-
Max
Na czym polegają kampanie? Jak się je rozgrywa? Gdzie się je rozgrywa? O co w nich chodzi? -
Vuko
kampanie jest to organizowana przez GW taka mala jakby impreza.
do takiej kampanii wychodzi ksiazka, ktora zawiera fluff [historyjki, fabule etc.] specjalne zasady prowadzenia bitew oraz zasady specjalnych jednostek.
rozgrywac je mozesz wszedzie, o ile tylko znasz zasady.
w polsce tez sie to zdarza, ale rzadziej niz w GB, ze GW organizuje kilka bitew o jakiejs danej dacie w danym sklepie.
oczywiscie zwiazane z kampania.
Ostatnia kampania to nemesis crown, chodzilo w niej o zagubiony magiczny artefakt.
jak czegos nie dopowiedzialem lub powiedzialem zle prosze poprawic. -
Max
Dzieki, a nie wiesz kiedy bedzie nastepna, bo chciałym zobaczyć? I co ile one są robione? -
Roni
Zasadniczo odpowiedź to "co jakiś czas" ( generalnie co pare lat :) ). -
-
Św. Drakoni
Nemesis Crown chyba nadal się rozgrywa, tyle że rynek polski GW generalnie olało więc u nas tego nie ma.
A tak poza tym można jeszcze porozglądać się po różnych sklepach, w niektórych bywa że organizuje się lokalne kampanijki. -
czuwaj
generalnie to kampanie są chyba w każde wakacje, tylko raz wfb, raz wh40, więc można się co dwa lata spodziewać. -
Vuko
nastepna za 2 lata
tak bylo ze stormem, z lustria, z nemesis i tak bedzie z nastepna...
zastanawiam sie tylko o czym bedzie...
moze atak potwornego potwora z głębin. -
'pmbK
Ja się nie zgadzam :D Kampania pojawia się :
- Kiedy wyjdzie coś od GW
- Kiedy ruszy się dupsko i wymyśli coś samemu :P -
Vuko
ale srednio wychodzi do whfb co dwa lata.
a samemu to wiesz. gowno mozesz.
caly swiat w to nie zagra. co najwyzej ty i kolega. -
Św. Drakoni
i tu się mylisz..no dobra, może nie cały świat, ale zależnie od organizacji kampanii to nawet całe miasto może się zająć. W trochę bardziej realnym przypadku - sporo ludzi z całego miasta, dla mnie właśnie w jednej takiej kampanii miejsca zabrakło bo za dużo chętnych :P -
'pmbK
Ja nie mam AŻ takich ambicji aby grać w moją kampanię z kolesiem z drugiej półkuli :P Jak mówiłeś, wystarczą mi koledzy (bez szczeniackich skojarzeń :P) :D