-
Samuel
Przez opowiadania i sage o wiedźminie przetacza się wiele postaci, zróbmy liste ulubionych osob, podajcie tez powody, dlaczego je lubicie.
u mnie to bedzie tak :
1.Regis - za humor i jakoś tak mi zaimponował
2.Geralt - bo z niegfo to taki prawdziwy facet był
3.Yarpen Zirgin - za cięty humor i podejscie do życia
4.Ciri - wymiata dziewczyna w wale -
Dominika
1. Oczywiście moja ulubiona bohaterka: Ciri - za to, że jest bardzo do mnie podobna i w ogóle podoba mi się jej charakter
2. Geralt - prawie za wszystko
3. Yen - za to że była taka zimna i niezależna...
4. Kompania Geralta :) - za to że chcieli mu pomóc i oczywiście za ich charakterki; P -
*******281******* SIŁA I HONOR
1. Zdecydowanie Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy - za jego stoickispokój w każdej sytuacji no i za jego powagę w najbardziej śmieszne sytuacji, myślę tu o tym kiedy został wzięty za hrabiego w czym dopomógł Geralt,
2. Geralt z Rivii - za to, że był głównym bohaterem, bo bez niego nie powstałoby to dzieło; szkoda, że często był zbyt litościwy, ludzkie uczucia go zgubiły,
3. Cahir Mawr Dyffryn aep Ceallach - za szaleńczą odwagę i poświęcenie dla
Ciri,
4. Milva - za celne oko i dużą część komentarzy,
5. Vilgefortz - hm... jak go nie lubić, niestety był mało przewidujący,
6. Zoltan Chivay z Feldmarszałkiem Dudą i Yarpenem Zigrinem oraz resztą krasnoludów - za teksty i humor,
7. Wszystkie czarodziejki - kobitki - za to, że każda chciała uwieść Geralta dla siebie; -) -
-
Anonim
Ciri -> ciekawy styl bycia
Yennefer -> malo jest takich kobiet
Zirgin ->hihi
A co do przewidywalnosci Vilgerfortza, to czy ja wiem, ze "niestety"... -
Olga
Vilgerfortz- bardzo ciewaka postać, a w moim wyobrażeniu całkiem przystojny facet. Lubie złe charakterki :)
Yarpen Zigrin- mógłby być moim kumplem
Regis- w pewien dziwny, wampirzy sposób imponował mi, był chyba najmądrzejszy z całej ekipy wiedźmina
I oczywiście Geralt, bo jak go nie lubić. -
Nea Holopainen
u mnie przede wszystkim Yen. za ta oschlosc, seksownosc, bycie soba, ozieblosc, konsekwencje... i to, ze pokochala. za to, ze czytajac jej wypowiedzi, opisy jej gestow i zachowan myslalam "zrobilabym podobnie". -
Rose Berry
Regis! Zdecydowanie Regis. Kiedy zginął byłam wściekła. Wogóle zakończenie książki bardzo mi popsuło ogólne wrażenie. Ale to już temat na inne forum :) -
Kaschira
Bardzo dawno czytałam i wiele książek sie później przewinęło, ale te postaci które zostały w mojej głowie to chyba Yen, Ciri, za to ze jestem do nich podobna (z charakteru), ale najbardziej to chyba Jaskier i Iskra...o tak Iskra najbardziej mi utkwiła w pamięci -
Anonim
-
agunia
jaskier jaskier i jeszcze raz jaskier. a za co? za to ze taka z niego ciapa, zawsze jest tam gdzie nie powinien, z czasu cos chlapnie czego nie powinien albo zrobi tak jak nie powinien. i za to ze jest bezposredni, co czesto przysparza klopotow zarowno jemu jak i innym. taki z niego smieszny wierszokleta. -
El Cabaliero, El Brujo
Moim skromnym zdaniem to Większość postaci z Wiedźmina jest po prostu wspaniała.
