Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Silence

to w takim razie coś innego. I myślę że bardzo łatwego ...
    Ile krwi elfa miała w sobie matka Yennefer?
  • Elwen'a

1/4?? kurde... troszke mi nie idzie to zgadywanie; p
  • Dobi

eee. a nie aby wcale? może czegoś nie doczytałam ale jakoś elfia krew Yennefer mnie ominęła...
    poprosze o doedukowanie; )))
  • Dobi

a skąd to się wzięło że Yennefer miałą wcześniej na imię Janka?????????!!!!!!! i gdzie to wyczytałaś bo mam poważne braki i chętnie się dokształce...
  • Anonim

o jenefer i jej wgladzie poprzednim bylo bodajze w Ostatnie zyczenie.w kazdym razie w tym opowiadaniu gdy jaskier wywolal demona,a Geralt po raz 1 zobaczyl Yenefer.wtedy zobczyl ze jedno ramie ma wyzsze i takie tam:>

pytanie:jak nazywaly sie kobiety kture Zirgin przeprowadzil do obozu z drogi??
  • Dobi

heheh ja nie o tym mówiłąm. pytałam gdzie to jest napisane że Yennefer kiedyś miała na imie Janka... i skąd że 96 lat??
    i najlepiej to pewnie wie osoba która zadałą pytanie...
  • Dobi

to w takim razie coś innego. I myślę że bardzo łatwego ...
    Ile krwi elfa miała w sobie matka Yennefer?

i na to też odpowiedź poprosze bo baaaardzo ciekawa jestem a nic a nic nie znalazłam; )))
  • Claudia Kaissa d'Mwee

To ,że ma 94 lata mówiła do kapłanki Sigrdrify a właściwie do bogini w rozdziale dziewiątym w tomie "Wieża Jaskółki".
  • Claudia Kaissa d'Mwee

A fragment z jej pierwszym imieniem też zanajduje się w tym rozdziale. Dokładnie stronę po wyznaniu dotyczącym wieku czarodziejki.
  • Dobi

a dziękuje uprzejmie; )))))))))))
  • Silence

przepraszam że nie odpiwiadałam. Z tym wiekiem to kompletnie mi się pokićkało. Zawsze byłam pewna, że coś w okolicach 96 ... no w sumie dodałam jej jedynie 2 lata. Jej matka miała 1/2 krwi elfa z tego co się doczytałam. Yen miała 1/4.
    No cóż, może powstrzymam się od zadawania pytań, bo wychodzi na to że wywołuję burzę w szklance wody; -p zostawiam wam wolną rękę.
  • Dobi

ani mi się waż!!!
    ja po prostu byłam ciekawa. a że nie słyszałam o czymś takim to przecież chyba nie grzech. po za tym jak zadajesz pytanie to wychodzez założenia że znasz na nie odpowiedź a skoro mądre głowy tego grona (po za mną) nic nie zarzuciły to ja chciałąm wiedzieć...
    czekam więc na kolejne pytanie...
    pozdrawiam
    buźka
  • Anonim

hmm pytania mi sie koncza.moze tak:

czy a jesli tak to kiedy i gdzie poznal geralt swoja matke??
  • Claudia Kaissa d'Mwee

Poznał ją w drodze do domu Yarugi, leczyła rany zadane wiedźminowi na moście (opowiadanie "Coś więcej" z tomu "Miecz przeznaczenia").
  • Monika.

nie Yarugi tylko chyba Yurgi; ] o ile dobrze pamietam Yaruga to rzeka (domyslam sie ze to byla literowka); ]
  • Claudia Kaissa d'Mwee

Racja :-). Literówki to moja specjalność...
  • Monika.

hehe skad ja to znam :]
  • Silence

A pytanie?
  • Claudia Kaissa d'Mwee

Ile Czarodziejek wchodziło w skład Loży i jak się nazywały?
  • Elwen'a

Filippa Eilhart, Francesca Findabair, Ida Emean, Shela de Tantacarville, Margerita Laux-Antille, Assire van Anahid, Sabrina Glevissing, Keira Metz, Fringilla Vigo, Triss Merigold i przez jakiś czas Yennefer z Vengerbergu, a potem na ostatnim spotkaniu Cirilla również z Vengerbergu... :P no więc bylo 10 a czasem 11 :)
    pytanie oddaje... :D
| |

Mylicie niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu. Fani Wiedźmina jednoczcie się! ^^

Fotki

Miejsca grona (0)