- 1
- 2
-
ktoś ma jakieś renderingi jak ten hotel będzie wyglądał po renowacji?? Jak narazie mało widać zza tego rusztowania... Wg mnie wystarczyłby taki manewr jak zrobili z Intraco i byłoby cudnie
-
ms
dla mnie to intraco trochę za zielone jest. ale wygląda i tak 100 razy lepiej niż przed remontem.
forum dobrze wyglądało z motylią na elewacji; ) -
blinski
forum dobrobi sie 'podwójnej skóry' - czyli 'pogrubią' go o dodatkową warstwę z gładkiego, refleksynego szkła, podczas gdy oryginane ściany zewnętrzne - z podziałem okien itp., tylę że z wymienioną elewacją - zostawią. niestety, nie mam żadnego linka by to pokazać, kiedyś widziałem symulację w 'stołecznej' i tak ci to opisuję:) -
z tego co mówisz to bardzo interesująco to brzmi... ciekawe tylko w jakim kolorze - jak znajdę jakąś symulację to podrzucę.
-
-
Anonim
Bedzie to srebrna fasada. Podobny hotel (takze Novotel) stoi w NY.
O to kilka fotek:
http://bi.gazeta.pl/im/2528/z252875...
Render:
http://bi.gazeta.pl/im/2528/z252874...
Trudno ocenic jak to bedzie sie prezentowalo. Skoncza zobaczymy i podyskutujemy.
Na pewno jaka kolwiek zmiana istniejacej obrzydliwej elewacji ex Forum bedzie na plus :) -
trochę dziwny ten rendering(czy jak to nazwać), mało-szczegółowy, ale mimo to zapowiada się nieźle, zresztą wszystko bedzie wyglądać dobrze w porównaniu z tym obleśnym, kłującym w oczy kolorem żółtym!
-
gibon
Czy forum nie mial kiedys jeszcze ciemniejszej elewacji ?? ... takiej ciemno brazowej ??
Slyszalem wogole ze to zemsta szwedow za to ze nie zdobyli jasnej gory :] -
Welcome To Detroit City
Forum to jedne z tych budynków które projektowano bez głowy. Wielki gmach w otoczeni niskiej zabudowy kamienic czynszowych i gmachów z lat 50tych... w sensie urbanistycznym kwalifikuje się jak dla mnie tylko do rozbiórki albo do obniżenia.
To jednak na pewno nie nastąpi a tymczasem nowa fasada może co nieco mu pomóc... -
littlefrog
Hmm... troche dziwne to wszystko, bo niby nowa elewacja powoli sie pojawia ale znikaja rusztowania.. wiec jak oni poloza ta warstwe szkla?? To co teraz widac na d. Forum to chyba nie jest koniec?? -
blinski
-
polski gangsta na tanich felach
Nowa fasada wyglada na straszne gowno - zwykly bialy klocek zamiast klocka w kolorze sraki :D
No ale poczekajmy do zdjecia rusztowania... -
Welcome To Detroit City
Nie no, nie taki klocek, jednak od blokowisk za żelazną bramą jest lepszy, podobnie jak od "przekrętu" czy Reform Plaza...
Ja nadal się upieram jednak że w sensie urbanistycznym kwalifikuje się do diabła. -
Na poczatku roku zaprezentowano render przebudowy forum. Kolor mial byc mniej wiecej taki sam, za to na dachu i zboku taka jakby wielka zyletka (nie wiem jak to opisac :]). Po paru tygodniach projekt zmieniono na to co jest realizowane teraz - czyli po prostu zmiane koloru elewacji ze sraki na srebrno-szara.
Z tego co sie wylania spod rusztowan elewacja wyglada na biala :/ Po paru latach zrobi sie szara i wtedy to juz bedzie zupelna padaka :/ -
blinski
-
Welcome To Detroit City
Mnie on w ogóle nie leży: do rozbiórki, co nie nastąpi szybciej niż za 50-100 lat zapewne.
To samo zrobiłbym jeszcze szybciej ze stojącymi na przeciwko Universalem i Metrolpolem. I jeden i drugi są straszliwie brzydkie, teraz utopione jeszcze pod wielkimi bilboardami, czyli nadal brzydkie... syf i zero wartości kulutralnej, architektnicznej czy historycznej. -
No Universal i Metropol obowiazkowo do rozbiorki. Zwlaszcza ten drugi, z tym ze slyszalem ze prawdopodobnie ona nie nastapi a raczej ma on byc remontowany (pewnie akryl w kolorze losos lub pistacja) :/ Ponoc budowa w tym miejscu zwlaszcza wysokosciowca moglaby zaszkodzic kamienicom w Alejach i na Poznanskiej. -
blinski
no tak, ale nie musi być wysokościowiec.. byle co, ale coś innego - taki szajs jak metropol czy universal nadaje się na przedmieścia, ale nie do centrum, do nędzy! -
Welcome To Detroit City
Zwłaszcza że tam gdzie stoi Metropol stała do 1952 roku wypalona ale świetnie zachowana secesyjna czynszówa, którą zdmuchnięto diabli wiedzą po co w imię ludowych idei, bo Metropol stanął dopiero 12 lat później.
Cały narożnik kwalifikuje się do przeróbki. To dosc trudny punkt bo trzeba by zaprojektować coś co nie prytłoczy hotelu "Polonia" i pozostawi mu rolę dominanty przestrzennej a zarazem ładnie z nią skontrastuje. Wnioskowałbym za czymś nowoczesnym o 100% przeszklonej fasadzie, jak centrum LOT Stefana Kuryłowicza. - To by napewno dało fajny kontrast i nie przygniotło "Polonii".
Kurde, ale offtopujemy :p -
Anonim
Ja myślę, że trudno byłoby pod tym samym rusztowaniem założyć szklaną ścianę na Forum. Po prosty to dodatkowe pół metra, i najprawdopodobniej na jednym rusztowaniu nie dało się zmienić płyt i zamontować szkła. Mam nadzieję, że wkrótce powstanie rusztowanie nr 2.
A metropol podobno mają zburzyć. Tak jak Warszawę Centralną. Znaczy dworzec. -
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne