Warhammer Fantasy Battle [613]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Max

Na czym polegają kampanie? Jak się je rozgrywa? Gdzie się je rozgrywa? O co w nich chodzi?
  • Vuko

kampanie jest to organizowana przez GW taka mala jakby impreza.
    do takiej kampanii wychodzi ksiazka, ktora zawiera fluff [historyjki, fabule etc.] specjalne zasady prowadzenia bitew oraz zasady specjalnych jednostek.
    rozgrywac je mozesz wszedzie, o ile tylko znasz zasady.
    w polsce tez sie to zdarza, ale rzadziej niz w GB, ze GW organizuje kilka bitew o jakiejs danej dacie w danym sklepie.
    oczywiscie zwiazane z kampania.
    Ostatnia kampania to nemesis crown, chodzilo w niej o zagubiony magiczny artefakt.

jak czegos nie dopowiedzialem lub powiedzialem zle prosze poprawic.
  • Max

Dzieki, a nie wiesz kiedy bedzie nastepna, bo chciałym zobaczyć? I co ile one są robione?
  • Roni

Zasadniczo odpowiedź to "co jakiś czas" ( generalnie co pare lat :) ).
  • Św. Drakoni

Nemesis Crown chyba nadal się rozgrywa, tyle że rynek polski GW generalnie olało więc u nas tego nie ma.
    A tak poza tym można jeszcze porozglądać się po różnych sklepach, w niektórych bywa że organizuje się lokalne kampanijki.
  • czuwaj

generalnie to kampanie są chyba w każde wakacje, tylko raz wfb, raz wh40, więc można się co dwa lata spodziewać.
  • Vuko

nastepna za 2 lata
    tak bylo ze stormem, z lustria, z nemesis i tak bedzie z nastepna...
    zastanawiam sie tylko o czym bedzie...
    moze atak potwornego potwora z głębin.
  • 'pmbK

Ja się nie zgadzam :D Kampania pojawia się :
    - Kiedy wyjdzie coś od GW
    - Kiedy ruszy się dupsko i wymyśli coś samemu :P
  • Vuko

ale srednio wychodzi do whfb co dwa lata.
    a samemu to wiesz. gowno mozesz.
    caly swiat w to nie zagra. co najwyzej ty i kolega.
  • Św. Drakoni

i tu się mylisz..no dobra, może nie cały świat, ale zależnie od organizacji kampanii to nawet całe miasto może się zająć. W trochę bardziej realnym przypadku - sporo ludzi z całego miasta, dla mnie właśnie w jednej takiej kampanii miejsca zabrakło bo za dużo chętnych :P
  • 'pmbK

Ja nie mam AŻ takich ambicji aby grać w moją kampanię z kolesiem z drugiej półkuli :P Jak mówiłeś, wystarczą mi koledzy (bez szczeniackich skojarzeń :P) :D
| |

Grono zajmujące wszystkimi aspektami tej gry. Zapraszam! Chcecie więcej? http://www.forum.wfb-pol...

Fotki

Miejsca grona (0)