B2

Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Estaton

Czy ktoś z was wie, jak kontrolują oddawanie B2 na wydziale?

Jestem teraz na końcówce 4 roku, ale mam jeszcze zaległy egzamin B2... sęk w tym, że mam z nim same problemy natury technicznej. Na poprzednie terminy się nie startowałem, bo przegapiałem terminy zapisów. Na egzamin w czerwcu tego roku się zapisałem, ale nie za bardzo miałem czas, więc na niego nie poszedłem, licząc na poprawkę we wrześniu... pojechałem sobie na wakacje wracam, patrzę, a na termin wrześniowy też były zapisy do 18 lipca >_< I teraz nie wiem, czy ja jestem tam zapisany z założenia, jako, że to poprawka (ale raczej w to wątpię, na wszelki wypadek idę do SJO dzisiaj)

ale jakby się okazało, że we wrześniu nie mogę zdawać, to mam problem, bo wtedy B2 mam już rok przeciągnięty. Stąd moje pytanie: czy u nas na wydziale jakoś pilnują oddawania B2 w terminie, ew. czy można się jakoś dogadać z dziekanatem na odroczenie "egzekucji" (mam zamiar jeśli nie we wrześniu to w zimie zdawać)
  • Mariusz

A to ciekawe ze jesteś na 5 roku bez B2..nas straszą ze niemożna rozpocząć 8 semestru bez B2
  • Student56

Przecież nie pisał, że jest na 5 roku :)

Końcówka 4 roku nie oznacza automatycznie bycia na 5 roku :)
  • Estaton

to że straszą na początku to wiem, tylko jeszcze nie zauważyłem, zeby kiedykolwiek cokolwiek w dziekanacie na ten temat wspominali, nawet mam przeciągnięty 1 rok egzamin, a nikt mnie nawet nie zjechał na wydziale :P dlatego się zastanawiam, czy jest sens ew. iść na rozmowę z dziekanem na ten temat...

Na razie się tylko facet w SJO powiedział, że jeszcze nie słyszał, żeby ktokolwiek miał problemy z powodu B2. No i czekam na odpowiedź ze SJO bo złożyłem podanie o wciągnięcie mnie na liste egzaminacyjną
  • Estaton

Wczoraj byłem w dziekanacie i dowiedziałem się czegoś co może komuś też się na przyszłość przydać:

W dziekanacie ich interesują tylko i wyłącznie zaliczone semestry języka. Jeśli ma się zaliczone je, to z rejestracją na kolejny rok nie ma problemy. Natomiast obowiązek zaliczenia B2: pani kierownik powiedziała, że trzeba zaliczyć do końca 5 roku, żeby na dyplomie mogła wpisać: język na poziomie B2 zdany. I tyle :p

Tak więc mugę spokojnie uczyć się fsitów nie bojąc się, że wylecę z powodu durnego języka :P
| |

Alo! Leute! wiem, ze tam jestescie! nie chowajcie sie i tak wiem, ze tam jestescie... po co stawiac ...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)