-
Hercules
Hey...
Jestem na 3roku i czeka mnie decyzja - co dalej? Pytam więc, jak wyglądają studia magisterskie na WSISiZ? Jak jest na dziennych, a jak na zaocznych? Czy jest dużo zajęć? Więcej/mniej niż na inżynierskich? Słyszałem też, że są nudne, bo przeładowane matematyką. Są przedmioty typu MD albo RPiS? A może gdzieś się lepiej przenieść?
-
Sebek
Ja co prawda jestem na ITZ ale przeniesienie się na zaoczne uzupełniające magisterskie było dobrym posunięciem. Pierwszy semestr był lajtowy i miałem tylko jeden egzamin (w czasie 3,5 roku dziennych minimum 5-6 :) bo reszte przedmiotów już miałem pozaliczanych na dziennych inż :) Teraz jestem na drugim i nie zapowiada się już na jakieś zwolnienia, no może z jednego przedmiotu :) -
Anonim
Z tego co wiem to nasza "magisterka" bardzo kuleje. Jest kontynuacja Dyskretnej pod jakas inna nazwa. A ogólnie to jak człowiek na to patrzy to sam juz nie wie który kierunek wybrać bo wszystkie wydają sie do bani. Trzeba zrobic inwazje mocy na rektorat i wbić im do głowy troche rozumu :D -
just polityk
z tego co wiem z przykladu naocznego znajomych co na magisterke poszli to po pierwsze :
pierwszy semestr i drugi pewnie tez duuuzo matmy :) prawie sama matma :) a dopiero potem jakies kierunkowe (chyba od 3 semestru :) )
pozdrawiam
ps. niech sie jeszcze wypowiedza sami uczeszczajacy :)
-
-
sweety
no to ja powiem jak jest :) bo w sumei na niej jestem bleh :(
pierwszy semestr sama matma pod kazda postacia (rachuneczek rozniczkowy(rozbudowana analiza), podstawy optymalizji(rozbudowany wstep do mat badz algebra jak kto woli), metody numeryczne ( lepiej sie niewypowiadac :) ) no i jeszcze jakies tam :) Teraz drugi semestr w sumie luz i troche matmy troche programowania. Tu sie pojawia ciag dalszy dyskretnej z Libura. I tu juz na drugim sem wybiera sie kierunek, na trzeciem sem sa kierunowe i jakies dwa ogolne a na 4 jest dyplomowka i 2 przedmioty kierunkowe.
a ogolnie kuleje maksymalnie bo niedosc ze kierunki kiepskie i szczerze powiedziawsz lepiej pojsc na zaoczna mgr bo duzo sie nie straci a mozna prace znalezc :) -
Hercules
Nad tym się aktualnie zastanawiam - czy zostać na dziennych, czy iść na zaoczne i do pracy. W informatyce doświadczenie wszakże jest nie mniej ważne od wiedzy.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne