Uczelnia Łazarskiego [4919]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wiola

Do światła się dołączam- denerwuje mnie to ciągłe miganie. Do tego, że jest zimno też... ale tego powód jest zupełnie prosty- kaloryfery na korytarzach są tylko przy wyjściach, gdzie ludzie ciągle wchodzą i wychodzą i jeszcze do tego nie zamykają za sobą drzwi. Nie ma szans, żeby się nagrzało. Ciekawa jestem co za inteligentny człowiek to wymyślił;):P
  • ღ Malinaღ

ale w salach tez jest zimno;)
    i kaloryfery sa powyłączane... takze nie chodzi mi o korytarze;)
  • Karwas »

>ღ Malinaღ napisała:
    >ale w salach tez jest zimno;)
    >i kaloryfery sa powyłączane... takze nie chodzi mi o
    >korytarze;)

A to trzeba sobie włączyć, bo często jest za gorąco i po prostu są przykręcane :)
  • Atrinne

Nie wiem, czy już poruszano temat nieczynnych suszarek w łazienkach, braku mydła i pryskającej wody we wszystkie strony podczas mycia rąk.... nie wymaga komentarza.
  • Samorząd Studentów

Szanowni Studenci,

Przeczytaliśmy i przeanalizowaliśmy każdy pojedynczy post, w których wyrażaliście swoje żale i alarmowaliście potrzebę zmian. Wpisy pokazują również, że w pewnych kwestiach na Uczelni nie funkcjonuje komunikacja wewnętrzna. Nie pozostając obojętnymi na uwagi wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom i już w wkrótce stworzymy uczelniany Newsletter, którego zadaniem będzie w szybki i zwięzły sposób przekazywać informacje o tym co się dzieje na Uczelni. Zbierzemy w pigułce wszystkie wydarzenia zarówno kulturalne jak i edukacyjne, jakie będą miały miejsce w nadchodzącym czasie.

Wasze listy skłoniły Nas do wzięcia spraw w swoje ręce, tak by studiowanie na Uczelni Łazarskiego bardziej zaspokajało Nasze oczekiwania. Poczyniliśmy już pewne działania celu usprawnienia i poprawy komunikacji między uczelnią, jej jednostkami administracyjnymi, a studentami.

W odpowiedzi na prośby, godziny pracy bufetu zostaną wydłużone. Dla studentów zaocznych dziekanat w soboty będzie otwarty dłużej, w godzinach 9:00- 17:00. Dla ulepszenia obsługi Uczelnia podjęła już kroki i pracownicy dziekanatu odbędą szereg szkoleń.

Problem wyboru przedmiotów przez Internet poruszany przez wielu z Nas również chcielibyśmy poprawić. Możliwość obsługi internetowej miała stworzyć dogodniejszy i szybszy dostęp do przedmiotów, niestety wprowadziła wiele niejasności i nieporozumień. W następnym semestrze zaproponujemy wcześniejszą preselekcję przedmiotów w celu zdefiniowania grup. Ponad to, dla uniknięcia obciążenia serwera, wybór przedmiotów będzie odbywał się osobno dla każdego z wydziałów. W toaletach męskich zastały zainstalowane suszarki, a problem braku miejsc parkingowych podczas zjazdów dla studentów zaocznych postaraliśmy się rozwiązać tak, by od przyszłego roku zjazdy odbywały się co tydzień, osobno dla każdego z wydziałów.

Dla rozwiania wszelkich wątpliwości, pragniemy wyjaśnić, że 55 minutowe zajęcia zostały wprowadzone na prośby Naszych koleżanek i kolegów, tak aby można było później rozpocząć rok akademicki, nie jak do tej pory we wrześniu, tylko w październiku, podobnie jak na większości innych Uczelni.

Aby uniknąć innych niedogodności jesteśmy w trakcie przygotowywania ankiety, która zbierze Nasze opinie i sugestie na ewentualne zmiany. Liczymy, że dzięki takiej ankiecie ulepszymy również Nasze działania i tym samym przyczynimy się do tego by lepiej nam się studiowało.

W przypadku jakichkolwiek pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami. Możecie również skorzystać z naszego adresu mailowego (pola.budynska@lazarski.pl). Czekamy na informacje od Was.

Zapraszamy również do odwiedzania naszej strony internetowej dostępnej pod adresem:
    http://www.samorzad.lazarski.pl - znajdziecie na niej zawsze aktualne informacje z życia Uczelni i nie tylko.

Nasz profil na portalu Facebook: http://www.facebook.com/profile.php...

Ze studenckimi pozdrowieniami,

Michał Glegoła
    Przewodniczący Samorządu Studentów
  • Anne Mary

i jest fajnie:)
  • Myth

mi też się podoba :) Nawet jak to nie rozwiąże wszystkich problemów od razu to jest to znaczący krok do przodu :)
  • KatharinaNS

Widac, ze sie staracie. Jest OK :)
  • Haross

mam pytanie, czy nie dałoby się przyspieszyć tych prac co się rozpoczęły na dziedzińcu? I bez tego na parkingu jest ciasnawo...Wiem że to nie leży w gestii samorządu, ale może jakieś informacje na ten temat?
    jak długo ?

I jeszcze sprawa ankiety....eee...była czy przegapiłem?

Po za tym, czy nie dało by się przełożyć sesji poprawkowej dla dziennych o tydzień? Bywa czasem tak, że egzamin jest pod koniec 2 tygodnia sesji, a poprawka ( też dla ludzi ) na początku sesji poprawkowej...ciężko się porządnie nauczyć...
  • Anonim

To co mają powiedzieć zaoczni, którzy mają po 5 zaliczeń lub egzaminów w jeden weekend? Ja mam tak w weekend 8-9 maja.
  • Kasiunia

Zgadzam się z koleżanką. Często mamy po 2-3 egzaminy nawet w jeden dzień i nikt nie zastanawia się czy da się je przesunąć. Po prostu uczy się człowiek...
  • Anonim

Mam małe pytanko do was , w sumie to nie chodzi o jakos studiowania .
    Czy w historii naszej uczelni :-) były sytuacje gdzie skreślono osobe z listy studentow z powodu braku postępow w nauce ?
    Dosc glupie pytanie ale czasem warto wiedziec co i jak :-)
  • Kuba

A ja mam takie pytanie: Ile można mieć warunków w jednym semestrze?
  • ツMoNiA ツ

czy dziekanat musi być czynny w takich godzinach że nie da się nic załatwić? w tygodniu mają taką możliwość tylko dzienni albo trzeba się zwolnić:/ szczególnie w sesji i przed obroną powinien być otwarty normalnie a nie 10-16 i to w 3 dni i co druga sobota, a jak teraz nie mam zjazdów to co w sobote jest nieczynny? masakra jakaś a w poniedziałek byłam o 17:30 jest do 18 i pocałowałam klamkę:(
  • Anonim

Tak samo dział praktyk i karier. Zaoczni nie mają szans się tam zgłosić w sprawie praktyk bez zwalniania się z pracy bo jest czynny od 10 do 16. Niektórzy chyba zapominają, że na tej uczelni studiuje się nie tylko dziennie ale i zaocznie.
  • Sylwia Gołos

ja od miesiąca czekam na odpowiedz co z przedmiotami których nie mogłam wybrac w planie zajec bo zmieniła się specjalizacja o czym nie zostałam również poinformowana. Okazałao się że chodziłam na przedmiot z prawa a jestem na ekonomii . Takiego bajzlu nie widziałam w żadnej uczelni poprostu totalny armagedon. I jeszcze składałam podanie o komis jakies 1,5 temu i wciąż nie wiem czy moge zdawac czy nie dzwoniłam juz duzo razy do dziekana ale zbywam mnie ze jeszcze sie dowiem . Jak tak można traktowac studentów . Tyle pieniedzy sie płaci a oni olewaja sobie wszystko.
  • Piotr Laudański

witam

Mam prośbę by samorząd zainteresował się sylabusami na naszej uczelni. Kiedyś były takie na wydziale Ekonomii i Zarządzania, ale nie wiadomo czemu w ostatnim czasie nic takiego nie ma. Czasami nauczyciele przepisują oceny, ale proszą o sylabusy i skąd je niby wytrzasnąć.

pzdr
  • Wilson Square

26-ego listopada premiera debiutanckiego albumu zespołu Wilson Square (Miazga magazynu PULP w kategorii "Odkrycie roku", laureat wyróżnienia na Festiwalu w Jarocinie) nakładem Mystic Production!

Do daty premiery cały album do odsłuchania na profilu MySpace:
    http://www.myspace.com/wilsonsquare

Zapraszamy!
    • Okładka debiutanckiego albumu Wilson Square

Git! 1

Kit! 0

| |

Grono Studentów Wyższej Szkoły Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego w Warszawie. Samorząd S...

Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (8)