-
Anonim
w kotlerze jest napiane ogólnie ze rodzina to grupa pierwotna, a w grupach wtórnych są zupełnie inne grupy...wiec prokreacji to też pierwotna
-
Anonim
-
.•°.ElizeK.°•.
a w tym dodatkowym P poza ludzmi (czy tam personelem obslugi, nie pamietam jak to bylo nazwane:P) co trzeba bylo jeszcze zaznaczyc :P? -
-
Kasia
ja zaznaczyłam sprawność obsługi, procedury i otoczenie fizyczne, ale to czy trzeba było to zaznaczyć to już inna kwestia;) -
Ania
-
.•°.ElizeK.°•.
otoczenie jest dobrze? uffff to dobzre bo tez to zaznaczylam, i ta obsluge... -
.•°.ElizeK.°•.
ale generalnie jesli chodzi o uslugi to w uslugach jest 4P (te standardowe)+2P dodatkowo (wyczytalam tak na jakiejs stronie internetowej:P) wiec nie wiem czy mozna bylo 3 zaznaczyc... ale moze tam glupoty na tej stronie pisali.. -
Ania
jest 3 dodatkowe p- otoczenie, personel i procedury..., ale mi się wydaje że w tym pytaniu nie było prcedur -
Anonim
-
Ania
ale tam nie było wręczania kwiatków, tylko kwiatki w pokoju - a to otoczenie, ale mogłam niedoczytać, więc nie jestem pewna; P -
Anonim
trzeba bylo zaznaczyć jedną z tej grupy i ja mam wychowania. prokreacji tam nie widziałam.
jak dla mnie te przedsiębiorstwa o dużej mocy produkcyjnej to raczej chcą zmaksymalizować sprzedaz a nie przetrwać. -
Anonim
a bo mi sie dawalo ze tam bylo napisane kwaitki dla kazdego nowego goscia czy cos takiego...to tak jakby procedura...ze jak nowy gosc przychodzi to maja być dla nie go kwiaty ( no albo przygotowane w pokoju) -
Anonim
-
-
Anonim
tam było tylko, że świeże kwiaty, a dla mnie to jest element otoczenia. -
Kasia
mi sie wydaje ze w ktoryms zadaniu o ryzyko to byla odp koncentracja jednosegmentowa a nie produktowa ale sama nie wiem... na podstawie str 261-262 kotler -
Kasia
Metody badania preferencji nabywcow to zaznaczyłam badania ankietowe, analiza parowa i porownan parami... ale to strzał:P nie mam pojecia co to ta analiza parowa -
Ania
-
Anonim
tez to dałam
generalnie myślę, że ciężko tu nad tym rozprawiać, bo co autor miał na myśli wie tylko pan P.
marketing jak na mój gust jest takim przedmiotem, z którego sens miałby egzamin ustny, a nie test, bo każdą teorię można obrobić jesli ma się taką szansę.
i dziwi mnie to, że Podstawka twierdzi, że Kotler się gdzieniegdzie myli, a potem każe nam te błędy powielać. -
.•°.ElizeK.°•.
>κaliκo napisała:
>trzeba bylo zaznaczyć jedną z tej grupy i ja mam
>wychowania. prokreacji tam nie widziałam.
>jak dla mnie te przedsiębiorstwa o dużej mocy produkcyjnej
>to raczej chcą zmaksymalizować sprzedaz a nie przetrwać.
w Kotlerze bylo napisane wyraznie i nawet w tym skrocie Kotlera ze szturmowej ze przy przetrwaniu wlasnie sa takie warunki jak tam byly opisane... choc ja na logike tez zaznaczylam maksymalizacje sprzedazy, dopiero po fakcie zobaczylam w notatkach ze to przetrwanie :/ -
Paweł
bo "kotler jest swietnym teoretykiem a my praktycy mamy swoje definicje"
zostaniesz praktykiem jak p. Podstawka to poznasz prawde o marketingu