-
Lucas
mam pytanie dotyczące stypendium naukowego, a mianowicie jak to wygląda na WZ w przypadku gdy rozpoczynam studia II stopnia a licencjata robiłem na innej uczelni? Trzeba składać jakieś podanie? W jaki sposób liczona jest średnia do stypendium? jakie sa progi oraz kwoty dla danego progu?
z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam -
..::Gosieńka::..
Musisz złożyć podanie o stypendium naukowe z dołączonym suplementem dyplomu licencjata z poprzedniej uczelni. To składasz w odpowiednim dziekanacie u nas na WZ, tam panie wyliczają średnią i przekazują podanie do sekcji spraw socjalnych. Ogólnie na razie znany jest jeden próg, żeby ubiegać się o stypendium trzeba mieć średnią 4,2.
Tegorocznych progów nie znamy jeszcze, ale w zeszłym roku były następujące:
4,2-4,39 -> 450 zł
4,4-4,59 -> 550 zł
4,6-5,0 -> 700 zł
Sposób liczenia średniej to egzaminy i zaliczenia nie kończące się egzaminem, ale nie wiem jak to dokłądnie wygląda w przypadku osób rozpoczynających studia drugiego stopnia, ale podejrzewam, zę sposób taki sam.
Pozdrawiam
więcej informacji może znajdziesz w temacie Sekcja spraw socjalnych parę tematów powyżej :) -
Dzięki Gosiu za pomoc :*
A tak jeszcze tylko dodam :), że studenci przyjęci na 1 rok po licencjatach mają termin składania wniosków do 10.10.2008 !!! -
Lucas
-
-
Anonim
a jak jest w przypadku studentow juz po 1 roku MSMu? czy takie same progi obowiazuja? -
-
JEwa
-
Wtedy przyznajemy stypendium na pół roku i patrzymy na średnia z ostatniego semestru.
-
Szaweł
to i ja się dorzucę z pytaniem:P
jadę na erasmusa na ten semestr a mam średnią powyżej 4,2 - mam prawo ubiegać się o stypendium? jak wygląda kwestia składania podania? -
Oczywiście, że masz prawo ubiegać sie o stypendium naukowe, nic Ci nie przepada jak wyjeżdżasz. Powinieneś już dawno złożyć podanie wiec zrób to czym prędzej :)
-
.:Veni Vidi Vici:.
Uwaga!!! Po wnioski o przyznanie stypendium naukowego nie trzeba już jeździć na wydział, można je złożyć w USOS-ie w dziale "podania". -
Szaweł
A do kiedy mogę złożyć wniosek o stypendium? Bo ja jestem rocznikiem rok przed licencjatem:P -
Termin składania podań już dawno minął. Była podana taka informacja na szturmowej, na gronie czy na naszej stronie wydziałowej.
-
Szaweł
oł noł! ale to chyba nie znaczy, że mi przepadło?? wcześniej się tym nie interesowałem, bo w tamtym roku można było składać podania normalnie w semestrze zimowym -
Jeszcze nie przepadła szansa jeśli w najbliższym czasie złożysz podanie, ale następnym razem bardzo proszę 3 mac sie terminów :P
-
Paulina
serio mogę jeszcze złożyć ten wniosek??? wiem, że termin mi minął 20 lipca :/ czy ktoś kto próbował złożyć nie został zamordowany przez panie z dziekanatu?; ) -
JEwa
Czyli składa się wyłącznie wniosek czy coś jeszcze? a jak w przypadku osób które rozpoczynają studia na tej uczelni (uzupełniające magisterskie)?? z czegoś te średnie trzeba wyliczyć więc pewnie trzeba dostarczyć suplement ale ja mój jedyny suplement zostawiłam wraz z dokumentami w trakcie rekrutacji! czy on w jakiś sposób "przejdzie" do pań obliczających srednie??
normalnie milion pytan na sekundę...:) -
r_afau
a co jesli wczesniej (czyt do 20 lipca) nie moglem zlozyc wniosku bo nie mialem zaliczonego jednego przedmiotu i teraz jak juz mam wszytsko do przodu to moge normalnie zlozyc do dziekanatu wniosek o stypendium czy potrzebny jest do tego jakies podanie do dziekana? -
Lucas
a ja mam jeszcze takie male pytanko - skad moge wziac druk wniosku o stypendium? -
Paulina
wydaje mi się, że jeżeli miało się jakieś poprawki to nie można ubiegać się o stypendium. chyba dlatego jest to ograniczenie do 20 lipca. Jednak ręki sobie nie dam uciąć
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne