WROCŁAW [5792]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pion. ot co!

!!!
    http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydar...

posmialem sie troche. swiebocki, ktorego wlasciwie mi nie zal tak bardzo jak niskich, zamkna, bo: Plany zakładają, że Świebodzki może być jedną ze stacji szybkiej miejskiej kolejki.
    niskie natomiast łąki znikną z powodu zbliżających się mistrzostw Euro 2012. - Niskie Łąki staną się z powrotem obiektem sportowym.
    a to dobre.
    fajnie, ze nie likwiduja przejscia podziemnego na JPII z okazji metra i nie zlikwiduja iglicy bo przeciez w zoo spokojnie moglyby lądowac cepeliny.
    wzieliby sie za stadion olimpijski a nie...
  • Gretchen Ross

i jak mi rower ukradną to co ? będę na Giełdę Dolnośląską musiała po niego zapieprzać ?;)
  • paweł

mogliby jeszcze mi ten targ na zielińskiego spod okien zlikwidować
  • Anonim

dobry teren więc, niedługo i jego zlikwidują
  • paweł

jesli chodzi o targ na zielinskiego to sprawa nie jest taka latwa.
    Kupcy płacą naprawdę niezłą kasę za wynajem budki, z czego część jest odkładana na ich fundusz kupiecki, z którego miała już dawno powstać hala (coś a'la arena). Nawet projekty były, ale coś poszło w krzaki i jak wrocławskie centrum kiczu stało, tak cholera stoi.
  • Anonim

domysla(łem/m) się,ze jest to lekko pokomklipowanie, innaczej,zapewne, juz dawno, nie było by tych budek. ale sam cel ich stania z pkt widzenia mojego, tzn. klienta, dawno sie skończył, ceny czegoś po co się tam kiedyś chodził, bo było tańsze - ubrań, jest taki sam jak w firmowych sklepach, no a jak maiałem tą przyjenośc tam przebywac, to nie widziałem jakiś tłumów, jak to bywało drzewiej.. ale jeśli płacą "nie mało" to chwilio ma to jakiś sens.
  • Anonim

* przebywac "ostatnio'' tj. w okersie ostaniego roku.
  • marta _

za Olimpijski wezmą się w 2030 na organizowaną Olimpiadę w Polsce :):) spokojna więc głowa
  • Anonim

>marta _ ha escrito:
    >za Olimpijski wezmą się w 2030 na organizowaną Olimpiadę
    >w Polsce :):) spokojna więc głowa

haha:D
    a co do zielinskiego to, rzeczywiscie ceny ubran nawet wyzsze niz w centrach handlowych (PG, GD, itd), a to samo mozna tez znalezc w Arenie. jedyne co teraz lubie tam to ceny firmowych butow, sa polowe tansze niz w formowych sklepach (nike, reebok).
    swiebodzkiego totalnie mi nie szkoda. niskie laki? rzeczywiscie tanie rowery i tego typu sprzet;p rakowiec sie polepsza :)
  • Karolcia :)

Przyro mi ale na zielińskiego nie sa oryginalne buciki; ) maja znaczek ale nie są oryginalnymi wyrobami I typu :) Wiec lepiej zapłacić wiecej a będą w lepszym stanie :) mówię poważnie :)

Na zielinskiego jest to samo co na świebodzkim tylko tam jest wiecej. Ludzie z Zielaka jadą w niedziele na świebodzki :) wiec można ich spotkać :)

A niskie Łąki nie wiem nie moje tereny :)
  • paweł

a na zielinskiego kiedyś zamiast placu był taki ładny skwer.. rowerkiem miałem gdzie jeździć... Potem przeniesli targ z pl.wolnosci na moje kochane miejsce zabaw i jest brudno i jest brzydko.

Kiedyś był pomysł aby zlikwidować targowiska z centrum miasta. Ciekawe czy władze miasta mają go jeszcze w swoich planach.
  • mylovemyway

szczerze mówiąc to szkoda mi tylko niskich łąk:/

ale pewnie skończy się na zmianie lokalizacji
  • khad

i gdzie ci ludzie w niedziele będą chodzić? przeniosą się do centr handlowych? tam w niedziele i tak nie ma miejsca :D
  • Anonim

ale nastawiali ich we Wro tyle, że wszyscy powinni się pomieścić :P
  • mylovemyway

ta niby co...antyki i pamiątki z przedwojennego Wrocławia w Magnolii:D:D:D:D

już to widzę:)

takie place rządzą się pewnymi prawami, mają swoich stałych klientów, a przede wszystkim mają swój niepowtarzalny klimat.

założę się że skończy sie na zmianie lokalizacji.
  • Anonim

nikt tutaj chyba nie mówi, nie ma na myśli nic innego, niż przeniesienie(?)
    innnit ?
  • Anonim

boże. człowiek sarkastycznie zażartuje i ju z leci lawina podejrzeń i tłumaczeń.
    khad, rozwiązuj swoje żarty na bieżąco :P
  • pion. ot co!

bo to o forse wszystko chodzi a nie estetyki jakies, czy euro sreuro. w przypadku łąk niskich, to boisko, czy tam klub sportowy, moze dostac unijne dofinansowanie tylko wtedy, jesli nie prowadzi zadnych dodatkowych dzialalnosci. hoteli, uzdrowisk a tym bardziej supermarketow, jakimi sa te nasze laki. tylko ciekawe o jakie pieniadze chodzi. bo jesli dofinansuja, to tylko raz, a z targowiska zysk maja cotygodniowy. no i ten superhiper stadion maja zbudowac na maslicach, czyz nie? a jak przeniosa niskie laki na ta gielde dolnoslaska, to tak jakby kurcze hale targowa gdzies przelozyli. a to mekka mojej babci jest:D
  • Anonim

>Karolcia :) ha escrito:
    >Przyro mi ale na zielińskiego nie sa oryginalne buciki; )
    >maja znaczek ale nie są oryginalnymi wyrobami I typu :)
    >Wiec lepiej zapłacić wiecej a będą w lepszym stanie :)
    >mówię poważnie :)

ja wiem ze niby oryginalne ale nie I gatunku... trzymaja sie tak samo jak za 4 stowki.
  • Anonim

... się nam skomercjalizował wątek.
| |

o New York (big apple) mówi się ze nigdy nie zasypia, o Warszawie że nigdy się nie budzi :/ ! W...

Fotki

Miejsca grona (4)