-
afro.cat.
ze sie spytam bo w sumie zastanawia mnie to, kim byl w ogole ten Wolf , Wolfke czy jak on tam ma ?:p -
AlexZ
Mieczysław Wolfke - 1883–1947, fizyk; prof. Politechn. Warsz.; czł. PAU; prace gł. dotyczące teorii ciepła, niskich temp., optyki; współodkrywca 2 odmian ciekłego helu, prekursor holografii; w. mistrz masońskiej Loży Nar. Polski.
Mówisz i masz :) -
Lucas
To on był masonem:DDD...info o nim są wywieszone na moim bloku(Wolfkego 2)...o dziwo tabliczka jeszcze nie zniszczona:P -
afro.cat.
nie watpie ze to byl jakis tam kozak,ale tak naprawde nikt nie wie kim on byl wiec po co nazywac ulice jego nazwiskiem?juz mam dosc dostawania poczty adresowanej pod Wolfkiego :P
Lucas moze tabliczka jest taka malutka ze zostala po prostu niezauwazona ? :p -
-
Ewa
Właśnie : co ludzie z tym WolfkIIIIego powariowali? Czy to naprawde tak trudno wymówić? A Wolfke Fajny był i już. Naukowiec, Inteligent itd ... Wolelibyście Gierka lub Sasanki ? -
afro.cat.
nieno ja obstaje przy kubusiu puchatku; p ciekawi mnie czy w polsce sprawdzilby sie system amerykanski numerowania ulic.. chociaz z drugiej strony wtedy juz zupelnie bysmy sie chyba nie polapali .. ulica 9383786 rog 2 :P
a WolfKIE serio irytuje :)) -
Grono.Net
Wolfkego loobie moją ulicę loobie moja dzielnice :))) ach jak faaaajnie? nom! -
AlexZ
-
Grono.Net
Firien :))) widze ze blisko siebie mieszkamy a z jakiego jestes numeru? -
Grono.Net
Grono.Net
AlexZ
-
Grono.Net
-
AlexZ
18? No to niemal Cie z kuchni moge podgladac :P powiedz tylko ktore pietro :P -
Grono.Net
So high baby so high! A gdzie jest 9 bo nie kojarzę? :/ przepraszam :P 9 wiele znaczy :))) -
AlexZ
hehe... a to to juz będziesz sam musiał sobie sprawdzić :P Daleko nie masz! :) -
Grono.Net
daleko ni mam? a ja mieszkam na 9 pietrze :P tyle od strony ppodwórka takiego wielkiego i na wprost siebie mam taki doooozy żółty blok!
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem