-
Anonim
Taaaaaaa to zrozumiałe....:P
Nie jestem ani rasistą ani szowinistą, więc prosze nie zabijać mnie od razu :D -
Anonim
Twoje szczęście pożyjesz jeszcze troszkę;D
W moich oczach już spadaliście:)
można wiedzieć dlaczego zrozumiałe?;) -
Anonim
Dlaczego spadłem???
To zrozumiałe, że nie wiesz dlaczego tamto jest zrozumiałe, że ty nie rozumiałaś naszego rozumowania w trakcie rozmowy. :D -
-
Anonim
Aha...zrozumiałe że nie zrozumiałam waszego rozumowania w trakcie rozmowy..ok:)
Nie spadłeś,a spadaliście,już mi to jako tako wytłumaczyłeś i utrzymujesz się na dotychczasowej pozycji;)dobrze ze rasistą nie jestes:) -
Hunter Gabriele de Verre
-
Mטּgen
-
Hunter Gabriele de Verre
-
Vardas
Niekoniecznie o to mi chodzilo. Myslalem raczej o bardziej powieszchownym wygladzie ksiazki, mianowicie o wyglad samych liter i ewentualnie brzmienie niektorych slow. Nie zrozumieliscie dowcipu panowie... ehh -
Vardas
Mam na mysli pana Rylda i Monsieur Concorde. Zeby jasnosc zachowac:ASD -
Monsieur McConcorde
-
Mטּgen
-
Wiedzmin
Kiedys bylem na spotkaniu z Sapkowski w Radomiu. Tak BTW to nie moglem zuwiezyc ze przyjechal do teakiej dziury. (slyszeliscie ze sa dwie rzeczy ktore widac z kosmosu? Wielki Mur Chinski i Trzy Paski nad Radomiem) Wracajac do tematu, na tym spotkaniu powiedzial, ze polski jezyk jest bardzo szowinistyczny jesli chodzi o osoby parajace sie magia, ze w niemieckim jest Hexer w angielskim Sorcerer, a w polskim wiele jest okreslen na kobiety np baba jaga czarownica, wiedzma. Wiec stad sie wzial rodzaj meski Wiedzmin choc na dobra sprawe Wiedzmin z wiedzmami wspolnego ma niewiele ale to genealogia slowa autorstwa samego Sapkowskiego;) -
Anonim
Kiedyś widziałem serial z napisami po angielsku, i tam był "witchman". -