-
▌Zu-źa ▌
Witajcie mam pytanie do byłego drugiego roku:) Jak wyglądają zajęcia z bloku dydaktycznego? W jakim wymiarze godzin? Czy są organizowane dla wszystkich zainteresowanych w określony dzień? Ile godzin praktyk trzeba będzie odbyć (czy w SP czy LO). Pozdrawiam -
Kuba "Kiju"
A czy można jakoś zrobić blok pedagogiczny po licencjacie. Czy jest jakaś możliwość? -
Anonim
blok dydaktyczny odbywa się w piątek... podczas gdy Ci którzy na niego nie uczęszczają mają dzień wolny... I semestr to wykład i ćwiczenia z dydaktyki + wykład z psychologii a II to wciąż dydaktyka (wkł.+ ćw.) oraz ćwiczenia z psychologii... Na drugim roku praktyki odbywa się w szkole podstawowej lub gimnazjum (do wyboru) a w LO dopiero na III roku... W szkole trzeba poprowadzić przynajmniej 10 lekcji a conajmniej 20 hospitować... reszta (45h) to czas na przygotowania i takie tam... np. dyżury, zebrania z rodzicami, imprezy szkolne... ale to tylko teoretycznie bo i tak większość ściemnia... -
::SYLWIA::
Otóż witam. Jest tak. Z tego co wiem wy będziecie mieć inaczej blok dydaktyczny... Tzn będziecie mieć więcej godzin wszystkiego i dużo więcej roboty bo weszła jakas ustawa że trzeba kształcić nauczycieli 2 przedmiotowych czy costam. I z tego co wiem to niezły zapieprz będziecie mieć. Blok dydaktyczny jest dodatkoy. Mi się podoba. My musimy zrobić podstawówkę lub gimnazjum i liceum. W obu szkołach trzeba przeprowadzic 10 godz i wysluchac 20godz. -
-
erfea
Hmm ja narazie się zdecydowałam, na ten blok, ale jak mówisz, że teraz się wszystko pozmieniało i że więcej roboty to mi się jakoś odechciewa...
Dwa lata to ma trwać... eee ... tymbardziej mi się nie chce :] Zresztą zobaczę jak się wszystkiego dowiem, bo w czerwcu niemożliwością było dorwanie kogoś kompetentnego w tej sprawie! Co za wydział! -
Wiesz bo się kadra na dydaktyce troszeczkę zmienia. Dochodzą jakies nowe znane osoby ze swiata pedagogiki i pare też odchodzi. No ja pisałam to co dr. Domachowski z zeszłym roku mówił, że jesteśmy ostatnim rocznikiem który idzie starym programem... a nowy program widziałam i nie jest za ciekawy :/ -
erfea
Ciekawe... zastanawia mnie tylo, że skoro jest więcej przedmiotów to jak ma się to mieścić w jednym dniu?!
A tak swoją drogą to kiedy robi się te praktyki w szkołach? W czasie zajęc na uczelni? -
No niestety tak. Musisz pogodzic zajęcia i lekcje w szkole... Ja po prostu nie chodzialam notorycznie na niektóre wykłady żeby móc prowadzić lekcje w szkole. Trochę to jednak czasu zabiera... Szczególne przygotowywanie konspektów na lekcje. Praktyki w podstawówce lub gimnazjum rrobisz w 2 sem roku 2 a w liceum w 1 sem roku 3 -
erfea
Dzięki za informacje... tiaaa coś mi się widzi, że postanowię olać moją potencjalną karierę nauczycielki; ] Zresztą jeszcze zobaczę co powiedzą na ten temat na uczelni. -
Brzozaskleroza
-
Karina
-
Brzozaskleroza
To teraz kwestia tych fantastycznych praktyk. Zna ktoś godną polecenia szkołe? -
Arisa
Najlepiej jakaś szkoła z ligi śródmiejskiej i jakieś dobre gimnazjum (najłatwiej Ci będzie).
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne