-
Silence
to w takim razie coś innego. I myślę że bardzo łatwego ...
Ile krwi elfa miała w sobie matka Yennefer? -
Elwen'a
-
Dobi
eee. a nie aby wcale? może czegoś nie doczytałam ale jakoś elfia krew Yennefer mnie ominęła...
poprosze o doedukowanie; )))
-
-
Dobi
a skąd to się wzięło że Yennefer miałą wcześniej na imię Janka?????????!!!!!!! i gdzie to wyczytałaś bo mam poważne braki i chętnie się dokształce... -
Anonim
o jenefer i jej wgladzie poprzednim bylo bodajze w Ostatnie zyczenie.w kazdym razie w tym opowiadaniu gdy jaskier wywolal demona,a Geralt po raz 1 zobaczyl Yenefer.wtedy zobczyl ze jedno ramie ma wyzsze i takie tam:>
pytanie:jak nazywaly sie kobiety kture Zirgin przeprowadzil do obozu z drogi?? -
Dobi
heheh ja nie o tym mówiłąm. pytałam gdzie to jest napisane że Yennefer kiedyś miała na imie Janka... i skąd że 96 lat??
i najlepiej to pewnie wie osoba która zadałą pytanie... -
Dobi
to w takim razie coś innego. I myślę że bardzo łatwego ...
Ile krwi elfa miała w sobie matka Yennefer?
i na to też odpowiedź poprosze bo baaaardzo ciekawa jestem a nic a nic nie znalazłam; ))) -
Claudia Kaissa d'Mwee
To ,że ma 94 lata mówiła do kapłanki Sigrdrify a właściwie do bogini w rozdziale dziewiątym w tomie "Wieża Jaskółki". -
Claudia Kaissa d'Mwee
A fragment z jej pierwszym imieniem też zanajduje się w tym rozdziale. Dokładnie stronę po wyznaniu dotyczącym wieku czarodziejki. -
Dobi
-
Silence
przepraszam że nie odpiwiadałam. Z tym wiekiem to kompletnie mi się pokićkało. Zawsze byłam pewna, że coś w okolicach 96 ... no w sumie dodałam jej jedynie 2 lata. Jej matka miała 1/2 krwi elfa z tego co się doczytałam. Yen miała 1/4.
No cóż, może powstrzymam się od zadawania pytań, bo wychodzi na to że wywołuję burzę w szklance wody; -p zostawiam wam wolną rękę.
-
Dobi
ani mi się waż!!!
ja po prostu byłam ciekawa. a że nie słyszałam o czymś takim to przecież chyba nie grzech. po za tym jak zadajesz pytanie to wychodzez założenia że znasz na nie odpowiedź a skoro mądre głowy tego grona (po za mną) nic nie zarzuciły to ja chciałąm wiedzieć...
czekam więc na kolejne pytanie...
pozdrawiam
buźka -
Anonim
hmm pytania mi sie koncza.moze tak:
czy a jesli tak to kiedy i gdzie poznal geralt swoja matke?? -
-
Claudia Kaissa d'Mwee
Poznał ją w drodze do domu Yarugi, leczyła rany zadane wiedźminowi na moście (opowiadanie "Coś więcej" z tomu "Miecz przeznaczenia"). -
Monika.
nie Yarugi tylko chyba Yurgi; ] o ile dobrze pamietam Yaruga to rzeka (domyslam sie ze to byla literowka); ] -
Claudia Kaissa d'Mwee
-
Monika.
-
Silence
-
Claudia Kaissa d'Mwee
-
Elwen'a
Filippa Eilhart, Francesca Findabair, Ida Emean, Shela de Tantacarville, Margerita Laux-Antille, Assire van Anahid, Sabrina Glevissing, Keira Metz, Fringilla Vigo, Triss Merigold i przez jakiś czas Yennefer z Vengerbergu, a potem na ostatnim spotkaniu Cirilla również z Vengerbergu... :P no więc bylo 10 a czasem 11 :)
pytanie oddaje... :D