Wydział Zarządzania UW [5359]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aniek

szturmowa:)
  • Pablito

i sie kupy nie trzymaja a na 99% nei maja wspolnego nic z tym co bedzie jutro

najbardziej rozbawily mnie te z roku 96 z dsm ... mysle ze moze sie powtorzyc!
  • Anonim

>Bogdao napisał
    >a komis jest ustny u głowackiego....i to po angielsku

"WHAT IS MARKETING?? NOBODY KNOWS! NOBODY KNOWS!"
  • KEMPES

a mój znajomy odwiedził mnie kiedyś na wuzecie i co widzi: studenci siedzą na podłodze pod salami- KINDERGARDEN, KIIIIIIINDERGARDEN!!!!!
  • magda m.

taaaaa ja też to usłyszałam + wymachiwanie rękami
  • Pablito

fajowo bylo - zrobil ktos jakies zdjecia? moze spisal jakies pytania?
  • Anonim

No wlasnie cos strasznie duzo czasu nam dal, wiec jak juz rozwalilam wszystkie pytania to niektore sobie jeszcze spisalam z nudow;P

tak mniej wiecej:
    1.Z ktora ze strategii wiaze sie najwieksze ryzyko: jeden segment, specjalizacja produktowa, rynkowa,pelne pokrycie rynku,zegmenty selektywnie
    2. Mama kupuje składniki na obiad, mysli na co tez te moje dzieci maja dzisiaj ochote; dzieci w roli: inicjatora, doradcy,decydenta,nabywcy,uzyt kownika
    3. DAGMAR !!
    4. Ktora pierwotna grupa odniesienia wplywa najbardziej: rodzina yy z wychowaniem cos, rodzina cos z prokreacja, wspolnota koscielna, przyjaciele i takie takie
    5. Metody ustalania budzetu, ktore sa najczesciej stosowane, a ktore sa najlepsze, tam te dwie kropki, nie wiem- trzeba bylo to dopisac??
    6. Metody badania preferencji nabywcow: badania ankietowa, analiza polaczona, analiza skupien?, SWOT
    7. Co to za metoda kiedy ceny stosunkowo wysokie, konkurencja narazie nie atakuje: zbierania smietanki i inne
    8. Jaka strategie ma stosowac ktos kto ma nadmiar mocy produkcyjnych i inne tam: przetrwanie, maksymalizacji przychodow i inne
    9. Bledy pozycjonowania- wymienic
    10. Faza kiedy konkuruja miedzy soba produktem wzbogaconym- napisac
    11. Dodatkowe P w przypadku hotelu z przezajebista obsluga itd to: otoczenie fizyczne,ludzie, procedury
    12. Ktore to ATL: korespondencja mailowa, druki zaadresowane?czy jakos tak i inne
    13. Skrajna?odmiana rynku docelowego: customizing, nisza, i inne
    14. Przeds. w tym samym segmencie, lub na tym samym rynku, podobna strategia to: konkurenci, oligopol,
    branza?i inne chyba

Jesli ktos pamieta wiecej to piszcie, aha to byla grupa B.
  • M.

jeszcze jak ktoś by walnął poprawne odpowiedzi to byłoby miodzio i możnaby sie zacząc uczyc do poprawki; ->
  • Anonim

Ja jeszcze dodam z mojej grupy trzeba było wymienić: części przekazu,
    - Jakiej funkcji nie pełnia detaliści i hurtodetaliści
    - Cechy orientacji sprzedażowej
    - Aby klient był entuzjastycznie nastawiony do firmy: trzeba przebic jego oczekiwania
    - 2 strategie przy dywersyfikacji z modelu BCG: duża skala, rozproszenie, schylkowosc, specjalizacja czy jakoś tak
    - metoda ustalania cen zbliżona do pozycjonowania: m.in. metoda postrzeganej wartości
  • Pablito

pytania w wiekszosci te same
    w grupie a zamiast bledow pozycjonowania byly 4 skladniki przekazu promocyjnego czy cos takieg i nei wiem o co chodzilo

no to jakie poprawne odpowiedz? pokolei jak wam sie wydaje
  • Martyna !

jeszcze pyt. z grupy B:
    -które z działań promocyjnych występują Above The Line (ATL)
    -w którym z przypadków reklama nie odniesie skutku gdy będzie zastosowana wobec przedsiębiorstwa

może ktoś pamięta odp. bo ja niestety nie....

co za szit...
  • Pablito

>1.jeden segment
    >2. uzytkownik i cos jeszcze? inicjator? decydent to mama
    >3. no idea
    >4. rodzina z wychowaniem?
    >5. to to dziwne pytanie wiec nei odpowiadam
    >6. badania ankietowe i cos jeszcze !?
    >7. zbieranie smietanki
    >8. ?
    >9. bledy to nadmierne, mylne, niedostateczne, watpliwe
    >10. faza dojrzalosci ? tylko jedna?
    >11. to chyba tak jak napisane: otoczenie fizyczne (physical evidence) ,ludzie (people), procedury (process)
    >12. reklama bezadresowa, show w TV
    >13. customizing czy nisza?
    >14. konkurenci; oligopol też?

no i te skladniki przekazu? jakie?.

• Kasia

treść, źródło, kształt i coś jeszcze.
  • Pablito

od BCG to specjalizacja i rozproszenie

jeszcze pytanie o PR bylo - gdy rynek nie przyjmyje, budowanie postrzegania i znajomosci

tresc struktura kształt źródło
  • Paluchoski !

o! to nawet dobrze strzelilem. a nie mialem zielonego pojecia :D

bylo trudne i bardzo podstawkowe
  • Anonim

a ja nie zauważyłam otwartego. spoko. ono na 1 punkt jest czy więcej?
  • neeshka

mówił, że system 0-1 wiec nie sądze, ze otwarte bedzie na np.2 pkt
  • Anonim

> a ja nie zauważyłam otwartego. spoko. ono na 1 punkt jest czy więcej?

ja tez nie zauwazylam:(
  • Anonim

a może Kasia miałyśmy źle cos sxerowane, bo kiedy jak kiedy, ale na egzaminie czytam wszystko; )
  • Kasia

jeszcze cos tam bylo do uzupelnienia i wpisalam faza dojrzalości tylko nie pamietam o co chodzilo;]
| |

Twoje pierwsze żródło informacji: facebook.com/SamorzadStudentow Stare grono dla wszystkich ucze...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (8)