Wiedźmin [1178]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

"Przycisnał usta do jej piersi, poczuł, jak sutka twardnieje i zaznacza sie pod cieniutka tkanin koszuli" hahaha uwielbiam te jego teksty jak opisuje jak sie dymaja x]
  • Anonim

ja przytocze opis "księżniczki":
    Jej wysokość królewska córka, przeklęty nadbenkart, ma cztery łokcie wzrostu, przypomina baryłę piwa, ma modrę od ucza do ucha, pełną zębów jak sztylety, czerwone ślepia i rude kudły!Łapska opazurzone jak użbika, wiszą jej do samej ziemi!(...)Królewna, niech ją zaraza udusi,a ma już czternaście lat, czas pomyśleć o wydaniu jej za jakiegoś królewicza!
  • Jedi Przemo

mnie rozwaliło zaklęcie w pradawnym krasnoludzkim języku "na pohybel skurwysynom"
  • Ebenezer

KORRED, potwór z licznej rodziny Strigiformes (ob.), wedle okolicy zwany takoż korrigan, rutterkin, rumpelsztyc, kręcik a. mesmer. Jedno o niem się da powiedzieć - wredny jest niemożebnie. Taki czarci z niego pomiot i plugawiec, taki chwost suczy, że ani o wyglądzie jego ani o obyczajach pisać nie będziemy, albowiem zaprawdę powiadam wam: słów szkoda tracić na kurwiego syna.

Cytat z Physiologus'a przed czwartym rozdziałem Pani Jeziora. Piękne. Tocz Physiologus jest encyklopedią potworów tak jakby, nie???
  • Ebenezer

Nie, albo w opowiadaniu ,,Kraniec świata'' Jak ten Starosta opisywał Geraltowi i Jaskrowi Diaboła. Sork za niedociągnięcia, ale nie mam książki przed sobą.

,,(...) Dziewki gania, męczy, grozi, że dupczył będzie.''

Rozwalające.
  • Chrzanek

O ile dobrze pamiętam w krwi elfów jakiś krasnolod "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogow kupa"
  • Joaśka

Hmm... fajnych tekstów jest wiele, nie mam swojego ulubionego. Tak w pamięci zapadło mi "Jejku jej" Yenefer, "Wcale ładny kurwa domek", no i takie pojedyncze słowa np. "chędożyć". Pozdrowienia.
  • Anonim

Zdecydowanie " na pohybel skurwysynom "
  • macuniowiesz

"Na pohybel skurwysynom" :) no i oczywiście cały opis wydarzenia, w którym to krasnoludy grają w karty w krzakach, w pierwszym tomie bodajże, uśmiałem sie do łez :)
  • Pavlitto

Mi się spodobał tekst, jaki Geralt sypnął ma promie do dzieciaka, który się spytał czemu nosi miecz:
    ,,- Bo wiosło mi ukradli".
    Rozbrajające:P. Podobał mi się też wielokrotnie wspominany tu tekst o gwiazdach i ich odbicu na powierzchni stawu. Ogólnie dialogi są w sadze o Wiedźminie doskonałe.
  • Sonia

Z ,,Wiedźmina" można przytoczyć wieeele doskonałych tekstów.
    Fragment ,,Ostatniego życzenia" (opowiadania ,,Kraniec świata":

,,- (...) A potrzebuję dla mojej ballady tytułu. Ładnego tytułu.
    - Może ,,Kraniec świata"?
    -Banalne - parsknął poeta. - Nawet jeśli to faktycznie kraniec, trzeba to określić inaczej. Metaforycznie. Zakładam, że wiesz, co to metafora, Geralt? Hm... Niech pomyślę... ,,Tam, gdzie..." Cholera. ,,Tam, gdzie..."
    -Dobranoc - powiedział Diabeł."

Potęga ^^
  • .szajning.

niestety nie mam książki przed sobą, ale postaram się wiernie odtworzyć moje ulubione cytaty; )
    Regis:
    "Geralt wytłumacz mi dlaczego wszystkie przekleństwa w języku ludzi dotyczą strefy eroytcznej... Przecież stosunek powinien kojarzyć się z czymś pięknym, przyjemnym..."

Ciri poszła za Yen i Geraltem do ogrodu. Byli akurat po dłuższym rozstaniu i mieli kilka spraw do wytłumaczenia. Jaskier zauważył Ciri i pyta:
    "-Ładnie to tak podsłuchiwać?
    -Byłam ciekawa o czym mówią... Ale nic nie słychać.
    -Nie musisz słuchać, wystarczy popatrzeć.
    -Nie rozumiem.
    -Mów mi tylko co robią.
    -Geralt ma smutne oczy... Patrzy na panią Yennefer. Próbuje złapać ją za dłoń. Opuszcza głowę. Pani Yennefer patrzy na niego surowym wzrokiem.
    -To proste. Geralt przeprasza Yennefer.
    -O. A teraz pani Yennefer krzyczy, wymachuje rękoma i chyba jest bardzo zła.
    -Ah... Teraz Yennefer przeprasza Geralta..."

"Jejku jej"

"Chłopi malo mnie nie zatłukli, na szczęście nie wiedzieli jak sie do tego zabrać. Podziurawili mnie kołkiem, odrąbali głowę, oblali wodą święconą i zakopali. Wyobraźacie sobie jak czułem sie po przebudzeniu..."
  • Anita

'co było a nie jest nie piszę się w rejestr'
  • Jedi Przemo

każdy szermierz dupa kiedy wrogów kupa
    albo
    rycerz bez blizny to kutas, nie rycerz
  • besene

"jejku jej" jest genialne

"Paziowie roznopsili na tacach wino, lawirujac wsrod gosci. Yennefer w ogole nie pila. Wiedzmin mial ochote ale nie mogl. Dublet pił. Pod pachami".. genius

"w domu watpliwej rozkoszy a niewatpliwej rzezaczki"

ogolnie jak czytamo Yennefer.. ciekaw jestem czy andrew ja wymyslil czy "korzystal" z charakteru kogos zyjacego., Jak tak, to koniecznie chce poznac
  • Anonim

Yennefer: "Geralt Kocham cię ale usiądz na balii nie zamierzam nurkować.."
    Oczywiście nieśmiertlene "jejku jej"
    "Żeby wiedziedzieć co łączy Geralta z kobietą trzeba w odpowiedniej chwili wejść przez okno"
    "To starożytna krasnoludzka klątwa "Na pochybwel skurwysynom"..."
  • Anonim

Geralt: ...Raczono mnie nieistniejącym kawiorem, grożona gwałtem na jeżu a nawet orgazmem któremu nie towarzyszą rytualne ruchy...
    Yennefer: Geralt, piłeś?...
  • Ramiro

"Odejdź stąd i wychędoż się sam" xD
  • Anonim

Co było a nie jest nie wlicza się w rejestr :P
  • złe czarowNiki.

"- Niech was wszystkich cholera - powiedział wreszcie wiedźmin, chowając łyżkę do cholewy - Niech was cholera, wy kooperująca grupo idiotów, zjednoczona przez wspólny cel, którego żadne z was nie rozumie. I mnie też niech cholera."

to co było już wymienione; )
    i teksty Milvy.
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)