DO 17 LIPCA !!!!!

a czemu zostawiłeś oryginał świadectwa na sghu ? :>
    było dzisiaj kilka osób w podobnej sytuacji i niestety MUSICIE przynieść zaświadczenie z sghu, ewentualnie podmienić u nich oryginał z odpisem.

napewno ktoś tam urzęduje, nie wyobrażam sobie, żeby nie.
    próbować! działać !

• K1000

>a czemu zostawiłeś oryginał świadectwa na sghu ? :>
    >było dzisiaj kilka osób w podobnej sytuacji i niestety
    >MUSICIE przynieść zaświadczenie z sghu, ewentualnie
    >podmienić u nich oryginał z odpisem.

Bo jestem tam na drugim roku:> no okej będe jeszcze próbował się tam dodzwonić. A czy ktoś może wypisać te specjalizacje? bo moje pytanie pozostało bez odpowiedzi;]
  • kasia

a jak bardzo aktualne musi być to zaświadczenie? ubiegłoroczne wystarczy, czy muszę się fatygować po nowe?
  • Anonim

musi byc nowe.

jakie specjalnosci ?
    na licencjacie nie ma specjalnosci.
  • Nie ma takiej opcji...

A na studiach II stopnia magisterskich jakie są specjalności?
  • Motylek

>Nie ma takiej opcji... napisała:
    >A na studiach II stopnia magisterskich jakie są
    >specjalności?

Na stronie jest wszystko napisane :)

Specjalność prowadzona na Magisterskich Studiów Menedżerskich w trybie wieczorowym
    Zarządzanie przedsiębiorstwem
  • Nie ma takiej opcji...

No właśnie są rozbieżne info bo w irku są
    Specjalności:
    Bankowość, ubezpieczania i rynek kapitałowy, E – biznes, Zarządzanie międzynarodowe, Zarządzanie przedsiębiorstwem - w tym specjalizacja - Zarządzanie w turystyce, Zarządzanie publiczne – w tym specjalizacja Zarządzanie w ochronie zdrowia, Rozwój potencjału społecznego, Marketing.

Dlatego pytam aby się upewnić:)
  • Motylek

W IRKA jest dobrze napisane, mój błąd :)
  • Nie ma takiej opcji...

Żaden błąd przeoczenie:)
    A jaka jest prawda o specjalnościach?:)
  • ania_kapsel

Mam prośbę o wyjaśnienie mi pewnej sprawy.
    Miałam 422 pkt, nie dostałam się ale ponieważ zabrakło mi tylko 8 to zadzwoniłam do biura rekrutacji zapytać się jak wygląda sprawa z odwołaniem. Powiedziano mi, że mam je już teraz przywieźć i czekać na decyzję. Wczoraj pojechałam specjalnie do Warszawy by złożyć to odwołanie, a na miejscu powiedziano mi, że odwołania składa się dopiero gdy dostaniemy w liście informacje o nieprzyjęciu. Owszem, odwołanie zostało przyjęte. Jednak czy jak dostanę list od WZ mam je jeszcze raz przesłać pocztą razem z kopią świadectwa?
    I co w przypadku gdy do 17 lipca nie zostaną wypełnione wszystkie miejsca? Następne osoby z listy dostaną informacje o składaniu papierów przez IRK? Czy dopiero odwołania będą się liczyły?
  • Mastanar

Jak złożyłaś to już więcej tam nie lataj z kolejnym. Nie ma czegoś takiego jak uzupełnianie listy. Specjalnie jest przyjętych dużo więcej ludzi żeby nie robić kolejnych tur. A jak dostaniesz informację, że rozpatrzono pozytywnie podanie i Cie przyjęto to lecisz z papierami i je składasz.
  • .Lena

no własnie to jak to z tym jest? odwołanie teraz czy po otrzymaniu listu?
  • ~MaRta~

to zaświadczenie od lekarza dotyczy też tych co chcą iść na mgr? bo na stronie tam nic o tym nie ma...
  • Motylek

>.Lena napisała:
    >no własnie to jak to z tym jest? odwołanie teraz czy po
    >otrzymaniu listu?

Po otrzymaniu listu masz prawo złożyć odwołanie, masz na to 14 dni :)
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)