- 1
- 2
-
Anonim
Jak myslicie, ktore miejsca w UK i Irlandii sa warte by je zobaczyc??
Mi osobiscie podoba sie Galway w Irlandii i Kerry. W UK uwielbiam Londyn i Szkocje (szczegolnie Dolin Łez) :>> -
Anonim
Polecam osobiście Clonakilty - miejscowość na zachodzie Irlandii - bardzo fajny klimat małej miejscowości (jak to zwykle w Irl) i świetny kościół, warty obejrzenia:). Taka wioska, która zapadła mi w pamięci:D. -
Anonim
Ja i moja irlandzki druga polowa odwiedzalismy w wakacje miejsca jego dziecinstwa, wylecielismy z Manchesteru (tam mieszka moj luby, a ja dolaczam za miesiac) do Dublina, tam wynajelismy samochod i w droge. Szczegolnie poruszylo mnie miejsce zwane Castletownbere, niewielkie miasteczko, z kilkoma pubami (w tym McCarthy's!!!), przepieknymi ruinami posiadlosci, cichym, rybackim portem. Mieszkalismy tam w 150-letnim domu jego niezyjacej babci, w ktorym kiedys miescila sie szkola podstawowa i dom podobno jest nawiedzony (ja tam sie na zadnego irlandzkiego ducha nie natknelam)
Polecam tez Doolin, malenka wioseczke niedaleko Cliffs of Moher, slynaca z muzyki granej w tamtejszym pubie! Najwieksze gwiazdy muzyki irlandzkiej (oczywista tradycyjnej) graja tam kazdego tygodnia! -
Małgosia :)
polecam Glendalough, a najbardziej White Park Bay...i tamtejszy cudny hostel...genialne połozenie: niedaleko Giant's Causeway, i o rzut kamieniem od zamku Dunluce...buuu...chciałabym tam teraz byc :( półw. Dingle takoz fajny. -
-
Kasia
Gwoli ścisłości, Bushmills się to nazywało. To niedaleko zamku Dunluce :D Ale ludzie, hostel najlepszy chyba na jaki trafiłyśmy w całej Irlandii w ciągu siedemnastodniowej podróży. -
mój kajocie, mój kochany:) a pamietasz Droghede??????? hehe, tego NIE polecamy!!!!! tamtejszy hostel: pokój normalnie 3osobowy, w którym zmieściło sie chyba9 jak nie więcej łózek 2 piętrowych..no i 1 prysznic na 40 kobiet ...no ale to przecie Polakom nie bedzie przeszkadać hehehe...albo hostel w Dublinie...i komunikat...coby polish group nie wyciagała spiworów...bo wszy czy inne insekty..Polakiem być...na obczyźnie...a tak poza tym to super -
Bastardo
A jam polecam wam przejechanie sie trasa od miejscowosci Minehead przez Lynton do Hartland. Trasa biegnie generalnie brzegiem kanalu bristolskiego i jest co podziwiac, oczywiscie nie pomijajac przy tym zamku w Dunster.:>
pozdro -
spookyyyy; )
Piękne widoczki są w hrabstwie Berkshire (anglia)
Mieszkalem 3.5 miesiaca w niezslawionym Slough, choc nie jest tak zle jak mawiaja :))
Okolice Windsoru jak i sam Windsor jest wspanialy :>
Polecam wszystkim wyprawy samochodem po Anglii, niezapomniane widoki naprawde :)
Odnioslem wrazenie ze "polskie" niebo jest zupelnie inne niz to angielskie, jakies takie 'bez polotu' i nie przykuwa tak wzroku jak tamtejsze chmurki :) ale to tylko moj subiektywny poglad :)
..A za pare dni Londyn..
pozdrawiam :) -
Grono.Net
Green Park w Londynie :) Może nie jestem oryginalna, ale nie udało mi się zwiedzić jakichś znacznych obszarów UK, a Green Park był taką oazą spokoju, że zapamiętał się na długo :) -
Grono.Net
Giant's Causeway... przepiękne miejsce :) a hostel w Bushmills rzeczywiscie bardzo dobry... w porownaniu z pozostalymi hostelami ktore mialam okazje odwiedzic ten dotaj *****, a i sklep z alkoholem w bramie obok wiec nie trzeba bylo daleko chodzic; )
zreszta co by nie mowic cala Anglia i Irlandia sa piekne!!!
-
sklep bramie obok??? hmmm..moze to inny hostel, bo koło naszego nic nie było...biały domek hostelu nad urwiskiem, obok tylko wiatr, trawy szumiące...i najblizsze sklepy 5 kilometrów dalej :)))))))))))) -
Mochał
co tu duzo gadać Londyn to podstawa w Uk, no i jeszcze płd. wybrzeże, poprostu śliczne..ahh -
moyemiasto
Szkocja:) widzieliście stonehenge? ja jedynie na fotografii, ale bardzo chciałabym tam się znależć. Warto? -
Anonim
Ja wlasnie wrocilam ze Stonehenge, 21 czerwca byla tam niesamowita impreza - najwazniejsze druidyczne swieto w roku, przesilenie letnie.
Bylo 25 tysiecy osob....granie na bebnach, dzikie tance :)
Polecam i zapraszam do ogladania zdjec z mojej wyprawy:
http://www.flickr.com/photos/abismo... -
Anonim
-
Grono.Net
ja najdluzej siedzialm w Birmingham tak ze to misto moge polecac - szegolnie na zakupy; ) w calym miescie mila atmosfera a bary hmmm tez spox -
moyemiasto
-
Joasia
Cork w Irlandii wszystko tam teraz odnowili i wypucowali i centrum wyglada jak jakies hiszpanskie miasteczko ale warto chociazby dla klubu halfmoon; ) -
Anonim
-
Mochał
- 1
- 2