Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Brzoza@Caerdydd

Dla mnie to kultowy nauczyciel... skończyłam LO jakieś 4 lata temu,ale wciąz na wspomnienie jego usmiech gości na mej twarzy...i to szeroki usmiech... jego wszelakie gesty (chyba najsłynniejsze podpieranie rąk pod pachami), sposób ubierania, no i to co mówi jest już legendarne...

Co jakiś czas go spotykam i rozmowa z nim budzi we mnie salwy smiechu...

Tak naprawde sposób jego bycia straszliwie mnie drażni...ale z drugiej strony jest człowiekiem, którego trudno zapomnieć:) Aż się chce cofnąć do czasów liceum, żeby choć jeszcze raz przezyć lekcje historii:D
  • Anonim

A pamiętacie?? "Nie cokaj"????
  • Grono.Net

i "nie podpieraj sie" :)
    eh szparaga jeden z najlepszych nauczycieli :D
  • Brzoza@Caerdydd

A najlepsze show to chyba odstawiał na pracach wszelakich klasowych... jak ganiał niczym szalony po całej klasie próbując złapać na gorącym uczynku wszystkich sciągaczy, hehe i się obijał o ławki... miał chyba całą serię sińców po takich wyczynach;) cudne wspomnienia:D
  • Grono.Net

tiaa :) ja pamietam jeszcze jak gral w schlopakami w noge na przerwach a potem wracal na lekcje i pozyczal chusteczki coby pot z twarzy zetrzec....
    pozatym mial jeszcze w zwyczaju smieszny sposob stawania, rak nie opieral na biodrach tylko jakos tak wyzej i smiecznie wygladal :D; )
  • Brzoza@Caerdydd

Buahahaha.... podpieranie rąk jest najlepsze:D Niczym kaczor jakiś;) Właśnie mi się przypomniało jak na jednej z lekcji znajoma wzięła aparat i cykneła mu fotkę... oczywiście Sor Szparaga wielce się oburzył i zrobił taką awanturę, że w końcu znajoma musiała mu oddać kliszę...:)
  • Anonim

ręce jakos pod pachami podpierał, a jak mu na lekcjach przeszkadzaliśmy to groził że przedłuży po czym blokował sobą drzwi wejściowe. Komiczny człowiek a zarazem inteligętny, zawsze mi imponował swoją nieograniczoną pamięcią. Mnie on uczył jeszcze w podstawówce, gdzie oprócz historii uczył nas geografii. Wszystko brał z głowy, niesamowity. Ale najbardziej to mnie powalała jego mimika, można było paść ze śmiechu na lekcjach; P
  • Grono.Net

skarb nei czlowiek :)
  • Brzoza@Caerdydd

Braku inteligencji nie można mu zarzucić... i nawet przejawia chwilami oznaki człowieka, z którym można przesympatycznie porozmawiać. Przekonałam się o tym kilkakrotnie spotykając go przypadkiem już po skończeniu LO. Ale mimo wszystko jego sposób bycia wzbudza w otoczeniu uśmiech... jak dla mnie z innej planety koleś, a wiadomo, że społeczeństwo odrzuca takich...
  • Grono.Net

nie znam przeszlosci sora Szparagi ale podobno mial on jakies nieprzyjemne przesjscia, w naszej szkole nie byl raczej "odrzucany" a nawet zdaje mi sie ze jest jednym z najbardziej lubianych nauczycieli.
  • Brzoza@Caerdydd

Hmmm, ja wiem, że moja klasa to ma na jego temat najwięcej wspomnień i rzeczywiście większośc znaczna mega pozytywna:) Ale ja to stara kobieta jestem, więc w LO to byłam wieki temu;) I z tego co się orientuje to teraz uczniowie rządzą kadrą nauczycielską, więc Sor Szapraga musi mieć cięzkie zycie chyba... a szkoda, bo on rzeczywiście musi mieć jakies traumatyczne przezycia za sobą...
  • Anonim

marek jest raczej wyluzowany,chociarz tez juz mam to LO za soba to szparag wpada do mnie do pracy czasem i sobie gadamy.jak dla mnie to zrobil sie teraz bardziej fresz;]ale zawsze byl spoko i mega smieszny
  • so fucking fantastic

hmm.. ja go nie znam, nie uczy mnie... i mimo , ze ponoc jest pozytywny.. to ja go nie lubie- powiedział mojemu kumplowi, zeby się wynosił z tej szkoły.. ze jeden z nich musi odejść... tak nauczyciel nie powinien postepować..!
  • Anonim

musiał mieć ku temu powód, znam Szparagę 8 lat i jestem pewna że bez powodu by tak nie powiedział, widocznie twój kumpel musiał go doprowadzić do ostateczności. Marek jest nadwyraz wporzątku w stosunku do uczniów pod warunkiem że oni też są ok wobec niego
  • Anonim

.....prawie 10 lat (właśnie sobie uświadomiłam)
  • Grono.Net

popieram zdnie przedmowcy, Marek uczyl mnie 4 lata i nadal chetnie do niego wpadam, widzialam go juz nie raz zdenerwowanego, ale zeby tak powiedziec faktycznie mosial byc wyjatkowo wytracony z rownowagi
    o tym czlowieku jak o niewielu belfrach mozna powiedziec - nauczyciez z powolania.
  • ks

Nauczyciel z powołania...to jakiś absurd. Dla mnie ten człowiek nie nalezy do normalnych...a już tym bardziej nie powinien uczyć w szkole..bardziej taka postać pasuje mi jako belfer na studiach...np. na Uniwerku na historii...tam znalazłby swoje pokrewne dusze...marnuje się w liceum.
  • Grono.Net

wiesz co a mi sie wydaje ze gdyby Szparaga chcial wykladac na uniwerku to by to osiagnol a nie kisil sie z nami w LO :)
  • Ufo

jakby nie było jest jednym z nielicznych posiadaczy doktoratu w naszym liceum!to mówi już samo za siebie...z tego,co wiem to jest zadowolony z pozycji jaką ma i nie odpowiadałoby mu wykładanie na uczelni.Widac lubi otoczenie licealistów:)
  • Andzia

to ja za Tobą się wpiszę, żeby nie było:D hehe będzie ładnie! Tak szparaga równy gość, choc w liceum strasznie mnie wqrzał!!! bo nie mialam zamiaru miec cokolwiek wspólnego z historią, wręcz jej nie trawiłam i NIE NAWIDZIŁAM!! szału dostawałam...dlatego jak były 2 historie z rzędu to uciekałam ze szkoły! zazwyczaj w towarzystwie kolegi wyżej:D
| |

Uczęszczałeś? Uczęszczasz nadal? Masz zamiar uczęszczać? Chcesz stąd uciec? :) Chces...

XXV Liceum Ogólnokształcące im. Józefa Wybickiego

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (1)