-
ElMariaczi
Opowiadanie "Kraniec swiata"
Jaskier obejrzal sie nagle.
-Ktos jedzie za nami - powiedzial podniecony - Na wozie!
-Nieslychane - zadrwil wiedzmin, nie ogladajac sie. - Na wozie?
A ja myslalem, ze tutejsi jezdza na nietopyrzach. :D
-
Anonim
"jejku jej" - jakoś wbiło mi sie w pamieć
"wcale ładny,kurwa,domek"
i napis: "na pohybel skurwysynom!"
:D -
Karola.
"Zachowam sie jak typowa kobieta popłacze troche w poduszke a potem puszcze sie z innym..."
"Ale nie myl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu" w różnych formach.
"A mieć tysiać i nie mieć tysiąca to razem 2 tysiące."
,- Babciu, macie ukrop?
- A mom, syneczku, mom. Ino zimny"
"Taki z ciebie (u wstaw słowo xD) jak z koziej rzyci trąba."
"- Ale teraz...Ludzi jest przecież duzo więcej niż..Niż was.
-Bo mnożycie sie jak króliki -Nic,tylko byście się chędożyli, w kółko, bez wyboru, z kim popadło i gdzie popadło. A waszym kobietom wystarczy byle siąść na męskich portkach , by im brzuch urósł...
To i masz szczerą prawde i wierną historię świata, którym włada ten, kto sprawniej rozłupuje innym czaszki i w szybszym tempie nadmuchuje baby!!!!!!!!
A z wami, ludzmi, trudno konkurowac, zarówno w mordowaniu, jak i w chędożeniu!"
"Od tego hałasu aż mnie dupa boli"
"Poparł to bardzo wojskową i zawsze skuteczną kurwą jego macią"
Ten, no, wlasnie xD -
-
Anonim
A mi się podobało wszaystko co było napisane w książkach... Jeden z moich ulubionych: Rzekł tedy mężny Meno Chenor... "Nie ma już którędy spierdalać"; ) -
paulina m
" - Gdyśmy dostali wasz list i jasne się stało, że spotkamy się właśnie w Rivii, kombinowaliśmy z Zoltanem, czym by tu was podjąć. Kombinowaliśmy, kombinowaliśmy, aż nam się od tego kombinowania sikać zachciało, zaszliśmy tedy do nadjeziornej olszynki. Patrzymy, a tam zatrzęsienie wręcz ślimaków winniczków. Wzięliśmy więc wór i nałapaliśmy milutkich mięczaków, ile tylko w ten wór wlazło...
- Dużo nam uciekło - pokiwał głową Zoltan Chivay. - Myśmy byli krzynkę pijani, a one diablo szybkie.
Oba krasnoludy znowu popłakały się ze śmiechu z kolejnego niemłodego dowcipu. "
KRASNOLUDY RZĄDZĄ :D -
Anonim
Dijkstra do Jaskra lol :D
"Masz około 40 lat, wyglądasz na nieco ponad 30, myślisz że masz 20, a zachowujesz się jakbyś miał niecałe 10"
poczytajcie to (3 notka od góry) świetne odzwierciedlenie postaci z sagi :) naprawde warto poczytac :D
http://c-i-r-i.blog.pl/archiwum/?ro...
-
Anonim
myślę, że nie mam co przytaczać tekstów z "Wiedźmina", bo to poprostu klasyka i jest jednym, wielkim cytatem samym w sobie :)
Uwielbiam dzieła Sapkowskiego, są najbliższe mojej, bądź co bądź słowiańskiej naturze. Z całej Sagi zapamiętałam większość cytatów już przez was przytoczonych. Przeczytałam wszystkie ale zdziwiłam się, że nie wsponieliście o leśnym Dziadku!
"Leśny dziadek cię wydupczy!"- z moimi znajomymi, z resztą też wielkimi fanami Wiedźmaka, mieliśmy niezły ubaw.
Pozdrawiam :) -
Claudia Kaissa d'Mwee
"Ciepło stopiłoby w Tobie okuch lodu, którym Cię ugodziłam. Wówczas prysłby czar, zobaczyłbyś mnie taką, jaka jestem"
-
Claudia Kaissa d'Mwee
Rozmowa Ciri i Mistle :
- Dlaczego nie odejdziesz, jeśli tak ci ze mną źle?
