Warszawa Wo(L)a [3325]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • The Serpent of Midgard

Cześć wszystkim. Jeśli gracie na bassie, perkusji lub śpiewacie (growl, grunt, scream, czyste wokale heavy/power metalowe) i gustujecie w cięższych, ale klasycznych odmianach metalu, dajcie znać. Na razie zbieram kontakty, gdyż od sierpnia/września zaczynam montować pełen skład. Nie jest jeszcze jasno określone, co będziemy grać, wszystko zależy od gustów muzyków i ostatecznych możliwości - do wyboru spomiędzy ciężkiego rnr (Motorhead, Chrome Division, Black River), klasycznego thrash'u (Slayer, Megadeth, Death Angel, Overkill), szeroko pojętego havy, power i death'u (Accept, Manowar, Possessed, Unleashed, Kataklysm, White Wizzard, Steelwing, Majesty etc.) Sam jestem stosunkowo doświadczonym gitarzystą (5 lat realnej gry, czytać napieprzania w wymienionych kanonach), raczej nie biorę pod uwagę stanowiska dla drugiego wioślarza :-P Opcja taka wchodzi ewentualnie w grę, gdy już rozegramy się konkretnie i przyjdzie czas na występy lub profesjonalne nagrania. Liczy się dla mnie zapał do gry, wiedza zarówno teoretyczna (niekoniecznie, możesz mieć umiejętności, za to nie rzucać specjalistycznymi nazwami), jak też w ramach gatunku (historia, założenia, fanatyczne 13 latki od Slipknota i KORNA - niestety z góry dziękuję), spokojny, mediacyjny charakter i miłe usposobienie (nie chcę żadnych kwasów, walki o przewodnictwo, dyktatury, liczy się dobra zabawa, dopiero później ciśniemy w totalną profeskę, jeśli będzie jakikolwiek sens, co nie znaczy, iż szukam zupełnych amatorów).

Konkretne wytyczne, mile widziane, chociaż nie wymagane (w końcu ideał nie istnieje, a lepiej grać cokolwiek, niż siedzieć na dupie):

1. pałker - galloping, podwójna stopa, łamane rytmy, czystych blastów nie lubię
    2. bass - galloping, w opcji esktra jakiś tapping, slapping etc., ale o tym nie marzę jakoś wybitnie :-)
    3. wokal - growl/scream lub silny, pewny śpiew, flażolety, może być nawet lekko operowy, ale wtedy musi pozostawać w ramach heavy, a nie jakiegoś gejowskiego symphonic/gothic, czy też mighty force of dark dragon fucked in the poser ass metalu

płeć: dowolna, nikogo nie dyskryminujemy, chociaż z praktyki wiem, że trudno o dobry, metalowy wokal damski - po prostu albo nie pasuje, albo muzycy wybierają zły gatunek - mnie interesują np. wokalistki pokroju Arch Enemy, Sister Sin, Zed Yago i niestety chyba nic więcej

dyspozycyjność: nienawidzę i nie akceptuję jawnego olewactwa, ustawiania rzeczy na później/"zobaczy się" i takie osoby wypieprzam od razu :-) Normalnych ludzi bardzo szanuję i nie robię najmniejszego problemu, gdy powód niedyspozycji jest sensowny.

OKOLICE: Warszawa (próby prawdopodobnie w centrum lub na woli, a więc najlepiej - śródmieście, wola, bielany, bemowo, chomiczówka, żoliborz, etc. lub zamiłowanie do zwiedzania miasta w godzinach szczytu :-P)

Wszelkie zgłoszenia na priva, lub też mail'a i gg (znajdziecie łatwo w moim profilu) Pozdrawiam i nie traktujcie tego, jak suche, odrzucające ogłoszenie - ja nie gryzę i nie wymagam cudów, chodzi mi tylko o jasne określenie, czego nigdy nie zaakceptuję :-)
| |

Najfajniejsza dzielnica w mieście. Wola dla Wolaków :). Regulamin grona Warszawa Wo(L)a: 1.Zanim...

Fotki

Miejsca grona (6)