Wiedźmin [1178]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Adam0404

Teks, z tego co pamietam Zoltana, w momęcie gdy smok zabija Eycka z Denewle.
    " O kurwa!!!"
    Dalszy kometarz nie potrzebny :-)
  • Anonim

Bez obrazy - mała poprawka - on go nie zabił tylko mocno uszkodził :D
  • Jarax

Dikstra do Jaskra:

"Masz około 40 lat, wyglądasz na nieco ponad 30, myślisz że masz 20, a zachowujesz się jakbyś miał niecałe 10"

Jeden z bandy krasnoludów do gnoma lub innego krasnoluda (dokładnie nie pamiętam):

"Jak ty coś powiesz to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać czy kopmąć cię w rzyć"

I na koniec mój ulubiony tekst, tym razem poważny:

"Ogień pali ale również oczyszcza" - o ile pamiętam mówiła to królowa elfów
  • Wojtek Hejduk

1.Slowa Regisa (ktorych autorstwo przypisuje Angolueme) do Geralta: "Zawsze przychodzi taki moment, ze trzeba albo srac albo opuscic wychodek."

2.Vilgefortz: "Mylisz niebo z gwiazdami odbitymi noca na powierzchni stawu."

3.Fringilla do Geralta:"Jestes jak rybacki hak. Raz wbity mozna wyrwac tylko z krwia i miesem."

4Starokrasnoludzkie zaklecie na Sihillu"Na pochybel skurwysynom."

• ulefka

A ja uwielbiam scene w której krasnoludy w Gwinta grały to chyba jakos tak leciało:

- Cztery listki, a jużci! Chybaś własnego ptoka doliczył, karty na
    podołku dzierżący. Ty myśl trochę, Stratton, bo tu nie uniwersytet! Tu
    się w karty gra! No, ale i świnia burmistrza ograła, gdy dobre karty
    miała. Rozdawaj, Varda.
    - Placek w dzwonki.
    - Mała kupa w kule!
    - Grał król w kule, przesrał koszulę. Dubel w listki!
    - Gwint!
    - Nie śpij, Caleb. Dubel z gwintem był! Co licytujesz?
    - Duża kupa w dzwonki!
    - Akces. Haaa! I co? Nikt nie gwintuje? Dudy w miech, synkowie?
    Wistujesz, Varda. Percival, jeszcze raz do niego mrugniesz, to cię tak
    pieprznę w oczodół, że do zimy nie pomrugasz.
    - Niżnik.
    - Panna!
    - Wyżnikiem po niej! Panna wydymanna! Biję i ha, ha, jeszcze serca mam,
    na czarną godzinę ukryte! Niżnik, krayżka, kralka...
    - I trumfem po niej! Kto nie ściąga kozery, ten jest cztery litery. I w
    kule! Aha, Zoltan? Tum cię w miętkie trafił!
    - Widzieliście go, gnoma pieprzonego. Ech, wziąłbym pałę...

Sory jak cos jest zle ale poniewaz nie pamietam w którym to tomie było i niehciało mi się szukać to z netu wyciełam i wkleiłam...
  • Anonim

Niedawno czytałam fragment, kiedy to w Kaer Morhen, już po przyjeździe Triss i aferze z "problemami kobiecości" i "aferą sukienkową Ciri", księżniczka ćwiczyła z Lambertem piruety, ciosy, odskoki, parady itd...
    (przy okazji:"rownoważ, bo spadniesz z grzebienia i potłuczesz sobie... kobiece atrybuty!")
    zrobiło na mnie wrażenie zakończenie:
    L: Zejdź z grzebienia.
    C: Saltem?
    L:A jak byś chciała? Jak kura z grzędy? Jazda skacz. Nie bój się, ubezpieczam cię (...). Ładnie. Jak na dziewczynę, bardzo ładnie. Możesz już zdjąć opaskę z oczu...
    :)
  • Anonim

kcja po uratowaniu Jerza przez Wiedzmina na zamku

- Medyka!- krzyknął cienko Windhalm z Attre, schylony nad Rainfarnem.

-Wody!- wołał jeden z braci ze Streptu, dzirżygórka, dusząć własnym kaftanem tnący się gobelin, -Wody prędzej!!