- Nie chcę być sama.
- Tylko tyle?
- To dużo. -
Dei
"- Witam panów. Jestem Dorregaray - przedstawił się jeździec, zsiadając powoli i godnie. - Mistrz Dorregaray. Czarnoksiężnik.
- Mistrz Geralt. Wiedźmin.
- Mistrz Jaskier. Poeta."
Jedno z moich ulubionych :] -
Anonim
"Gdy maja Cie wieszac popros o szklanke wody -nigdy nie wiadomo co sie stanie, zanim przyniosa"
"Walke konczy jedynie smierc"
"Kazdy sen za dlugo sniony zamienia sie w koszmar"
=) -
Anonim
-
Michał G.
"niektórzy uwielbiają szczać pod wiatr... ja jestem huraganem."
a pamiętacie polowanie na kuroliszka? :P
"-a da się je zabić za pomocą zwierciadła?
-tak, jak się porządnie walnie przez łeb..."
(wybaczcie, ale dawno nie zaglądałem do sagi, dobrze nie pamiętam) -
-
Czarna
wszelkiego rodzaju przeklenstwa :P
np Triss: "jasna pieprzona cholera. mor zaraza franca. ja tych durni powybijam!" czy jakos tak. i tak zazwyczaj wystarcza jak powiem poczatek ]:>
albo z opowiadania "droga z ktorej sie nie wraca":
- Boli!
- Rany mają taką dziwną właściwość (...)
"wyżej rzyci nie podskoczysz"
"taka z Ciebie...... jak z koziej rzyciu trąbka"
itd -
Anonim
"-Będę czujny - westchnął. - Ale nie sądzę, żeby twój wytrawny gracz był w stanie mnie zaskoczyć. Nie po tym, co ja tu przeszedłem. Rzucili się na mnie szpiedzy, opadły wymierające gady i gronostaje. Nakarmiono mnie nie istniejącym kawiorem. Nie gustujące w mężczyznach nimfomanki podawały w wątpliwość moją męskość, groziły gwałtem na jeżu, straszyły ciążą, ba, nawet orgazmem, i to takim, któremu nie towarzyszą rytualne ruchy. Brrr...
-Piłeś?"
Słynne "Na pohybel skurwysynom!" na sihillu Zoltana.
"-Kompania mi się trafiła! - podjął Geralt, kręcąc głową. - Towarzysze broni! Drużyna bohaterów! Nic, tylko ręce załamać. Wierszokleta z lutnią. Dzikie i pyskate pół driady, pół baby. Wampir, któremu idzie na pięćdziesiąty krzyżyk. I cholerny Nilfgaardczyk, który upiera się, że nie jest Nilfgaardczykiem.
-A na czele drużyny wiedźmin, chory na wyrzuty sumienia, bezsiłę i niemożność podjęcia decyzji. - dokończył spokojnie Regis. - Zaiste, proponuję podróżować incognito, by nie wzbudzać sensacji.
-I śmiechu - dokończyła Milva." -
Pan Jaxowski
Ogólnie, większość kwestii krasnoludzkich była naprawdę powalająca, np. riposty w rivijskiej tawernie, których (a jakże) nie przytoczę:P. "Na pohybel skurwysynom" też jest dobre. I jeszcze jeden "Nie ma gdzie spierdalać" jakoś tak w pamięć mi zapadło...:P:P:P -
>coś się kończy coś się zaczyna<
"jejku jej"
"najbardziej brakowało mi Twojego milczenia"
to oczywiście moja ukochana Yen:)))
krasnoludy, Milva, Regis, Jaskier sa bezkonkurencyjni:)))
w ogóle Sapkowski:))))
a z tych poważnych "wszyskie nas to kiedyś już spotkało. kazdą z nas jak tu siedzimy, kiedyś jakiś mezczyzna wykorzysał,porzucił i wystawił na pośmiewisko." Piękne. -
Dobi
-
Judka
Witam wszystkich!
A to mój ulubiony tekścik:
"Mialam powód żeby krzyczeć więc krzyczalam" -
Majkel
>"Quod me nutrit me destruit" napisała:
>Witam wszystkich!
>A to mój ulubiony tekścik:
>"Mialam powód żeby krzyczeć więc
>krzyczalam"