Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no bo widzisz, wyścig się zaczyna o najlepszą średnią :) na wz jest już prawie jak na sghu :)
  • Anonim

przed kolosem u Podstawki tez niektórzy mieli i nic nie powiedzieli :]
    ja niestety weszłam w ich posiadanie już po fakcie. a na egzaminie pytania i tak były inne.
  • I am McLovin

jak to "pewne testy"?
  • .•°.ElizeK.°•.

a ja jednak mysle ze czesc osob miala zle wydrukowane te testy i tych pytan po prostu nie mialo :/ bo nie wydaje mi sie mozliwe zeby nie zauwazyc pytania.. jeszcze jakby bylo samo jedno na ostatniej stronie to rozumiem, ale tak to raczej nie bylo opcji
  • Anonim

u mnie w grupie a pytanie 8 było na samej górze drugiej strony... nie dało się go nie zauważyć :D
  • .•°.ElizeK.°•.

no wlasnie u mnie tez dlatego mowie ze oni go chyba nie mieli bo nie dalo sie go przeoczyc
  • Anonim

no ja też byłam w grupie A ....a pytania...hm...no jakoś nie widziałam. Ja rozumiem że ja jestem roztrzepana, ale jakie jest prawdopodobieństwo, że aż tyle osób nie zauważyło go...dziwne...
  • Anonim

a pod tym pytaniem normalnie było wolne miejsce?? pytanie ...miejsce...następne pytanie??
  • Marcin

Ok... ktos tam prosil o odpowiedzi... wprawdzie nie wiem czy poprawne, ale jest to jakis punkt wyjscia do dyskusji...
    ja pozaznaczalem tak:

1.Z ktora ze strategii wiaze sie najwieksze ryzyko:
    - jednoproduktowa (mozna dyskutowac ktora jest bardziej ryzykowana: jednoproduktowa czy jednosegmentowa... a moze dwie naraz..? ale pytanie było o tę naj...)

2. Mama kupuje składniki na obiad, mysli na co tez te moje dzieci maja dzisiaj ochote; dzieci w roli:
    - 85uzytkownika

3. DAGMAR !!
    - ocena efektow reklamy

4. Ktora pierwotna grupa odniesienia wplywa najbardziej:
    - rodzina wychowania

5. Metody ustalania budzetu, ktore sa najczesciej stosowane, a ktore sa najlepsze:
    - zadaniowa - najlepsza
    - parametryczna - najczestsza (tak podobno mowil na zajeciach, ja zaznaczylem "na ile nas stac")

6. Metody badania preferencji nabywcow:
    - ankiety
    i jeszcze jakies dwie, ale to mam zle...

7. Co to za strategia kiedy ceny stosunkowo wysokie, konkurencja narazie nie atakuje:
    - zbierania smietanki

8. Jaka strategie ma stosowac ktos kto ma nadmiar mocy produkcyjnych i inne tam:
    - maksymalizacja sprzedaży (nie mam pojecia czy to jest dobrze)

9. Bledy pozycjonowania- wymienic
    tego nie napisalem, ale chyba chodzilo o:
    - zbytnie wyróżnienie
    - niedostateczne wyróżnienie
    - pozycjonowanie takie, ze ludzie nie kumaja jak sie wyrozniamy
    - pozycjonowanie takie, ze ludzie mysla, ze nasz produkt wyroznia cos innego niz to co zakladalismy

10. Faza kiedy konkuruja miedzy soba produktem wzbogaconym:
    - faza dojrzałości

11. Dodatkowe P w przypadku hotelu z przezajebista obsluga itd to:
    - otoczenie fizyczne,
    - ludzie,
    - procedury

12. Ktore to ATL:
    - poczta masowa/ nieaadresowana/
    - event w TV

13. Skrajna?odmiana rynku docelowego:
    - customizowanie (nie wiem o co chodzi, ale sporo osob tez tak ma)

14. Przeds. w tym samym segmencie, lub na tym samym rynku, podobna strategia to:
    - konkurenci bezposredni
    - branża (nie wiem czy to jest dobrze..)

15. Jakiej funkcji nie pełnia detaliści i hurtodetaliści
    - promocja b2b (nie wiem czy to jest dobrze... podejmowanie ryzyka, finansowanie i przekoazywanie informacji o rynku mi pasowalo, wiec wybralem droga eliminacji)...

16. Cechy orientacji sprzedażowej
    - udoskonalanie produktu

17. Przy jakim rynku wedlug BCG mozna najlepiej roznicowac:
    - rozproszonym (nie wiem czy dobrze... droga eliminacji...)

18. metoda ustalania cen zbliżona do pozycjonowania:
    - metoda postrzeganej wartości

więcej grzechów nie pamiętam...
  • Gosia

mam bardzo podobnie tylko przy
    17. Przy jakim rynku wedlug BCG mozna najlepiej roznicowac:
    pełny (skali) i specjalistyczny to było w kotlerze
    oraz
    16. Cechy orientacji sprzedażowej
    to coś z intensyfikowaniem promocji (to tak dokładnie nie brzmiało ale o to chodziło)
  • Anonim

>...szczęśliwa... napisała:
    >a pod tym pytaniem normalnie było wolne miejsce?? pytanie
    >...miejsce...następne pytanie??

tak.
  • Gosia

aha i jeszcze to
    6. Metody badania preferencji nabywcow- to chyba wszystko oprócz SWOT ale 100% nie dam
  • Marcin

16. sie pomylilem... ja mialem pytanie o orientacje produktowa, wiec mam ok... a jesli jest sprzedazowa to faktycznie promocja...
  • .•°.ElizeK.°•.

z tych co wypisales 8, 16 i 17 na pewno zle :( a co do pozostalych to nie wiem bo tez nie jestem pewna...
    -w 8 to bylo przetrwanie (choc tez zaznaczylam to co Ty bo tak myslalam :P)
    -w 16 - udoskonalenie produktu to w orientacji produktowej jest.. tutaj zaznaczylam to z instrumentami promocyjnymi czy jakos tak (w kazdym razie tylko to mi pasowalo)
    -i w 17 zaznaczylam rozproszony i specjalizacji a trzeba bylo zaznaczyc te dwie grupy ktore w macierzy sa po prawej stronie :/ czyli duzej skali i specjalizacji :/ (rozproszony na bank nie bo mam nawet to w notatkach napisane ale cos nie doczytalam :P)
  • dzosik

> ♥ Kasia ♥ napisała:
    >jeszcze cos tam bylo do uzupelnienia i wpisalam faza
    >dojrzalości tylko nie pamietam o co chodzilo;]

ja wpisalam dojrzalosci i wzrostu. ksiazka K. Podstawka: str 84, tabelka: kolumna 1, wers 7. tam gdzie sa produkty. wiec jak dla mnie to chodzilo o te 2 fazy. ale juz sama nie wiem
  • Anonim

4. ja mam w notatkach ze największy wpływ ma rodzina prokreacji
  • Ania

w 17 na pewno rozproszony i specjalizacja - Kotler s 271
  • Ania

i rodzina prokreacji :)
  • Anonim

tam bylo pytanie o PIERWOTNA grupe odniesienia, rodzina prokreacji to grupa wtorna
  • Ania

pierwotna :) - Kotler 165
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)