Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M@rt!n

no mi wlasnie potrzebny jest taki ogolny oglad czy w ogole oplaca sie czekac bo zeszloroczny prog przekroczylem nieznacznie i nie wiem co robic dlatego to ptyanie niech ktos zorientowany sie wypowie czy z 402 pkt i 689 miejscem oplaca sie miec nadzieje i czekac i czy jak cos to sie odowolywac czy co...
  • Kasia

a co masz wpisane że jesteś na liście rezerwowej czy jak?
  • Madej

a ja chciałabym się podpytać jak to jest z wycofywaniem dokumentów z UW.

Zostałam zakwalifikowana na zarządzanie na UW, ale czekam na miejsce na SGH na które marzy mi się pójść. Niestety dokumenty na UW mam doniesc do 17.07 a nie sądzę, żeby do tego czasu wyjaśniły się studia na SGH. Więc jeśli złożę podanie o przyjęcie na Uniwersytet, a jednak dostane się jakimś cudem na sgh to mogę jeszcze zabrać papiery z UW? Czy będę miała jakieś konsekwencje z wycofania się?
    Baaaardzo proszę o odpowiedź!
  • Kasia

raczej spokojnie możesz zabrać papiery
  • M@rt!n

no mam podane niezakwalifikowany i numer 689 to znaczy ze 689 na liscie rezerwowych czy lacznie punktami na tym miejscu jestem czy z nazwskka czy cos?
  • SSylwia

ja jestem niezakwalifikowana, choć wydawało mi się, że mam punktów troche więcej niż zeszłoroczne progi:), ale cóż.... <mówi się trudno i żyje się dalej-2 kierunek na innej uczelni>

możecie mi podać ,,nieformalny" tegoroczny próg? z iloma punktami się zakwalifikowaliście?
    z czystej ciekawości:)
    gratuluje i pozdrawiam:)
  • Pauline

hej:) mam pytanie, czy mozna po roku przenieść się z wieczorowych na kierunku finanse i rachunkowość na dzienne? jeśli tak, to jakie trzeba spełnić warunki?
  • Madej

>SSylwia napisała:

>możecie mi podać ,,nieformalny" tegoroczny próg? z iloma
    >punktami się zakwalifikowaliście?
    >z czystej ciekawości:)
    >gratuluje i pozdrawiam:)

nie mam pojęcia jaki jest próg. Ja mam 446pkt na zarządzaniu i mnie zakwalifikowano. Nie wiem czy to dużo czy mało, czy byłam blisko dolnej granicy
  • SSylwia

>Madej napisała:

>
    >nie mam pojęcia jaki jest próg. Ja mam 446pkt na
    >zarządzaniu i mnie zakwalifikowano. Nie wiem czy to dużo
    >czy mało, czy byłam blisko dolnej granicy

chodzi mi, żebyście pisali wyniki między nami, byśmy znależli najniższy:)
  • Michał

>*Paulinka* napisała:
    >hej:) mam pytanie, czy mozna po roku przenieść się z
    >wieczorowych na kierunku finanse i rachunkowość na
    >dzienne? jeśli tak, to jakie trzeba spełnić warunki?

Zajebista średnia. No i liczyc na zgode dziekana :D
    Ale z tym jest roznie bo za dobra srednio przysługuje ci stypendium, a niekoniecznie przenosiny na dzienne.
  • Kasia

ja mam na fir 435. słyszałam że podobno był 430
  • Motylek

>*Paulinka* napisała:
    >hej:) mam pytanie, czy mozna po roku przenieść się z
    >wieczorowych na kierunku finanse i rachunkowość na
    >dzienne? jeśli tak, to jakie trzeba spełnić warunki?

Są 2 rozwiązania :
    1) bardzo wysoka średnia kolo 4,5 albo i wyżej najlepiej
    2) poprawa matury i jeszcze raz rejestracja na studia plus podanie do dziekana z prośbą o przeniesienie Cie od razu na II rok ( warunek zaliczone wszystkie egzaminy )

Ja osobiście radziłabym wybrać opcje 2 bo maturę jest łatwiej poprawić niż zdobyć taka średnia :)
  • Madzia.

na wieczorowe obowiązuje kolejność zgłoszeń - im szybciej przyniesiesz papiery tym lepiej dla Ciebie. ale z 350 pkt to o co Ty się martwisz; )))?

zawsze bez konsekwencji można zabrać papiery z WZ. wystarczy napisać rezygnację ze studiów i się pod nią podpisać.

a to ze ludzie sie dostali z pozycji 300 i 500 to raczej łatwe do wydedukowania. Polowa pewnie i tak odpadnie bo pojdzie na studia gdzie indziej, a u nas limity miejscowe są spore wiec wydział je musi jakos zapełnic.

• Kuba B

Próg na FiR 430 na zarządzanie też coś koło tego.

na liście zakwalifikowanych jest zawsze 2razy więcej studentów niż miejsc- ze względu na odpływ np. na ekonomię lub wewnątrz WZ.

Nadwyżka jest po to, aby nie przeprowadzać 2giej tury rekrutacyjnej. nawet, jeśli miejsc było tylko 300 a ostatecznie by zostało 500studentów to musi zostać utworzona taka liczba miejsc. Wszyscy, co są teraz zakwalifikowani bezwzględnie zostali studentami WZ lub FiR.

odwołania będą przyjmowane, jeśli teraz zakwalifikowani zmienią uczelnię na SGH lub zamiast tury uzupełniającej...

jakoś tak;]
  • Tes.

>Kasia napisała:
    >ja mam na finanse 435 pkt i mam że kandydat zakwalifikowany
    >pozycja na liście 383 może te listy nie są po prostu
    >robione według liczby punktów?

sa sa, bo ja mam 446 i jestem 303.
    ;) moj znajomy ktory ma podobny 'problem', dzownil dzis tam i jak masz na zielono zakwalifikowany to jestes i koniec. wiec... zajebiscie; p
  • K1000

Ja mam pytanie co do kierunku. Czy na którymś roku wybiera się specjalizację?
  • Motylek

>K1000 napisał
    >Ja mam pytanie co do kierunku. Czy na którymś roku wybiera
    >się specjalizację?

Tak, pod koniec II roku wybierasz specjalizacje :)
  • Sylwia

A ja mam pytanie apropo FiR wieczorowych. w jaki sposób mogę się dowiedzieć czy się dostałam i kiedy przede wszystkim?
  • K1000

>Motylek napisała:
    >>K1000 napisał
    >>Ja mam pytanie co do kierunku. Czy na którymś roku
    >wybiera
    >>się specjalizację?
    >
    >Tak, pod koniec II roku wybierasz specjalizacje :)

A możesz wkleić tutaj link z listą specjalizacji bo nie mogłem znależć tego na stronie?;)
  • btk

>~MaRta~ napisała:
    >>btk napisał
    >>Na zarządzanie II stopnia, zaoczne, będą podane wyniki
    >>rekrutacji w irk czy po prostu jechać i złożyć
    >>dokumenty?
    >
    >dołączam się do pytania

Byłem na wydziale. Złożyłem dokumenty i tyle. (: Na jaką specjalizację wybierasz się?
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)