• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ArteQ

Ktoś może wie kto u nas na wydziale zajmuje się MS Academic Alliance? Chciałem sobie tak dla hecy ściągnąć trochę ichniejszego softu typu WinXP/Visual Studio no i niestety dupa :-( Albo wykrzacza się po ściągnięciu całego ISO, albo w ogóle nie zaczyna ściągać i wyrzuca 404. Może na wydziale leżą gdzieś płytki CD, które można przygarnąć?
  • xeelee

nie wiem ale ja miałem tylko problem z winxp (bez sp)
    sp2 i sp1a ściągnęły sie bez problemu
    a innych rzeczy nei ściagałem ...
    pewnie w dziekanacie też nei będą wiedziały; )
  • ArteQ

>sp2 i sp1a ściągnęły sie bez problemu

U mnie przy XP z SP2 najpierw bardzo wolno się ściąga, a następnie po dojściu do 100% radośnie oświadcza, że coś się zjebało.

>a innych rzeczy nei ściagałem ...

A weź z ciekawości kliknij na Visual Studio 2k5 CD1/2. U mnie wyskakuje 404 w logach.

>pewnie w dziekanacie też nei będą wiedziały; )

Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby w dziekanacie pytać :P
    Podejrzewam, że prędzej się czegoś dowiem w okolicach dr Bajdeckiego.
  • DUDi

MSDN AA zajmuje się dr Duda, udaj się do niego albo napisz maila.
    Ja Visual'a całego ściągnąłem i nie miałem problemów.
  • Estaton

wiem z doświadczenia, że często są problemy, wywala się pod koniec. Ale jak się próbuje to w końcu chwyta chociaż raz

nawet nie macie co się w dziekanacie pytać :P
  • xeelee

jak chcesz xp sp2 to mogę Tobie płytkę pożyczyć

mi wyskoczyło SDC00400 (to samo co przy winxp (bez sp))
  • Clown Szyderca

ja mailowalem z dr Buchnerem i podobno przekazal jakas plytÓ marysi ptasinskiej ale ani jedno ani drugie do mnie nie dotarlo :P moze jak masz z nia jakis kontakt to sie wypytaj.. ja dostalem msdnaa ale po przejsciu na linuxa jakos mi sie odechcialo tym bawic.. wzglednie pociagnij z supreme'a instalke a wygenruj sobie tylko klucz na stronie.
  • DUDi

ekhm... nie każdy ma dostęp do supreme; )
  • Clown Szyderca

no to skadkolwiek, jeden uj.
  • ArteQ

Eee, ale to nie o to chodzi, że ja sobie windowsa nie potrafię ściągnąć i żyć przez to nie mogę. Wręcz przeciwnie - odpalenie tego gównianego downloadera pod linuxem wymagało trochę zachodu; )

Po prostu jest taka opcja jak MSDN AA i ja chcę z niej normalnie i legalnie skorzystać. Nie chce nic ściągać z torrenta, nie chcę zmieniać żadnych kluczy, tylko chcę zrobić to tak jak MS to sobie wymyślił. No i okazuje się, że dupa bo się nie da :/

No nic, spróbuję jeszcze z innego kompa do tego podejść, a jak nie to będę uderzał do dr Dudy.

Z ciekawości: ktoś wie czy te płytki co niby są dostępne to takie ładne z nadrukiem są? Czy tylko zwykłe CD-R?
  • Estaton

a na marginesie, dostępny jest tam WinXP z SP3? bo zdaje się, że microsoft miał udostępnić go w MSDN
  • ArteQ

nie ma
  • Clown Szyderca

sp3 jest w fazie bety... na razie to testuja. podobno "zdanrza" i nawet niektore benchmarki zauwazaja poprawe wydajnosci.. poczekamy zobaczymy
  • ArteQ

SOLVED :P

Więc tak:
    Windowsa XP udało mi się ściągnąć, ale dopiero jak odpaliłem ten downloader na innym kompie gdzie natywnie chodzi windows. Normalnie z vmware pod linuxem ciągle się kaszaniło na etapie rozpakowywania/liczenia crc.

VS nie idzie ściągnąć w żaden sposób bo zwyczajnie wyrzuca 404. Napisałem maila do dr Oleniacza (na stronie MSDN AA jest podany jako kontakt) i dostałem (bardzo szybko!) odpowiedź, że... hehe aż zacytuję; -) "Przyczyn może być wiele... szkoda czasu na szukanie " :P No i dostałem linki do obrazków ISO leżących normalnie na naszych serwerach bez żadnych gównianych downloaderów itd... Z ciekawostek: dostałem linka do VS 2008 którego na stronie AA jeszcze nie ma :-)
  • Estaton

>Clown Szyderca hat geschrieben:
    >sp3 jest w fazie bety... na razie to testuja. podobno
    >"zdanrza" i nawet niektore benchmarki zauwazaja poprawe
    >wydajnosci.. poczekamy zobaczymy

Cytuję za serwisem dobreprogramy.pl z dnia 11.12.2007:

"Microsoft wydał publicznie wersję Release Candidate dodatku Service Pack 3 dla Windows XP. Może go zainstalować każdy, kto posiada angielską wersję systemu Windows XP. Plik z poprawką zajmuje około 330 MB."

link, jakby ktoś chciał
    http://download.windowsupdate.com/m...
  • Clown Szyderca

czuje sie upokorzony.. moja duma zwija sie gdzies w okolicach moich kostek i cicho skomle zeby ja dobic... pokonales mnie. wez moj miecz i dokoncz dziela..

jeden chuj. jak sie pojawi w winupdate to na pewno dostane tym bez pytania i ani sie spojrze, wszytsko przestanie dzialac... i to bedzie znak ze sp3 jest w moim windowsie.. a ja po cichu wroce na gentoosa z compizem i bede sie onanizowal moim pulpitem 3D
  • Gustlik

eeeee winda to szatański system a sp od drugiego począwszy to kolejne stopnie do piekła, Linux najlepszy :P , ewentualnie Windows z sp1 jak dla mnie do gier może być :)

pzdr
  • ArteQ

Tylko, że pod linuksem wszystkiego nie odpalisz, więc czasem ten windows się jednak przydaje :/
  • Clown Szyderca

windows to glownie do giercowania sie przydaje... :)
  • Anonim

Release Candidate to przecież faza "po becie", ale "przed release". Więc Clown wcale błędu nie popełnił - RC to wciąż wersja testowa.
  • 1
  • 2
| |

Alo! Leute! wiem, ze tam jestescie! nie chowajcie sie i tak wiem, ze tam jestescie... po co stawiac ...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)