-
erica caselli
Czy ktos zdawal zerowke u Pietrzaka z Historii Polski?
Czy rzeczywiscie nikogo nie oblewa?O co lubi pytac>
Bede wdzieczna za wszystkie informacje na ten temat. -
illimitato
zerówka u Pietrzaka to nie egzamin... to bajka... same ogólniki nic więcej nie chce wiedzieć. nie można go zdenerwować niewiedzą... na 4 każdy powinien zdać... no ale chociaż przez pryzzwoitośc i wzgląd na jedo siwe włosy czegoś moglibyście się nauczyć idąc do niego na egzamin. -
erica caselli
ja na pewno nie dam rady wszystkiego sie nauczyc i zastanawiam sie czy starczy, jesli bede znala wszystkie kionstytucje i te rozdzialy typu prawo prywatne, karne, proces.
czy dzialy typu ustroj spoleczny i te typowo historyczne tez powinnam umiec? czy raczej tylko ustroj i prawo? -
Anonim
spoko bedzie.ja sie uczylam do tego egzaminu jeden wieczor.naucz sie najlepiej wszystkich konstytucji,sejm i sady i bedzie dobrze.akurat mnie zapytal cos tam na temat malzenstwa i zaczelismy o tym rozmawiac...on naprawde jest ok:) -
-
juler
nie wiem czy to prawda, ale podobno w tym roku nie bylo rozowo na zerowce u niego. -
Ninja
dobry farmazon nie jest zły..prof Pietrzak nie postawi na pewno złej oceny...nie wiem po co takie głupoty pisać :) -
juler
wczoraj doszly mnie takie sluchy, nie wiem ile w tym prawdy.i wlasnie chcialam sie dowiedziec, bo troche mnie to zaskoczylo. -
erica caselli
bylam wczoraj zorientowac sie mniej wiecej o co pyta itp i dowiedzialam sie, ze ani 5 maja ani 6 maja nikt nie wyszedl z ocena ponizej 4. Wiec raczej nie jest zle:) -
Anonim
możecie się cieszyć - Pietrzak nalezy do grona najmilszych egzaminatorów. Nie świeciłam wiedzą, a mimo to było super - sam mi wmawiał, ze wszystko wiem :D -
juler
aha to dobrze. bo ja slyszalam jakas historie ze pytal 3 osoby z czego dwie nie zaliczyly a jedna dostala 3. ale jak zwykle to jakies glupie ploty:) -
Grono.Net
-
RTK
Wydaje mi się, że te historie o osobach, które nie zdały u Pietrzaka, to jakieś wyssane z palca bzdury. Gdy ja byłem u niego, jedna panienka odpowiadała strasznie słabo. Myliła podstawowe sprawy, a na dodatek nie myślała logicznie. Profesor próbował jej pomóc, naprowadzić, a ona jeszcze bardziej się pogrążała. Kulminacyjnym punktem było pytanie Profesora o budżet II RP - zaczęłą coś plątać, więc powiedział, żeby tylko powiedziała, na co szło najwięcej pieniędzy z tegoż budżetu - po dłuższym namyśle odpowiedziała "edukacja"... Profesor podpowiadał jej nachalnie i obrazowo - że niech sobie przypomni, kto wtedy rządził, jakie mieliśmy stosunki z sąsiadami, co było w 1920 roku... Niestety - próbowała jeszcze dwa razy, ale wojsko jakoś nie przyszło jej do głowy. A wcześniej, gdy pytał o różnicę między pozycją Jagiellonów w Koronie a na Litwie, na długą podpowiedź zakończoną pytaniem "...no to kim byli Jagiellonowie na Litwie?", odpowiedziała "dynastią?". Zdała... Nie chcę, żeby kto pomyślał, że się nabijam z koleżanki, której nie wyszło, ale uważam, że trzeba mieć choć trochę przyzwoitości - ona nie wiedziała rzeczy, które w szkole średniej trzeba znać. Aż mi było żal Profesora.
W każdym razie wszelkie obawy o zdanie egzaminu uważam za nieuzasadnione. Regułą jest, że jakieś 80% odpowiedzi na dane pytanie udziela sam Profesor - jeśli coś wiesz, to się wtrąć, bo wszystko powie za Ciebie. :) Poza tym miałem wrażenie, że lubi, jak ktoś myśli, a nie bezmyślnie recytuje podręcznik. Co zresztą i tak nie ma aż tak wielkiego znaczenia, bo zasada ogólna brzmi "Egz. u Pietrzaka = bdb". :)
Powodzenia (chociaż w tym przypadku pewnie i tak nie będzie potrzebne).