-
...::Kasia eS::...
Na dzisiejszy egzamin stawiło się tylko ze 20 osób. Nie zaliczyło chyba 4, ale było to odesłanie na kolejny termin. Pytania:
1. Stałe i zmienne cechy podatku.
2. Limity zaangażowań kapitałowych banków.
3. BID
4. Jednostki organizacyjne sektora finansów publicznych.
5. Nierezydenci z krajów trzecich.
6. Prowizorium budżetowe.
7. Reglamentacja.
8. Czynności bankowe, podział.
Tyle pamiętam:) -
.•°.ElizeK.°•.
-
.•°.ElizeK.°•.
-
-
Sylwia
-
Piotrek
Raczej na luzie, dodatkowo pytanie było jeszcze co tą są wartości dewizowe oraz ograniczenia w obrocie dewizowym (art. 9) -
...::Kasia eS::...
Raczej na luzie, szczerze mówiąc myślałam, że pytania będą trudniejsze. Dobre notatki z wykładów powinny wystarczyć. Starasznie łapie za słówka i nie daje Ci znać, czy dobrze mówisz, ale generalnie bardzo sympatyczny facet:) -
Anonim
A wiecie może jak wygląda procedura, jeżeli ktoś jest zwolniony i chce wziąć ocenę z ćwiczeń - 0,5? trzeba się u niego pojawić albo coś? :) -
Piotrek
jak ktoś jest zwolniony to wchodzi w pierwszej kolejności przed osobami, które zdają egzamin. Po prostu wchodzisz z legitymacją on Ci wpisuje ocenę do usosu i koniec. -
Kasia; )
Pojawiły się również pytania:
1. w jakich sytuacjach budżet może ulec zmianie
2. funkcje banków
3. podział kredytów, ich cechy
4. co to są dewizy
-
ela
Rzeczywiście czepia się szczegółów, mi zadał pytanie co to są kraje trzecie, a następnie jakie to są kraje BIT. A na mój tępy wzrok zareagował: "Mówiłem o tym na wykładzie. Ja naprawdę jestem dobry bo pytam państwa tylko z wykładów, jak czegoś nie przerobiłem to nie pytam z tego. Macie poza tym sylabus, więc jak się nie mogło być na wykładzie to można doczytać." Ehh, ostro mi dał do zrozumienia że trzeba było chodzić na wykłady.
Poza tym pytał o to co ma zrobić zwykły człowiek który chce kupić akcje banku SA. Łatwo więc nie było, ale udało się :-) -
Anonim
><<Piotruś>> napisał
>jak ktoś jest zwolniony to wchodzi w pierwszej kolejności
>przed osobami, które zdają egzamin. Po prostu wchodzisz z
>legitymacją on Ci wpisuje ocenę do usosu i koniec.
dzięki za info! :) -
Kasia
-
Anonim
mówił nie raz na wykładzie - WSZYSCY muszą do niegpo przyjśc, czy zaliczać czy tylko po wpis do usosa. -
-
Anonim
-
Klaudia
-
Paweł
skoro egzamin jest o 14 a jak juz w milion osob wspomnialo najpierw sie wchodzi po wpisy to sama sobie odpowiedz -
Romek Iz Wild & Crazy
A do której mniej więcej to będzie trwało? Do 18? Bo ja mogę dopiero po pracy. I Bogdan bądź miły dla Klaudii, niewychowany prostaku! -
Mysterious Nieo From Outer Space
>I Bogdan bądź miły dla Klaudii,
>niewychowany prostaku!
romek sie zakochal, romek sie zakochal! -
alessia
-
Anonim
hmm ... czy ktos moglby mi powiedziec kiedy budzet moze ulec zmianie??