WNE UW [3065]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysiek

Zapraszam wszystkich na spotknie organizacyjne nowego koła naukowego.

15.06 o godzinie 16 w katedrze makroekonomii

Koło będzie sie zajmować polityką makroekonomiczną, szczególnie polityką monetarną.
    Jeśli ktoś ma pomysł, co jeszcze chciałby robić w takim kole, to zapraszamy. Jesteśmy otwarci na ciekawe propozycje.
  • dod.MILCZ!.

a będziecie np grać w brydża? :)
  • M K

a znajdzie sie pomoc z makro2 dla mnie; ) bo oblałem....; -/
  • kar

A czy uważsz, że studentka jeszcze 1 roku byłaby w stanie się tam odnaleźć?? Tak się pięknhie składa, że 15 o 15 mamy wyniki z makro I, może odpowiedź na moje pytanie uzależnić od wyniku tego egzaminu...

A swoją drogą to ten brydż to nie głupi pomysł, pamiętam, że w LO to była nasza ulubiona z intelektualnych rozrywek.
  • ufol

a może napisz co to będzie za koło, jakieś założenia programowe itp bo tak w ciemno iść w/po sesji nie każdemu się będzie chciało; )
  • Krzysiek

Na razie mamy tylko zarys działalności. Jak przyjdziecie, to możecie podsunąć swoje pomysły.

Planujemy najpierw zająć się polityką monetarną, potem ew. innymi zagadnieniami (polityka fiskalna, teorie konsumpcji itd.). Brzmi to podobnie do Makro II, ale obiecuję, że będzie ciekawiej; ) Mniej głupich zadanek, więcej odniesień do zastosowań modeli w praktyce.

Chcemy spotykać sie co dwa tygodnie, czytać artkuły i o nich dyskutować. A jak sie trafi fajny temat albo pojawią się jakieś kontrowersje, to bedziemy zapraszać gości, którzy nam opowiedzą, jak to jest.

Myślę, że przyjść może każdy, bo to spotkanie organizacyjne. Potrwa pewnie z pół godziny.
    Chodzi o to, żeby w przyszłym roku zacząć tak na serio, a nie zastanawiać się, co właściwie chcemy robić.

Elementarna znajomość makroekonomii jest potrzebna, ale przecież nie jest to na zaliczenie, ani nic z tych rzeczy. Myślę, że jak kogoś to interesuje, to nie będzie się nudził.

Zapraszan na spotkanie!
  • Krzysiek

Przecież makro II jest bardzo interesujące... A tak poza tym to wpadnę jak nie zapomnę, może znajdzie się coś co mnie naprawdę zainteresuje na tym wydziale.
  • Jazu

Kriss - ja bardzo chętnie - już o Tym rozmawialiśmy, ale dziś nie mogę - za dużo "zajęć pobocznych"; ]
  • Anonim

ja to sie juz naet zapisalam :> ... tylko koniecznie musimy grac w brydza; D
  • kar

jeeeeej, brydz, cale liceum w niego tluklam i nie powiem troche mi go teraz brakuje!! Ciekawe, czy cos jeszcze pamietam?? :> to moze zamiast kola naukowego kolko brydzowe :D
  • Krzysiek

O brydżu można pomyśleć, ale nie znajdzie się raczej w statucie, jako jedno z czołowych zadań koła. Wybaczysz?

Jazu, nic nie straciłeś na razie, wieć przyjdź w październiku, kiedy będziesz miał może troche mniej zajęć 'pobocznych'.

• Anonim

zalozmy kolko brydzowe! :)
  • dod.MILCZ!.

popieram inicjatywę!!! :D

zwłaszcza że powoli zapominam jak się wistuje przy bez atu i co to takiego acol... i pomyśleć , że kiedyś byłam w pzbsie....; (
  • M. P.

Zamiast zakladac kolko brydzowe zakreccie sie na MIMie tam jest chyba jakies :) i ludzie zakladam ze ludzie raczej umieja grac; )
  • dod.MILCZ!.

tjaa.. znam niektórych i stwierdzam, że jak dla mnie to oni za bardzo umieją grać, if ya know what i mean ; )
  • Krzych

tez sie pochwale ze sie zapisalem, co prawda liczylem ze bedzie jakis browar integracyjny :] zglaszam wniosek formalny o wypad na piwo; ) (zeby zbadac empirycznie jak wejscie do UE wplynelo na ceny trunkow; ))
  • dod.MILCZ!.

a może by tak założyć NKPK tzn (dla niezorientowanych;) ) Naukowe Koło Praktykujących Konsumentów...?
  • kar

Brzmi dobrze :) ja się piszę :)
  • Jazu

nie; ] - to za bardzo cuchnie mikroekonomią; ]
  • dod.MILCZ!.

ja raczej myślałam o skali makro tudzież hurt; )))
  • 1
  • 2
| |

Grono dla wszystkich studiujących ekonomię na UW... i dla wszystkich innych, których to może pod...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)