Wiedźmin [1178]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Muriel

ostatnio znowu poprzeglądałam sagę i moim chyba ulubionym tekstem jest:
    Widzieliście go? Rycerz chędożony! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!

uwielbiam sapkowskiego za to,że potrafi mnie w jednym miejscu rozśmieszyć a w drugim doprowadzić do łez. bo nie raz zdarzało mi się płakać:)ale ja już tak mam, że płaczę na filmach i książkach
  • Monsieur McConcorde

ja tez mam swoje ulubiony tekst ale z racji ze wypowiada go krasnolud, to go nie przytocze
  • Yverett

hehe jeden z moich ulubionych textow jaskra jest: "Geral!! Zabili mnie!!! W glowe zabili!!Ratuj" slodkie; p
  • Anonim

A tekst Renfri "Gerald... Przytul mnie... Gerald... Zimno mi..." ?? Słodkie i okrutne zarazem...
  • Anonim

Mi szczególnie podobał się "wcale lady kurwa zamek" i coś o słupie w herbie.
  • Anonim

sorry- "wcale ładny kurwa zamek"
  • Anonim

"w odpowiedzi Zoltan plugawie określił miejsce, w którym ma królów i wymienił wyszukane nieprzyzwoitości, jakich dopuszcza się wobec ich polityki, zaś Feldmarszałek Duda dołożył swoje na temat królowych matek"
    loool :D
    Feldmarszałek Duda wymiata!
  • Anonim

:D

to jest dobre: "Jasna cholera! Nawet nie drgnales ty sukinsynu!" - Codringher
    Geralt odwrocil sie i usmiechnal. -
    "A po co mialem drgac? Slyszalem, ze rzucasz tak, by nie trafic."
  • Hills are alive

moim zdaniem najlepszy tekst to "a są rzeczy, które nie sposób zdobyć - nawet magią"
    taki jest prawdziwy
    i oczywiście komentarz Geralta po ogluszeniu odźwirnego sakiewką pieniędzy "pieniądz otwiera każde drzwi"
    a ponadto tekst, gdy Yarpen i Zoltan lapali ślimaki "myśmy byli ciut pijani a one cholernie szybkie" (czy coś w tym stylu)
    przyklady można mnożyć poczynając od kultowego już "coś ci wypadlo synku" autrostwa matki Nenekke po napisy na murach "rób milość nie wojnę, rób kupę co rano" :)
    jednym slowem kupa śmiechu, że i Plotka by się obśmiala i jaskrowy Pegaz pewnie też...
  • Anonim

mój ulubiony to jak Geralt się pierwszy raz z Yenefer widzi po dłuższym czasi i ona się go pyta czy nie spał z innymi...on ,że nie....ona"nie wierzę" a on"ale myślałem tylko o Tobie":)
  • Anonim

Nawet mówił prawdę (co się rzadko zdarza),
    a props żalów Fingilii Vigo!!
  • Anonim

" na pohybel skurwysynom"
  • Anonim

oczywiście teksty krasnoludów niebędę cytował. :P

"pieniądz otwiera każdą drogę" :>

no i oczywiście typowy podryw jaskra "czy mówil już ktoś waćpannie, że jest śliczna"; )
  • Ryld5

w Sapkowskim jest własnie tak ze sa teksty nieszablonowe i niespodziewane i to moim zdaniem podwyższa jakość
  • Mטּgen

Ja mam 2 ulubione; D

"Mysl, patrzac na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, ktore odbijaja sie noca na powierzchni stawu"

"Nic nie znaczysz. ot, malenki mol, ktorego mozna roztlamsic w palcach na blyszczacy pyl, ale ktory moze, gdy sie mu pozwoli, wyciac dziurke w drogocennej tkaninie. (...) Oto, czym jestes, niczym. Dokuczliwym niczym."
  • Yadziak

Nie wiem do konca, jak to szlo. Ale byly to slowa ciri w ktoryms z tomow sagi.

"Oko za oko? Nie, oboje oczu za oko. Zab za zab? Nie, wszystkie zeby za zab"
  • Buzz

co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr :D
    elaine tedd a'taeghane, a va'en aesledde!
  • Anonim

Mi najbardziej podoba się tekst z Miecza Przeznaczenia:
    "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza, jednym jesteś Ty, a drugim..... śmierć"
    O ile dobrze pamiętam tak to brzmialo. No i oczywiście nauczyłem się prau fajnych słówke typu chędożyć czy gzić:P
  • Ryld5

ten tekst jest zajebisty...
    tez mi sie podoba...
  • Anonim

Sorka, że zmieniam temat, ale właśnie skończyłam sage "wojna pajęczej królowej" i SZOK !! Skąd Ci sie wziął ten Ryld ?? <cień nadzieji>
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)