- I PIWA! - wychrypianł Kudkudak
  • Anonim

Nie pamietam dokladnie jak to bylo bo dawno czytalem ta sage, wypadalo by sobie trzeci raz ja przypomniec. ale bylo cos takiego ze ciri pyta sie Yenefer czy cnota obniza jej poziom czarow czy cos takiego a ona jej na to: "Jezeli ci przeszkadza cnota, to idz i ja strac." :D Moze niedokladnie ale mniej wiecej przytacza. I wszystkie slowa typu "kurwa", "skurwysyn" itd. uzyte w odpowienim miejscu.
  • charlatan

Jaskier układa pieśń, chyba w "Mieczu Przenaczenia"
    - Tam gdzie, tam gdzie...
    - Dobranoc - powiedział diabeł.

;) Mnóstwo świetnych tekstow juz tu napisaliscie.
    Pozdrawiam!
  • Hunter Gabriele de Verre

chrlatan, racja, to bylo swietne;];]

a mi sie podoba "na pohybel skurwysynom"

ja bede miala miecz to sobie na nim to walne;]
  • Chudy

niezłe są wszelkie kroniki, zwłaszcza opis tortur jednej z czarodziejek: "...a ona rzekła mu żeby sie oddalił", eufemizm czy jakoś tak to sie nazywa. Akcja z mantikorą na drodze, cytat moooocno z pamięci: "wyście są panie wiedźmin od zabijania potworów jak nie przymierzając ta dupa od srania", no i na pohybel skurwysynom, rzucać do celu mięsem w takim stylu potrafi tylko Sapkowski
  • Hunter Gabriele de Verre

Zgadziam sie w 200% a nawet wiecej
  • Anonim

Na arenie w Claremont
    "Kaaaamraaaatyyyyyy! Raaaaaaatuuuuujjjjtaaaa!" To mi zapadło w pamięć.
    No i sihill z zaklęciem "Na pochybel skurwysynom!" To gusło działa lepiej niż sam sihill.
    I wszystkie "kurwy" itp. użyte w odpowiednich miejscach. Ale to już ktoś pisał...
  • Dominika

"odejdź stąd i wychędoż się sam" z Ostatnie życzenie :D
  • Krzysiek So

Elf do Ciri "Jesteś perłą w kupie gówna" czy jakoś tak
  • jużnieszopiasty

(...)-Symfonia-zauważył Regis-jest, jak zwykle, akustyczno-olfaktoryczna. Od walczącegoo przetrwanie zbiorowiska bije rozkoszna woń gotowanej kapusty, warzywa, bez któego przetrwać widać nie sposób. Charakterysztyczny akcent zapachowy tworzą również efekty potrzeb fizjologicznych, załatwianych gdzie popadło, najczęściej na obrzeżach obozowiska. Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego walka o przetrwanie objawia się niechęcią do kopania latryn.
    -NIech was bies porwie z tym mądrym gadaniem-zdenerwowała się Milva-Z pół setkiwymyślnych słów, gdy starcza trzy:śmierdzi gównem i kapustą!
    -Gówno i kapusta zawsze idą w parzre-rzekł sentymentalnie Percival Schuttenbach-jedno popędza drugie. Perpetuum Mobile.

:D:D:D:D:D Uwielbiam ten fragment!!!!

Po za tym oczywiście Na pohybel skurwysynom!!!!

Jeszcze w ostatnim tomie podobała mi się rozmowa Jaskra z Katem:d NIe wybaczam:D
  • nenya

jeden z piekniejszych to rzeczywiście ten o gwiazdach odbitych na powierzchni stawu..jak u Lema- odprysk na szybie w opowiadaniu o Pirxie..

"Mysl, patrzac na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, ktore odbijaja sie noca na powierzchni stawu"

• Dominika

"- A wiesz, Ciri że jak się komuś głowe utnie to można od tego umrzeć??" czy jakoś tak :D
  • Ceril

Najbardziej zapadły mi w pamięć krótkie słow Yen, które wymawiała, bądź krzyczła "jejku jej" uprawiając...plantacje mandarynek:P
    Tak poza tym podobał mi się bardzo motyw, kiedy Ciri ćwiczyła w Kaer Morhen i ciągle w kółko, zwód unik półpiruet, piruet itd a na samym końcu tekst "możesz już ściągnąc opaskę" i "nie skacz jak kura z grzędy";D
    Lub tekst Fringilli "Z miłościa jest jak z kolka nerwową, dopóki nie chwyci cie atak, nawet sobie nie wyobrazisz , co to takiego. A gdy ci o tym opowiadaja, nie wierzysz"racja stanu!;D
    I oczywiście, pewnie nie raz już wspomniany "na pohybel skurwysynom";D(przepraszam za przekleństwa ale cóz cytat to cytat)
  • John Rambo

"Świat sie zmienia, słońce zachodzi a wódka sie kończy"
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)