WEiTI PW [2829]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mała mi

Witam

chciałabym zapytać odnośnie rekrutacji na PW na informatykę na wydziale ETI, studia uzupełniające mgr dzienne, jak ciężko jest się dostać, ilu kandydatów na miejsce i z jaka średnią miej wiecej przyjmują?

ma ktoś może jakieś statystyki z zeszłego roku?
    chciałabym zawitać w Wasze progi

ps. łatwiej jest się dostać w lutym czy w letniej?

pozdrawiam :)
  • mała mi

nie ma osoby ktora moglaby mi pomoc? :>
  • bartkiller

chwile nawet szukałem w sieci, ale nie znalazłem :-)

spróbuj może po prostu zadzwonić do dziekanatu
  • megablasta von bigshoot'a

po prostu pytasz o rzecz trudną, zmieniającą się co semestr. czytałem kiedyś o sytuacji, że nawet osoby studiujące na rodzimym wydziale, jedną z specjalność informatyki, nie dostali się na magisterskie studia tejże. ale to należy do rzeczy "zasłyszanych". dam przykład z mojego semestru, jak kończyłem studia inżynierskie:

telekomunikacja ma specjalności TIZ, SST i RTM. TIZ i SST są bardzo podobne i koledzy wyrabiali sobie przedmioty takie, które zaliczają wspólne klasy (łatwo na dyplomie o dodatkową specjalność). tak wyszło, że koledzy chyba z TIZu mieli wyrobione jednostki podstawowe SST, ale nie TIZu (albo na odwrót, nie pamietam, case o tyle ciekawy, że sporo osób ten błąd popełniło).

no i nagle osoby z jednej specjalności chcą studiować na tej drugiej, by nie robić na magisterskich studiach podstawowych przedmiotów no i walka między nimi o tą specjalność. zdajesz sobie sprawy, że Ty jako osoba o niższym priorytecie, nie masz na taką specjalność najmniejszych szans.

priorytety - kiedyś to czytałem, chyba są 4 (2 pierwsze to osoby z EiTI, następna to osoby studiujące na PW coś podobnego,a ostatnio to inni)

mam koleżankę na RTM, która studiowała gdzieś informatykę (w jakimś innym mieście) i na magisterce zajmuje się przetwarzaniem obrazu. nie rozmawiałem z nią o tym, ale chyba na informatykę jako taką jej się nie udało dostać.

podsumowując:
    - co sem jest inaczej, jak na giełdzie
    - powinno Ci się na EiiTI udać dostać, ale nie wiem czy na wymarzoną specjalność (punkt pierwszy)
    - tym "bliżej" EITI,PW, tym masz większe szanse
    - na pewno będzie brana pod uwagę twoja średnia z studiów I stopnia
  • mała mi

dziekuje za odp :)

studiuje na PG, wydzial fizyki technicznej kierunek informatyka stosowana

liczylam srednia - wacha sie ok 3,6

dlatego wlasnie jestem ciekawa jakie mam szanse z taka srednia i po takim kierunku,

Panie Megabasta :) dziekuje za odp, interesowalaby mnie informatyka na ETI, troche sie pogubilam w tym co wypisales.. :P

a moze jest na gronie ktos kto sie dostal i poda miej wiecej jakiej sredniej potrzeba?
    bylabym ogromnie wdzieczna :)

nie chcę Cię zniechęcać, ale niestety ani nie jesteś z PW, ani nie masz średniej >4.00, więc sprawa wydaje się dosyć ciężka. mała rada: na tym wydziale można robić stricte informatyczne rzeczy, na np. takiej elektronice, więc zastanów się nad innymi możliwościami.

tylko ... czy jesteś pewna ucieczki z rodzimej uczelni ?
  • mała mi

heh te ostatnie pytanie zabrzmialo jak zniechecenie :P

mieszkam w warszawie, zachcialo mi sie wyjechac nad morze ale chce juz do domu :)

uu to rozumiem ze wysoki musi byc poziom, wiec musialabym miec srednia powyzej 4.0 zeby w ogole byl sens startowac?

zastanowie sie nad innmi mozliwosciami, ale elektroniki bardzo nie lubie i najbardziej chcialabym na informe..

a nie wiesz jaka jest roznica miedzy rek w lutym a w czerwcu w sensie próg i ilość startujacych/ miejsc?

przepraszam jeśli odczułaś że Cię zniechęcam, nie miałem tego na celu, a pytanie było z ciekawości.

i tak jak pisałem, pytanie jest trudne, bo co sem jest inaczej, może Ty "trafisz w moment".

nie za bardzo wiem, jak jest z rekrutacją na magisterskie, ale wydaje mi się, że osoby na nieprzesuniętym semestrze, mają wyższe średnie.
  • mała mi

a co moglbys mi powiedziec o informatyce na tym drugim wydziale, elektrycznym?

jest on z pewnoscia mniej prestizowy, a co z poziomem trudnoscia itp?
  • Bobek

Z tego co słyszałem to ok. 30% ludzi na elektrycznym ma za sobą nieudaną przygodę z elką, więc poziom trudności jest zapewne sporo niższy. A więcej to Ci powiedzą ludzie z elektrycznego.
| |

Studenci Wydziału Elektroniki i Technik Informacyjnych PW. WEiTI to jeden z największych wydzia...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)