Wydział Zarządzania PW [382]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czy wie ktoś może, jakie są zasady przyjęć na studia równoległe na zarządzanie?
    Gdzie jest jakiś wykaz przedmiotów?
    Pozdrawiam
  • DUDi

http://dziekanat.wz.pw.edu.pl/Infor...

Zasady przyjęć na studia równoległe:
    -> Zasady wznowień,przeniesień,studia równoległe

Spis przedmiotów na studia licencjackie 2009:
    -> sem.wykaz zaliczeń licencjat dzienny 2008 (sic!)

Heh, teraz już wiem, bo sam chyba dopiero za trzecim razem doniosłem do dziekanatu wszystkie wymagane dokumenty.; )
  • Esi

a czy ja dobrze pamietam date ze te wszytkie dokumenty do 15 września trzeba donieść? Bo nie chciałabym przegapić:P
  • DUDi

Tak, tak, do 15 września.
  • Anonim

Dzięki a ogolnie polecasz nie polecasz? Dużo zajęć?
  • marta f

a jakie dokumenty trzeba przynieśc?
  • DUDi

Zaczynam się przekształcać w dziekanat WZ, ale napiszę to jeszcze tutaj. :)

* strona: http://dziekanat.wz.pw.edu.pl/ -> zakładka Informacje -> Dokumenty do pobrania
    * wszystko opisane jest w pliku "Zasady wznowień,przeniesień,studia równoległe" (na samym końcu)
    * ściągasz i wypełniasz:
    - "podanie o studia równoległe" (z tym idziesz do swojego dziekana ds. studiów, a potem dopiero składasz w dziekanacie WZ)
    - "sem.wykaz zaliczeń licencjat dzienny 2008" lub "sem.wykaz zaliczeń inżynierskie dzienne 2008" (w zależności od tego, czy idziesz na licencjackie, czy inżynierskie) - przedmioty, które chcesz mieć przepisane ze swojego wydziału
    - "ankieta osobowa"
    * do tego potrzeba jeszcze:
    - zaświadczenia o statusie studenta (dostaniesz w dziekanacie na swoim wydziale)
    - kserokopię indeksu (całego, razem z zaliczonymi językami)
    - kartę przebiegu studiów (w dziekanacie Twojego wydziału powinni coś takiego mieć - wypełniasz zaliczone przedmioty według indeksu/karty ocen) - dodatkowo dopisujesz tam średnią ważoną (jak przy stypendiach) z całego toku studiów oraz z każdego semestru osobno (niezaliczone przedmioty liczą się jako ocena 0) - oczywiście wszystko musi być potwierdzone przez dziekanat

A panie w dziekanacie WZ naprawdę nie gryzą. :)
  • Esi

to sie do dziekanatu do sparw studiów zanosi? bo z tego co widze to on tylko we wtorki i w czwarki po 2 godziny otwarty; | bo to tylko w te dni tak?
  • --gunia--

>Esi napisała:
    >to sie do dziekanatu do sparw studiów zanosi? bo z tego co
    >widze to on tylko we wtorki i w czwarki po 2 godziny otwarty
    >;| bo to tylko w te dni tak?

sprawa jest dyskusyjna... inf ze strony: We wrześniu dziekanat będzie czynny wyłącznie w podanych terminach:

od 01.09.2009 do 11.09.2009
    Wtorek 11 - 13
    Czwartek 14 - 16
    od 14.09.2009 do 30.09.2009
    Poniedziałek 12 - 14
    Wtorek 15 - 17
    piątek 15 - 17

-> oznacza to że wtedy przychodzisz i muszą Cie przyjąć... tak naprawdę w dziekanacie jest ktoś codziennie od 9 do 16, jak masz mocny argument i trochę poczekasz to Cie przyjmą, czasem trzeba zaryzykować, ale nic nie gwarantuję...
  • Esi

Ponieważ zauważyłam ze zrobiła nas sie az grupa dziekańska ludzi zaczynających studia równoległe wiem mam pytanie do osób z zarządzania licencjackiego - czy jutro jest tydzień nieparzysty czy parzysty - tj chodzi o ta labke z podstaw ergonomi - bedzie ona czy nie?