Krasnoludy miały genialne cięte teksty i podejście do życia,
Kompania Geralta była niczego sobie - każdy odpowiadał jakimś to inteligentnym/śmiesznym tekstem,
Oczywiście sam Geralt z Rivii, który po porstu miał takie teksty i przemyślenia, ąe aż miło było czytać,
Takoż wileu głównych złych postaci jak Vilgefortz, Bonhart, Biały Płomień Tanczący Na Kurhanach Swoich Wrogów,
Czy wielu wielu innych. KAżdy mógł się poszczycić bardziej lub mniej inteligentnym tekstem ze swojej strony co tylko ukazuje nam geniusz Sapkowskiego jeżeli chodzi o wewnętrzne rozbudowanie postaci.
Ale jeśli miałbym uznać ulubionych bohaterów to mogę tutaj wytypować grupę.
Oczywiście krasnoludy z Yarpenem Zigrinem i Sheldonem Sgagssem na czele...
bo
"każdy szermierz dupa kiedy wrogów kupa"
pozdrawiam,
Suilaid -
Elwen'a
Dla mnie Ciri - bardzo podobna do mnie :D
Yen, bo była niezależna, zimna i wogóle mroczna :P
Geralt - za jego głupote i inerligęcje zrazem
Triss, bo była wesoła, zabawna i pokonała w sobie strach
Essi - za to uczucie, którym dażyła Geralta, za jej wdzięk i to, że potrafiła zrozumieć, no i że umarła samotnie (tak mi smutno było)
i Dijkstra - prawdziwy surwysyn :D
no i dużo innych, których uwielbiam (Fringilla, Asire, Enid, Rita, Marti, Viluś, Milva, CAHIR, krasnoludkowie, Bonhart, 3kawki, naneke), a nie przepadam za Regisem, bo był za bardzo przemądrzały...; p
wogóle każdy był na swój sposób najlepszy i ulubiony... ale chyba najmniej lubię Danego - za to, że chciał mieć dziecko z własną córką <ble> -
charlatan
1. Regis - bo po prostu był genialnym, niezwykle inteligentnym i tajemniczym gościem
2. Angouleme - za jej cudowne poczucie humoru, jakze podobne do mojego :P
3. Yarpen i inne krasnoludy - za te ich tekściory i usposobienie :P
4. Renfri - również intrygująca postać -
-
Anonim
Regis - rządzi po prostu, Geralt - no bo czy można go nie lubić? Ciri , Yennefer i Triss - ich się nie da kochacć za ich niezależność, Krasnoludy - ich dowcipy wymiatają, Jaskra- również za poczucie humoru,
Milvę - najlepsza łuczniczka chyba na świecie, Angouleme - "Nie jestem twoim wujciem, drogie dziecko - A ja nie jestem Twoim drogim dzieckiem, wujciu!" -
charlatan
Ja np. nie lubie ani Geralta, ani Ciri, ani Yennefer, a Triss to już w szczególności :P -
Silence
moją ulubienicą jest Lwica. Zawsze żałowałam że ją zabili. Oczywiście Regis, bo kocham jak się tak wrednie zaskakuje ludzi, Dzierzba i Konik. -
salć
ogólnie cała kompania Wiedźmina wymiata [dletego moja ulubioiną częścią jest Chrzest Ognia^^] Ciri, Iskra, Jaskier :] -
Zirael
Ulubione, jak widać to oczywiście Ciri
Do tego dochodzi oczywiści Wiedźmin, Yenefer, Triss(większośść czarodziejek-nie będę wymieniać)
dalej jest Milva, Cahir i inni... -
Kaku
Geralt, Jaskier, Angouleme, Regis, Cahir, Milva, Ciri, Yarpen, Renfri,Triss, Konik... -
Zirael
Tak...Regis jst ciekawą postacią...ale najlepsze są chyba jego rozmowy z Jaskrem
można się pośmiać