-
Muriel
ostatnio znowu poprzeglądałam sagę i moim chyba ulubionym tekstem jest:
Widzieliście go? Rycerz chędożony! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
uwielbiam sapkowskiego za to,że potrafi mnie w jednym miejscu rozśmieszyć a w drugim doprowadzić do łez. bo nie raz zdarzało mi się płakać:)ale ja już tak mam, że płaczę na filmach i książkach -
Monsieur McConcorde
ja tez mam swoje ulubiony tekst ale z racji ze wypowiada go krasnolud, to go nie przytocze -
Yverett
hehe jeden z moich ulubionych textow jaskra jest: "Geral!! Zabili mnie!!! W glowe zabili!!Ratuj" slodkie; p -
-
Anonim
A tekst Renfri "Gerald... Przytul mnie... Gerald... Zimno mi..." ?? Słodkie i okrutne zarazem... -
Anonim
Mi szczególnie podobał się "wcale lady kurwa zamek" i coś o słupie w herbie. -
Anonim
-
Anonim
"w odpowiedzi Zoltan plugawie określił miejsce, w którym ma królów i wymienił wyszukane nieprzyzwoitości, jakich dopuszcza się wobec ich polityki, zaś Feldmarszałek Duda dołożył swoje na temat królowych matek"
loool :D
Feldmarszałek Duda wymiata! -
Anonim
:D
to jest dobre: "Jasna cholera! Nawet nie drgnales ty sukinsynu!" - Codringher
Geralt odwrocil sie i usmiechnal. -
"A po co mialem drgac? Slyszalem, ze rzucasz tak, by nie trafic." -
Hills are alive
moim zdaniem najlepszy tekst to "a są rzeczy, które nie sposób zdobyć - nawet magią"
taki jest prawdziwy
i oczywiście komentarz Geralta po ogluszeniu odźwirnego sakiewką pieniędzy "pieniądz otwiera każde drzwi"
a ponadto tekst, gdy Yarpen i Zoltan lapali ślimaki "myśmy byli ciut pijani a one cholernie szybkie" (czy coś w tym stylu)
przyklady można mnożyć poczynając od kultowego już "coś ci wypadlo synku" autrostwa matki Nenekke po napisy na murach "rób milość nie wojnę, rób kupę co rano" :)
jednym slowem kupa śmiechu, że i Plotka by się obśmiala i jaskrowy Pegaz pewnie też... -
Anonim
mój ulubiony to jak Geralt się pierwszy raz z Yenefer widzi po dłuższym czasi i ona się go pyta czy nie spał z innymi...on ,że nie....ona"nie wierzę" a on"ale myślałem tylko o Tobie":) -
Anonim
Nawet mówił prawdę (co się rzadko zdarza),
a props żalów Fingilii Vigo!! -
Anonim
-
Anonim
oczywiście teksty krasnoludów niebędę cytował. :P
"pieniądz otwiera każdą drogę" :>
no i oczywiście typowy podryw jaskra "czy mówil już ktoś waćpannie, że jest śliczna"; ) -
-
Ryld5
w Sapkowskim jest własnie tak ze sa teksty nieszablonowe i niespodziewane i to moim zdaniem podwyższa jakość -
Mטּgen
Ja mam 2 ulubione; D
"Mysl, patrzac na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, ktore odbijaja sie noca na powierzchni stawu"
"Nic nie znaczysz. ot, malenki mol, ktorego mozna roztlamsic w palcach na blyszczacy pyl, ale ktory moze, gdy sie mu pozwoli, wyciac dziurke w drogocennej tkaninie. (...) Oto, czym jestes, niczym. Dokuczliwym niczym." -
Yadziak
Nie wiem do konca, jak to szlo. Ale byly to slowa ciri w ktoryms z tomow sagi.
"Oko za oko? Nie, oboje oczu za oko. Zab za zab? Nie, wszystkie zeby za zab" -
Buzz
co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr :D
elaine tedd a'taeghane, a va'en aesledde! -
Anonim
Mi najbardziej podoba się tekst z Miecza Przeznaczenia:
"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza, jednym jesteś Ty, a drugim..... śmierć"
O ile dobrze pamiętam tak to brzmialo. No i oczywiście nauczyłem się prau fajnych słówke typu chędożyć czy gzić:P -
Ryld5
-
Anonim
Sorka, że zmieniam temat, ale właśnie skończyłam sage "wojna pajęczej królowej" i SZOK !! Skąd Ci sie wziął ten Ryld ?? <cień nadzieji>