Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

nie mogę się doczekać!
  • Zader

nie analiza parowa a analiza polaczona - s.39 podstawka (czyli to dobrze jest)
  • Anonim

whatever
    ja tam tylko jedno zaznaczyłam, bo o reszcie pierwszy raz słyszałam.
  • Marcin

ja uwazam, ze trzeba bylo zaznaczyc wszystkie 3 dodatkowe p, bo fakt, ze jest dobra obsluga nie jest jedynie zasluga dobrych ludzi, ale rowniez dobrych procedur obslugi... wspomniane swierze kwiatki tez sa procedura, bo ktos je wymienia jak zwiedna... generalnie wszedzie w dobrej obsludze sa procedury...

co do najbardziej ryzykownej strategii to mozna dyskutowac... ja bede obstawal przy tym, ze jeden produkt jest bardziej ryzykowny niz jeden segment... bo jak sie zmieni moda, konkurent wprowadzi lepszy produkt, albo ludziom po porstu ten produkt nie podpasuje to jestesmy w dupie... natomiast nawet jak obslugujemy tylko jeden segment, to mozemy mu oferowac wiele produktow, udoskonalac je itp... dla mnie to jest bezpieczniejsze...

a co do rodziny, to zdziwiloby mnie gdyby chodzilo o rodzine prokreacji, bo to rodzina, ktora wychowuje ksztaltuje nasza psyche i postawy... oczywiscie bardzo czesto jest to jedna i ta sama rodzina, ale ciezko stwierdzic, ze rodzice, ktorzy splodzili osobe wychowywana pozniej w innej rodzinie mieli wielki wplyw na ksztaltowanie tych postaw...

z tym BCG i cytatami z kotlera nie dyskutuje...
  • Ania

moim zdaniem większy wplyw na decyzje zakupowe ma żona/mąż i dzieci, no chybaże Ty bardziej słuchasz się mamusi; P
  • Pablito

jednosegmentowa to ja nie dyskutuje bo zakladam ze kotler nie klamie
    inne pytanie czy 1 produkt mozna w roznych segmentach sprzedawac?

w 1 segmencie ci nie wyjdzie i jestes w D

mi sie odpowiedz z bcg nei podoba - w sensie obstaje przy rozproszeniu i specjalizaci - jesli amy choelra tabelke i w niej jest zaznaczone - duza ilosc mozliwosci zdobycia przewagi no ja chyab o to chodzi? a nie ze nagle skala ktora ma malo tych mozliwosci jest ok !

z ta rodzina myslalem tak jak ty dlatego zaznaczylem wychowania a nie prokreacji

• Paluchoski !

z bcg na bank (centralny) odp prawidlowe to spec + rozpro
  • .•°.ElizeK.°•.

no ok, jesli specjaliz i rozproszona sa dobrze to tym lepiej dla mnie bo tak zaznaczylam :P myslalam ze nie bo w notatkach (z Kotleta) mam napisane przy rozproszonej-male mozliwosci roznicowania oferty. No ale widocznie w tych dwoch pozostalych nie ma w ogole i stad odpowiedz ze w rozprosz i specjaliz sa najwieksze :P
  • Anonim

male w sensie ze mala ta przewaga, ale ilosciowo jest ich duzo a pytanie bylo chyba o ilosc wlasnie ...
  • .•°.ElizeK.°•.

no tak na logike tez mi sie tak wydawalo wiec to zaznaczylam; )
  • (;QrczaQ;)

ej, uczcie się bankowości :>
  • .•°.ElizeK.°•.

no wlasnie Igus, ucz sie bankowosci a nie na gronie siedzisz :P :P
  • Anonim

Iga sie uczy prawa :D
  • (;QrczaQ;)

przecież wiecie, że ja już wszystko umiem :D
  • Anonim

a no tak :D w srusosie masz same piateczki :D
  • Marcin

>Ania napisała:
    >moim zdaniem większy wplyw na decyzje zakupowe ma
    >żona/mąż i dzieci, no chybaże Ty bardziej słuchasz się
    >mamusi; P

moim zdaniem to zalezy od produktu... jesli tobie mąż i dzieci doradzaja przy wyborze dajmy na to podpasek to gratuluje... wplyw na decyzje moze miec nawet ekspedient w sklepie... ale co najwazniejsze to cala ta uwaga nie ma kompletnie sensu, bo ani maz, ani zona, ani dzieci nie sa pierwotna grupa odniesienia...

a i apropos mamusi... to przepraszam kto ciebie wychowywal..? wilki..?

sorry, ale zlosliwosc za zlosliwosc...
  • Ania

z mamusią to był taki żarcik :), a co do rodziny prokreacji, to jest to grupa pierwotna, no i Kotler twierdzi, że rodzina prokreacji ma bardziej bezpośredni wpływ (czy bezpośedni znaczy większy?? już sama nie wiem), poprawną odpowiedź może znać tylko pan P :) Jak masz ochotę to zajrzyj do Kotlera na str 165

P.S Sorki że obraziłam Twoją męską dumę :)

• Anonim

ja się z tymi P będę kłócić, bo pytanie było "które z dodatkowych p występują w hotelu", czyli nie musiały wszystkie. A procedury to jak dla mnie jakaś specjalna obsługa, nie wiem.. specjalne procedury przy pokazywaniu pokoju czy coś w tym stylu. I jak dla mnie we wnętrzach i świeżych kwiatach tego nie ma. Najwyżej odwiedzę pana Podstawkę i mu to wyjaśnię; )
  • Ania

pójdę z Tobą :)
  • ela

A ja myślę że pod ten "bukiet powitalnych kwiatów" da się jednak te dodatkowe p podciągnąć. Personel - ktoś z pracowników hotelu musiał te kwiaty przynieść do pokoju, w końcu same nie przyszły i się nie wstawiły do wazonu:-) (ja sobie to tak waśnie wyobraziłam, że wchodzę do pokoju hotelowego a tam na stole kwiaty z karteczką "witamy") Procedury - w tym hotelu najwidoczniej mają taką procedurę że każdy nowy gość otrzymuje bukiet kwiatów.
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)