Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

nie maco shima sie popisała brawurową wypowiedzą. :D
  • Wojtek Hejduk

Ostateczne wyjasnienie kwestii bialych wlosow. Wlasnie trzeci raz skonczylem sage wiec jestem na swierzo :). Probe traw Geralt przeszedl nad wyraz dobrze wiec postanowiono zastosowac dalsze eksperymenty. Tych juz tak dobrze nie zniosl a na pamiatke zostaly mu wlasnie biale wlosy.
    Calkowita utrata pigmentu. Zatem mozna sadzic, ze tyczy sie to wszystkich wlosow w tym i zarostu. Co do kotow to wyjasnienie o wyczuwaniu magii jest ciekawe ale nie tlumaczy dlaczego akurat na Geralta reagowly tak negatywnie. Przed czarodziejkami jakos nie uciekaly. Dlatego chyba bardziej chodzi o oczy. Ale moge sie mylic oczywiscie :)
  • ulefka

A moje zdanie jest takie:Geralt po próbie traw i po innych eksperymentach utracił pigment a oczy zmieniły mu się w kocie (to wszyscy wiemy)a więc możliwe jest ze zaszły w nim zmiany genetyczne takie ze mógł mieć w sobie geny na kształt zwierzęcych .Każdy napewno wie ze zwierzaki mają szósty zmysł i rozpoznaja zapachy których ludzie nie sa w stanie czuć tak samo jak i wydzielają różne feromony aby porozumiewac się ze sobą.Możliwe więc ze koty po prostu wyczuwały w Geralcie swojego wroga tak jakby był on jakimś drapieznikiem...
    Wydaje mi sie ze ta teoria moze byc całkiem trafna no ale przecież to teoria wymyslona przeze mnie więc równie dobrze moze być wierutną bzdurą:) A co wy o tym myslicie?
  • Miki

Myśle, że niezłe.
  • Anonim

Cordringer (nie pamietam jak sie to pisze) gdy zapytał wiedzmina o to, czemu kot na niego tak dziwnie reaguje, Geralt odpowiedzial mu (wprawdzie aluzja), ze to ze wzgledu na mutacje.
  • Hagaren

Co do oczu to mi się wydawało że już od traw takie się dostaje.
  • jużnieszopiasty

NIe szukajcie tam jakiejś głębszej teori. Chodzi poprostu o to, że Geralt był mutantem i budził niepokój (nie tylko u kotów, ale i u ludzi). Takie ejst przynajmniej moje zdanie...
  • Wiedzmin

Pionowe źrenice w oczach robia sie u wiedzminow po probie traw
  • Anonim

>Hills are alive napisała:
    >nie prawda z tą próbą traw. Geralt mial biale wlosy, bo
    >już po próbie, którą przeszedl nadzwyczaj dobrze coś mu
    >jeszcze więcej zrobili, jakieś eksperymenty, jak by mial
    >te wlosy po trawach to każdy wiedzmin by tak wyglądal, na
    >nim coś nowego testowali stąd te oczy i wlosy
    >a o kotach to tylko w przypadku regisa slyszalam ja jeden
    >usiadl na środku izby i glośno na niego zamialczal

Wcale nie wykluczone, że Geralt miał włosy białe po próbie traw, ponieważ organizm każdego z przyszłych wiedźminów reagował na nią indywidualnie. A co do oczu to nie tylko Geralt miał takie :) Podczas operacji Rusty pokazywał swoim "dziewczynom" bodajze Eskela i odkrył, że jest/był wiedźminem właśnie po oczach :)
  • Anonim

Koty być może go nie lubią, bo samego Sapkowskiego nie lubią?;] Albo dlatego, że Geralt jest tak straszny, że koty się go boją:P
  • Elwen'a

jak dla mnie to nie lubią go zwyczajnie - z powodu tego, że jest mutantem... nie można w tym się doszukiwać jakiegoś konkretnego powodu...
    ale to tylko moje zdanie... macie prawo mieć inne i mnie przekonyać do swoich racji.. :)
  • Anonim

>Shima napisała:
    >hm slyszalam ze Geralt przedtem mial czarne wlosy wiec
    >zarost tez. A osiwial bo chyba jego przyjaciel zgina czy cos
    >...

Hahahahahahahahahahhahahahhah
    przepraszam nie powinienem
    hahahahhahahahahahhahahahahhah a
    naprawdę to silniejsze ode mnie
  • Anonim

>Użytkownik usunięty. napisała:
    >>Hills are alive napisała:
    >>nie prawda z tą próbą traw. Geralt mial
    >biale wlosy, bo
    >>już po próbie, którą przeszedl
    >nadzwyczaj dobrze coś mu
    >>jeszcze więcej zrobili, jakieś eksperymenty, jak
    >by mial
    >>te wlosy po trawach to każdy wiedzmin by tak
    >wyglądal, na
    >>nim coś nowego testowali stąd te oczy i wlosy
    >>a o kotach to tylko w przypadku regisa slyszalam ja jeden
    >>usiadl na środku izby i glośno na niego
    >zamialczal
    >
    >Wcale nie wykluczone, że Geralt miał włosy
    >białe po próbie traw, ponieważ organizm
    >każdego z przyszłych wiedźminów
    >reagował na nią indywidualnie. A co do oczu to nie
    >tylko Geralt miał takie :) Podczas operacji Rusty
    >pokazywał swoim "dziewczynom" bodajze Eskela i
    >odkrył, że jest/był wiedźminem
    >właśnie po oczach :)

Takie oczy miał każdy wiedźmin a co do białych oczu to Hills are alive ma 100% racji tak właśnie było
  • Wh!speR

Ziana oczu zachodziła u każdego wiedźmina... raz lepiej raz gorzej (jak Geralt zabrał Ciri do Kaer Morhen to jeden z młodych wiedźminów miał lekko zaropiałe z widocznymi żyłkami oczy- Próba Traw)
    Utrata pigmentu-białe włosy to efekt dodatkowych mutacji.
    A co do kotów to przecież wiedźmini to nieukrywajmy mutanci. Człowiek nawet nie wiedząc o tym jek widzi jednego wiedźmina to sie nieswojo czuje, a co dopiero kot, który ma owiele bardziej wyczulone zmysły. Koty też podobno wyczuwają magię. Jest to dla nich normalne, ale wiedźmini urzywali dość specyficznej magii więc reakcja kotów jest taka jak każdego z nas na anomalie w swoim otoczeniu.
  • Anonim

Koty jak wiele innych zwierząt posiadają tzw. szósty zmysł (a przynajmniej tak się uważa - przewidywanie katastrof itp.) i być może wyczuwały, że Geralt nie jest w pełni człowiekiem i dlatego go nie lubiły.
  • Alas

jesli chodzi o to "geralt osiwiał bo mu przyjaciel zginął" to w jednym z komiksow o wiedzminie- "zdrada" był taki motyw.

http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Zdra...

osobiście uważam to za idiotyzm a komiksy za totalną porażkę, ale jak widać albo tak rzeczywiście miało być, albo Sapek się pomylił pisząc scenariusz do tego komiksu, albo ktoś inny coś spieprzył, co nie zmienia faktu że taka wersja również powstała

W sadze nie zostaje wyjaśnione dlaczego Geralt ma siwe włosy, on sam jedynie mówi że jest to efekt uboczny mutacji (a przecież mógł kłamać)
  • Martyna Rydzewska

Wpiszcie sobie w google czemu Geralt ma białe włosy (Był jedynym,który przeżyj jakies tam eksperymenty,który w zły skutek sprawiły,że ma białe włosy xd )
  • Angelika

Mam pytanie, kto to powiedział "Jedyną czynnością, która dobrze wychodzi samotnym, jest samogwałt." wiem że to chrzest ognia!
  • Angelika

O już mam dzięki!
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)