-
Duchu
-
..::Vanadain::..
-
Duchu
Po pierwsze wiedźmin nie jest doskonale znany na całym świecie. Przykre, ale prawdziwe, dopiero gra coś zmieniła w tym temacie.
Po drugie niby Daniel Olbrychski namówił Jolie do zagrania w tym filmie, taa?? Ciekawe :D
A po trzecie przeczytaj podpis na samym początku artykułu :D -
-
..::Vanadain::..
o kurde 1 kwietnia;p
Ale jest tłumaczony na inne języki i myślę że pare lat jeszcze a świat wiedźmina pokocha; ]
A gra czy ja wiem mnie samemu średnio się podobała i nie wiem czy w innych krajach mogłaby przekonać do książki; ] -
Duchu
Jeśli na świecie niektórzy nie wiedzą o istnieniu Sapkowskiego, to dla nich gra będzie "kolejnym rpg z dobrą fabułą", thats all.
W grę nie grałem, mam zamiarowanie zagrać, chociaż wątpię czy na zintegrowanej x3100 odpali:PP
Ale z tego co słyszałem, to gra spodobała się wielu ludziom, nie tylko u nas. -
ojciec21
-
Sir Jakub
Prawda jest taka, że ze względu na małą popularność twórczości Sapkowskiego na świecie (wzgledem oczywiście zekranizowanych powieści Tolkiena itp.) to na ekranizację wiedźmina na poziomie wcześniej wspominanego "Władcy.." nie ma co w najbliższej przyszłości liczyć. Zaś w Europie ludzie wolą czytać napisane przez nastolatka historyjki o chłopcu co znalazł smocze i został wegetarianinem ("Eragon" jakby ktoś nie zajarzył) co ewidentnie śmierdzi zachodnią Europą. Z kolei gdy patrzę na ekranizację owego "Eragona" (który jako książka jest całkiem niezły) to stwierdzam, że bardzo dobrze że wiedźmin jest mało popularny. Przynajmniej możemy przez te kilka(naście) lat spać spokojnie że nikt nie zrobi "kolejnego" gniota a'la wspomniany wczesniej serialik. Szkoda by było spaczyć literaturę na takim poziomie.
Zaś co do "gdybania" na temat obsady to bardzo podobała mi się wymieniona przez kogoś propozycja obsadzenia Geralta Hughiem Jackmanem :P :P szkoda że koleś się troszkę zestarzeje zanim się za to wezmą .. jesli wezmą -
Anonim
Ja tam jednak wolałbym by zaryzykowano nakręcenie kolejnego Wiedźmina. Oczywiście pod warunkiem że projekt ten powierzy się doświadczonej ekipie.
Jackman dba o siebie więc nie ma się co martwić. Chyba że zechcą zrobić tak jak w Bondzie i zastąpić starszego aktora młodszym aktorem który w rzeczywistości wygląda na starszego... -
Anonim
nie wiem czy ktos juz to powiedzial ale moim zdaniem gdyby jakis dobry zagraniczny rezyser mial nakrecic wiedzmina to dla mnie beznadziejnie by bylo widziec znanych aktorow w roli bohaterow. najlepiej zeby zrobili kasting czy cos w tym rodzaju i wybrali ludzi nieznanych ktorzy sie najlepiej nadadza do danej roli. -
Ale scenariusz musi napisać Polak, bez tego to nie będzie to sam, humor, jaki zawarł w sadze Sapkowski jest wyjątkowy, może go przetworzyć tylko Polak :)
-
Anonim
-
aer
-
Jack O'Neill
w naszym kraju przekonaliśmy się co do Stargate, to i tam do Wiedźmina się przekonają:D jak dla mnie najlepsza gra na świecie i najlepsza książka na świecie, a serial hnmmm... wiadomo jaki serial :D -
-
krystian machoń
-
mateusz cwajda
Wg mnie na Ciri idealnie nadawać by się mogła Chloe Moretz znana min. z Kick-assa , a na Vesemira Jeff Bridges tylko z długimi wósami