• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥ Andzelina ♥

Z tymi praktykami to bym polemizowała.
    Byłam w Krakowie i jedyne co pozytywnie wspominam to towarzystwo. A praktyk w Krakowie w tej szkole nikomu nie polecam.
    W Kołobrzegu natomiast była moja kolezanka i faktycznie była bardzo zadowolona.
  • Mar

w Kolobrzegu było bardzo fajnie, na 7 dni bylismy 4 razy w River PUB, super dyskoteki tam były, ludzie mili, uprzejmi pracownicy hotelu, jedziemy tam w lato na Sunrise. Podobno za rok ma nie być rekrutacji do WSTiH... ciekawe... 12 lat nie było problemów a teraz nagle....
  • ♥ Andzelina ♥

W Krakowie mieszkalismy w Domu Turysty(naprzeciwko hotelu), jedzenie bylo paskudne, kaloryfery nie grzały, okna rozszczelione i nawet radia nie było w pokoju.
    A co do naboru to mam nadzieje ze na tym poprzestaną bo jest tez mozliwosc ze i my tej szkoły nie skoczymy. Ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje ze kuratorium jednak zmieni decyzje.
  • Mar

No to rzeczywiście kiepsko w tym Krakowie, u nas najgorsza była podróż, tyle h, myśleliśmy ze nas na Syberię wywożą :) bo niestety w tym czasie nie było żadnych dobrych połączeń Wawa- Kołobrzeg, z tego wzglęgu woleliśmy wracać własnym samochodem. Nie radzę nikomu podróży pociągiem do Kołobrzegu, bo nie ma tam poza sezonem Intecity i warunki są okropne, ale na miejscu odżyliśmy :)

A praktyki w biurze podróży?? moim zdaniem no comment :)
  • ♥ Andzelina ♥

Trudno to nazwac praktykami. Wątpie by sie ktos tam czegos nauczył. W moim przypadku był to 2 godzinny wykład w biurze na Szpitalnej i tyle... :-)
  • Mar

to prawda... jesli chodzi o biuro podróży to nic się nowego nie dowiedziałam, jedynie pokazali nam foldery i oferty do poszczególnych krajów :)) a co planujesz turoperatorstwo czy hotelarstwo? bo podobno na Turop. są dużo łatwiejsze przedmioty, ale ja chyba wybiorę hotelarstwo
  • ♥ Andzelina ♥

No ja tez najpierw myslalam o hotelarstwie, ale teraz to juz sama nie wiem. Na szczescie jeszcze troche czasu zostało. Najwazniejsze by nie likwidowali tej uczelni.
  • Mar

to prawda, ale podobno nasi rektorzy są pomysłowi.... :)))
  • Sławek

A ja polecam praktyki w Olsztynie....tam juz drugiego dnia mialem wszystko zaliczone a przez reszte pobytu obijalismy sie ile wlezie. To nic ze dyrektor Novotelu wezwal nas na rozmowe juz drugiego dnia bo biegalismy sobie w samych gatkach po czterogwiazdkowym hotelu :)... Ale wspomnienia zostaja.... Szkola jest smieszna szkoda ze juz ja koncze..:( Kurcze dzis trzeba zdac prace licencjacka a ja jej nawet nie zaczalem...Lipa po całosci.
  • Spider

ja polecam Cedzyne kolo Kielc...

bylem tam na praktykach (chyba w 2001)

bylismy tam (ja i 4 dziewczyny hehe) 7 dni i z praktyk, to pamietam,ze pierwszego dnia wyslalem 1 fax, odebralem 1 telefon i to by bylo na tyle...

a oprocz tego, to non-stop lezelismy w jaccuzi, albo siedzielismy w saunie, albo na silowni...
    (wszystko za free - trzeba dogadac sie z kierownikiem...)
    lazilismy po okolicy (hotel w lesie, obok jeziorko/zalew), pilismy w barze, robilismy ognisko, i jezdzilismy autobusikiem do Kielc

polecam.

:)
  • KONKRETNA MIX2RA

Dobra....każdy chwali to miejsce, w którym odbywał praktyki :) To gdzie w końcu są najlepsze warunki i w którym hotelu jest kręgielnia? :) Mi ktoś polecał Piłę, słyszeliście coś o tym hoteliku?
  • Mar

moje znajome były w Pile i zwolnili je po 2 dniach do domu, wiec moze i ciekawie, ale ja wolałam pobyc 8 dni w Kołobrzegu bo mozna było poznać urok tego miasta, tylko podróz najdłuższa i męcząca, ale wracaliśmy samochodem, więc polecam KG. zalezy tez czy pojedziesz z fajnym towarzystwem to wszedzie wtedy bedzie fajnie i interesująco, ogolnie looz, podobno w Krakowie jest inaczej i wymagają więcej.
  • Piggsy

a ze Ty bylas z fajnym towarzystwem to sie dobrze bawilas :)
  • Mar

no z fajnym, fajnym :) nie narzekam
  • Piggsy

nawet nie wiesz z kim gadasz..ale kto by sie swinia pieczetowal?!?!?!
  • Mar

z może i wiem...
  • Niewidzialny

Siemka. Więc podsumowując to gdzie najlepiej jechać na praktyki? kielce kuszą jacuzzi siłownią laskiem...kołobrzeg zaś imprezkami oraz klimatem. hmm ja roczek przeczekałem i na drugim wyruszam już w określonym towarzystwie na praktyki. o ile sesja pójdzie sprawnie. jeden już do przodu
  • Mar

na pewno pójdzie sprawnie, u nas w semestrze zimowym było mnóstwo poprawek z zagospodarowania, ale wykładowca powiedzial, że nas nie lubi, bo się źle zachowujemy i to dlatego heh :)
  • Anonim

Olsztyn polecam tylko trzeba uwazac na jedna babe , ale generalnie looz!!!!!!
  • Sławek

Popieram popieram........Olsztyn jest gitara.. Co ty Dorian pierd..... ja tam na nikogo nie uwazalem.. :)
  • 1
  • 2
| |

Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki -uczelnia prywatna kształcąca na kierunkach turoperatorstw...

Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)