-
Zuniu
Witam,
Mam do was, studentów WEiTI pytanie dotyczące pewnych przedmiotów, a głównie
tego, czy są to tak zwane przedmioty "zaporowe" z niską zdawalnością.
Moja sytuacja jest następująca: skończyłem właśnie studia inżynierskie na WIP-ie,
gdzie od jakiegoś czasu pracuje przy realizacji projektów w ramach różnego typu
grantów. Mam możliwość studiowania w toku indywidualnym na studiach magisterskich
i z waszego wydziału interesują mnie bardzo - będą mi przydatne do dalszej pracy, przedmioty:
ROBI Rozpoznawanie obrazów - prow. prof. dr hab. Jan Zabrodzki, studia mag. uzupełniające (ewentualnie ROB lub ROSM)
FOT Podstawy fotoniki - prowadzący prof. dr hab. Michał Malinowski, studia I-go st.
ASOD Analiza semantyczna obrazu i dźwięku - prowadzący prof. dr hab. Władysław Skarbek,
studia II-go st.
Jeśli ktoś z Was miał może "przyjemność" uczęszczania na wymienione przedmioty, to chętnie
zapoznałbym się z jego opinią dotyczącą poziomu, przyswajalności i użyteczności wykładanego na nich
materiału, a także o prowadzących - czy są sympatyczni, sprawiedliwi itd :-).
Z góry wielkie dzięki, każda informacja będzie dla mnie bardzo cenna!
Pozdrawiam! -
Miałem przyjemność uczęszczać na ROB, prowadzone przez mgr. inż. Kożuszka - zdecydowanie polecam, bardzo ciekawy przedmiot, skończył się moim przypadku pisaniem magisterki związanej z rozpoznawaniem obrazów :)
Ponadto nie zgadzają się nazwiska prowadzących, które wkleiłeś - to są osoby odpowiedzialne za przedmiot. Prawdopodobnych prowadzących znajdziesz w tabelce "Ostatnie realizacje" po kliknięciu na "Szczegóły", i w przypadku ROB i ROBI jest to właśnie Pan Kożuszek. -
megablasta von bigshoot'a
ROB - true, true co było wyżej napisane
ASOD - niestety go już nie będzie (będzie zmieszany z Indeksowaniem Multimediów). myślę, że słuchacze ostatniej realizacji ASOD'u byli zachwyceni tematyką, bardzo dobre wykłady, ale też sporo pracy, wszystko masz tu:
http://ztv.ire.pw.edu.pl/asod/index...
o ile ROB to klasyfikacja, o tyle ASOD dotyczy również innych zagadnień (algorytmy ekstrakcji)
podstawy fotoniki to coś kompletnie innego, niezwiązanego z obrazem
btw,
ROB = projekty w matlabie
ASOD = projekty w C++ (no ale przedmiot się kończy)
tak czy siak, zakładana umiejętność jakiegoś tam kodzenia.
-
Zuniu
WIELKIE dzięki za info, z pewnością skorzystam. ROB wygląda faktycznie interesującą, co dotyczy również
ASOD, no ale skoro się kończy to trudno. Może za to znacie jeszcze jakiś inny ciekawy przedmiot
związany z analizą obrazu lub z szeroko rozumianą dziedziną systemów wizyjnych?
Co do prowadzących to faktycznie zauważyłem już swój błąd:-)dzięki!
-
-
megablasta von bigshoot'a
jeszcze jest INM - indeksowanie multimediów, trochę powiązany z tą tematyką. w tym semie też ostatnia realizacja - ponoć w przyszłym ASOD ma być połączony z INM i to będzie nowy przedmiot.
oprócz tego WIM:
http://eres.elka.pw.edu.pl/ere s/wwersje$.startup?Z_ID_PRZEDM IOTU=WIM&Z_NR_WERSJI=1&Z_CHK=2 6143