I moje drugie pytanie jak skontaktowac się z panem Sitarskim (w jakich godzinach i kiedy przyjmuje) ponieważ prowadzi on podstawy informatyki a nasza grupa nie ma w planie labki z tego, a mi tego przedmiotu nie przepisali (bo takiego nie miałam; p), albo jeśli ktoś wie jak rowiazać ten problem bo takim ma jak ja; p
  • Anonim

Czy ktoś mi może powiedzieć czy rzeczywiście musi być to 3.75? :P Ja mam niestety w plecy co nie co, w sumie bzdury, ale to i tak daje 0 do średniej. Tym bardziej, nie mam pewności czy zaliczę to wszystko we wrześniu. A chciałbym te studia równoległe rozpocząć.
  • Łukasz

Halo dołączam się do przedmówcy...czy wasz dziekan podchodzi do wszelkich tematów bardzo rygorystycznie? Ja fakt faktem mam zaliczone wszystkie przedmioty, ale do 3,75 zabraknie około 0,15
  • Ania

Witam, również wybieram się na studia ównoległe i jestem ciekawa czy i w tym roku będzie tak dużo osob. Z tego co się orientowałam to chyba bardziej liczy się czy wszystkie przedmioty są zaliczone bo im masz wiecej "ogonów" tym trudniej będzie Ci pogodzić oba kierunki (szczególnie jeśli są to cwiczenia albo laborki ).

I jeszcze pytanie do osób, które już zaczęly równoległe: czy mieliscie duże problemy z przepisaniem ocen z innego wydziału?

Pozdrawiam

Ania
  • Kubek

Nie orientujecie się czy w dziekanacie na WZ panie są bardzo skrupulatne?? Bo kurde dziekan dopiero dziś podpisał moje podanie i nie wiem czy jutro jeszcze je przyjmą?? A tak przy okazji do którego dziekanatu te papiery się zanosi? Kandydatów, studiów czy innych takich?
  • Ania

nie mam pojecia czy sa skrupulatne bo dzis nikogo nie bylo w dziekanacie. Jak sie dowiedzialam podanie trzeba zostawic w pokoju 104 albo 104a o ile nic nie pomylilam, w pokoju 43 czyli tym do obslugi kandydatow Pani nie jest zbyt przychylna i tych papierow Ci nie przyjmie. Najwyzej powiedz, ze byles dzis i bylo zamkniete wiec przynosisz jutro i tyle.
  • Kubek

no to muka, nawet nie wiedziałem że WZ nie przyjmuje na równoległe na Zarządzanie i inżynierie produkcji, jakoś się tego nie doszukałem, szkoda tylko że dowiedziałem się tego dopiero w dziekanacie :-/
  • felipe

siema!
    chcialbym sie dowiedziec czy ze srednia nizsza niz 3,75 mozna podjac studia rownolegle, czy przedmioty powtarzajace sie sa przepisywane, czy duzo osob studiuje na 2 fronty na wz?
    pzdr
  • Anecia

co do średniej to min. to 3,75 (średnia ważona jeśli chodzi o PW, nie wiem jak w przypadku innych uczelni), jeśli program przedmiotów z wydziału macierzystego pokrywa się z programem przedmiotów na zarządzaniu to oceny powinny zostać przepisane - o tym decyduje komisja; w wykazie przedmiotów umieszczasz co chciałbyś aby Ci przepisano. W roku akadem. 2010/11 studentów równoległych jest ok. 15 na I roku studiów
    szczegóły na http://dziekanat.wz.pw.edu.pl/Infor...
    w dziale : wznowienia, przeniesienia, studia równoległe
  • felipe

thx; ] a jeszcze mam pytanko czy duzo osob studiuje mgr na zwp?
  • Mariusz

Czy podanie o studia równoległe mam przynieść teraz kiedy inni przynoszą świadectwa maturalne i ukończenia LO? Ja nie mam czego zanieść bo moje papiery są już na uczelni. Oprócz tego w sumie nie wiem jaką mam średnią, to się okaże po kampanii wrześniowej. Chyba, że ten sem się jeszcze nie liczy?
  • 1
  • 2
| |

Grono studentów Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)