[ WOJSKO ] [1740]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

WITAM!!! Jestem studentką IV roku psychologii klinicznej. Chce pisać pracę magisterską na temat obniżenia poziomu stresu u żołnierzy polskich, którzy brali udział w misji w Iraku bądź też w Afganistanie. W tym celu muszę przeprowadzić badanie. Bardzo prosiłabym o wszelkie informacje, które umożliwiłyby mi dotarcie do tej grupy żołnierzy. Z góry dziękuję.
    Kasia

Kontakt: majka20011@poczta.onet.pl
  • Hrabia

Ja na twoim miejscu wybrałbym sie do uczelni wojskowej WAT/ AON i tam nawiązał kontakty...
  • Hrabia

A tak poza tym to pozdro dla ludzi z Mck :D
    Mickiewicz rządzi ...; )
  • Rooster

a zjakiej uczelni jestes..apropo?
  • ......

obnizenie stresu tam?? oni tam sami bez rodziny nikogo chyba nie da sie obnizyc stresu poprostu trzeba to przezyc:P
  • Hrabia

Oczywiście że są sposoby radzenia sobie ze stresem i uważam że w polskim wojsku ilość psychologów wobec ilości żołnierzy jest skandalicznie mała...
  • Rooster

napisz mi z jakiej szkoły jestes..bo jestem ciekawy czy czasami 2 prace takie nie powstaną..bo wiem że ktos chcepisac na identyczny temat..lipa by była żeby w twj samej szkole powstaly 2 takie same prace....
  • wasyl

ja niestety jestem tylko po misji w Bosni ale wiem ze nie ma zadnego dobrego sposobu na stres wiedzac ze z kazdego patrolu mozesz nie wrocic... pozdrawiam
  • Lu

Każdy musi sobie sam z tym radzić, żyć z dnia na dzień, czerpać satysfakcję z tego co tam się robi i zero kontaktu z domem to jest moja recepta na minimum stresu ale każdy przechodzi to inaczej.
  • ......

>wasyl napisał
    >ja niestety jestem tylko po misji w Bosni ale wiem ze nie ma
    >zadnego dobrego sposobu na stres wiedzac ze z kazdego
    >patrolu mozesz nie wrocic... pozdrawiam

przynajmniej jeden madrze mówi jak im to powiedzialam to zbesztali mnie:)
  • ......

>Luk d(-_-)b napisał
    >Każdy musi sobie sam z tym radzić, żyć z dnia na dzień,
    >czerpać satysfakcję z tego co tam się robi i zero
    >kontaktu z domem to jest moja recepta na minimum stresu ale
    >każdy przechodzi to inaczej.

zero kontaktu z domem??? Ty chyba nie byles na misji:)
  • wasyl

a własnie dla niektorych bylo znacznie lepiej gdy nie kontaktowali sie z domem,poniewasz szybciej mijał im czas i po kilku tyg juz sie przyzwyczajali do nie utrzymywania kotaktu z rodziną..ale tak reagowali tylko sporadyczni zolnierze,wiekszosc wolała jednak dzwonic do domciu.
  • Anonim

Tony -=[EM squad]=- dzięki za pozdro:D

hehehe....
    ...pewnie,że Mickiewicz rządzi...; )

Ja też ślę pozdro dla ludzi z Mck :D
  • Anonim

wasyl napisał:
    > ja niestety jestem tylko po misji w Bosni ale wiem ze nie ma zadnego dobrego sposobu na stres ....
    Masz całkowitą rację,że na stres ,nie ma dobrego sposobu,ale jest wiele skutecznych metod na obniżenie poziomu stresu.
    I właśnie chciałabym przebadać skuteczność pewnego sposobu,który w Posce jest mało znany, o ile wogóle jest znany,a informacje na temat tego badania pochodzą z USA i wskazują na jego dużą skuteczność.
    Z tym,że badania tego nie wykonywano na grupie osób ,którą ja jestem zainteresowana.
    Jeśli w prosty sposób można było by znacząco obniżyć poziom stresu (obniżyć,bo nie sądzę żeby można było wyeliminować całkowicie), to wydaje mi się,że warto podjąć starania,aby się o tym przekonać.
    pozdrawiam
  • Lu

>Tyle było dni do utraty tchu... napisała:
    >>Luk d(-_-)b napisał
    >>Każdy musi sobie sam z tym radzić, żyć z dnia na
    >dzień,
    >>czerpać satysfakcję z tego co tam się robi i zero
    >>kontaktu z domem to jest moja recepta na minimum stresu
    >ale
    >>każdy przechodzi to inaczej.
    >
    >zero kontaktu z domem??? Ty chyba nie byles na misji:)

Oj byłem i to nie na jednej. To jest mój sposób za innych nie wypowiadam się.
  • Ma Ha

Napisz skoro chcesz a postaram się pomóc.

Irak zmiana "0" oraz "2".
| |

. Wojsko ... czyli ... opowieści tych co byli, co będą, lub co na ten temat sądzą. Rozmaw...

Fotki

Miejsca grona (0)