Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...::Kasia eS::...

Na dzisiejszy egzamin stawiło się tylko ze 20 osób. Nie zaliczyło chyba 4, ale było to odesłanie na kolejny termin. Pytania:
    1. Stałe i zmienne cechy podatku.
    2. Limity zaangażowań kapitałowych banków.
    3. BID
    4. Jednostki organizacyjne sektora finansów publicznych.
    5. Nierezydenci z krajów trzecich.
    6. Prowizorium budżetowe.
    7. Reglamentacja.
    8. Czynności bankowe, podział.
    Tyle pamiętam:)
  • .•°.ElizeK.°•.

ale atmosfera generalnie przyjazna na egzaminie czy wieje grozą? :P
  • .•°.ElizeK.°•.

no i dzieki za pytania :) przydadza sie podczas nauki :)
  • Sylwia

cudownie!
    dziękować :D
  • Piotrek

Raczej na luzie, dodatkowo pytanie było jeszcze co tą są wartości dewizowe oraz ograniczenia w obrocie dewizowym (art. 9)
  • ...::Kasia eS::...

Raczej na luzie, szczerze mówiąc myślałam, że pytania będą trudniejsze. Dobre notatki z wykładów powinny wystarczyć. Starasznie łapie za słówka i nie daje Ci znać, czy dobrze mówisz, ale generalnie bardzo sympatyczny facet:)
  • Anonim

A wiecie może jak wygląda procedura, jeżeli ktoś jest zwolniony i chce wziąć ocenę z ćwiczeń - 0,5? trzeba się u niego pojawić albo coś? :)
  • Piotrek

jak ktoś jest zwolniony to wchodzi w pierwszej kolejności przed osobami, które zdają egzamin. Po prostu wchodzisz z legitymacją on Ci wpisuje ocenę do usosu i koniec.
  • Kasia; )

Pojawiły się również pytania:
    1. w jakich sytuacjach budżet może ulec zmianie
    2. funkcje banków
    3. podział kredytów, ich cechy
    4. co to są dewizy
  • ela

Rzeczywiście czepia się szczegółów, mi zadał pytanie co to są kraje trzecie, a następnie jakie to są kraje BIT. A na mój tępy wzrok zareagował: "Mówiłem o tym na wykładzie. Ja naprawdę jestem dobry bo pytam państwa tylko z wykładów, jak czegoś nie przerobiłem to nie pytam z tego. Macie poza tym sylabus, więc jak się nie mogło być na wykładzie to można doczytać." Ehh, ostro mi dał do zrozumienia że trzeba było chodzić na wykłady.
    Poza tym pytał o to co ma zrobić zwykły człowiek który chce kupić akcje banku SA. Łatwo więc nie było, ale udało się :-)
  • Anonim

><<Piotruś>> napisał
    >jak ktoś jest zwolniony to wchodzi w pierwszej kolejności
    >przed osobami, które zdają egzamin. Po prostu wchodzisz z
    >legitymacją on Ci wpisuje ocenę do usosu i koniec.

dzięki za info! :)
  • Kasia

a to wogole osoby zwolnione musza przyjsc do dra Fiszera?
  • Anonim

mówił nie raz na wykładzie - WSZYSCY muszą do niegpo przyjśc, czy zaliczać czy tylko po wpis do usosa.
  • Anonim

Muszą, mówił na wykładzie; )
  • Klaudia

o której 23.06 można wpaść po wpis?
  • Paweł

skoro egzamin jest o 14 a jak juz w milion osob wspomnialo najpierw sie wchodzi po wpisy to sama sobie odpowiedz
  • Romek Iz Wild & Crazy

A do której mniej więcej to będzie trwało? Do 18? Bo ja mogę dopiero po pracy. I Bogdan bądź miły dla Klaudii, niewychowany prostaku!
  • Mysterious Nieo From Outer Space

>I Bogdan bądź miły dla Klaudii,
    >niewychowany prostaku!

romek sie zakochal, romek sie zakochal!
  • alessia

mam pytanko, w jakim zakresie obowiazuja nas podatki?
  • Anonim

hmm ... czy ktos moglby mi powiedziec kiedy budzet moze ulec zmianie??
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)