-
MAM BRATANKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam. Po pierwsze to jest powazny temat i jesli kogos to nie interesuje to prosze o nie wypisywanie głupot tutaj, poprostu nie jestes zainteresowany nie pisz/nie czytaj.
Otórz szukamy studentów głównie z wydziałów elektroniki/mechatroniki/fizyk i technicznej( oczywiscie z innych tez) chetnych do studiowania specjalnosci optoelektronika/fotonika/mater iały fotoniczne, na róznych wydziałach inaczej sie nazywa ale generalnie to jedno i to samo. Jak wiecie na studiowanie tych specjalnosci nie ma za bardzo chetnych zeby na kazdym z wydziałów otworzyli 20 i wiecej osobowe grupy na tych specjalnosciach. Istnieje jednak mozliwosc ze jesli zbiora sie chetni z róznych wydziałów to mozemy wywalczyc utworzenie miedzy wydziałowej specjalnosci optoelektronika. W tym przypadku bedzie sie nalezało oczywiscie do swojego wydziału i miało przedmioty ogólne takie jak wydział nakazuje ale przedmioty profilowane byłyby razem w grupie miedzywydziałowej. Planujemy spotaknie informacyjne na temat tej specjalnosci na wydziale optoelektroniki w nastepna srode 18 maja na godzine 12 lub 14 ( jutro bedzie sprecyzowane wszystko na pewno). Jesli jestes chetnym to sie wpisz. I jeszcze raz prosze zeby osoby nie zainteresowane nie pisały w tym temacie głupot. Z góry dziekuje i mam nadzieje na odzew. Jesli jakies pytanie macie to piszcie postaram sie odpowiedziec -
Wiesz Piotrek, powiem Ci, że mnie zaskoczyłeś. WAT zgodził się na coś takiego? Przecież wszystko ma być tak, jak oni sobie tego życzą i nic poza tym :)
A tak w ogóle, to "tutaj jest feudalizm", jak powiedział mi kiedyś mister BOGacz. -
Podobno Wat idzie z duchem czasu a teraz takie specjalnosci/kierunki miedzy wydziałowe sa modne i nowoczesne - pan dr hab Fiedorowicz ( dyrektor instytutu optoelektroniki ) jest bardzo dobrej mysli co do utworzenia takiego własnie miedzywydziałowego kierunku wiec trzeba powalczyc -
yoosiba
To zależy z kim się dogadamy... dziekan-elekt, A. Najgebauer wydz. Cybenetyki, moze by poparł... może żeby pmysł uatrakcyjnić mysleliście o Optoelektronice kwantowej?? -
-
Sprawa jest taka: Na V i VI semestrze na specjalnosci optoelektronika masz przedmiot elektronika kwantowa wiec tak czy siak kwantówka tam bedzie. A generalnie cała ta specjalnosc opiera sie w głównej mierze na optyce i elektronice kwantowej. Informujcie swoich znajomych chetnych do takiej specjalnoscie i jesli ktos jest chetny to w srode 18 maja o 14.05 rozpoczyna sie spotkanie w instytucie optoelektroniki w sali konferencyjnej przy pokoju dyrektora Fiedorowicza. ZAPRASZAMY !!!!!!! OBECNOSC NA SPOTKANIU WCALE NIE OBLIGUJE DO ZAPISYWANIE SIE NA TEN KIERUNEK JEST ONO CZYSTO INFORMACYJNE. PRZYJDŹCIE MOZE SIE PRZEKONACIE DO OPTOELEKTRONIKI !!!! -
Wojtas
Witam
Sprawa wygląda tak, że jeżeli zbierze sie grupa 20 osób to otworzą specjalność nawet jeśli tego na dzień dzisiejszy nie planują...
U mnie w grupie jest chyba ze dwie może trzy osoby które bardzo chcą iść na opto (wpisali na 1 miejscu w ankiecie).
Tak naprawde to wydzial opto jest sam sobie winien że nie zebrał 20 chętnych, gdyż słabo został ich wydział zaprezentowany, a poza tym dali nam na wykłady dr Zająca, który (jak sie dzisiaj dowiedziałem) nigdy nie "pracował" z uczniami drugiego roku!!! Zawsze prowadził wykłady w grupach na IV i V roku.
Z tego co sie orientuję to z całego potoku elektroniki było tylko 6-7 chętnych.
Ja po dzisiejszych laborkach z opto troche innaczej już sie na to patrze i zacząłem sie dziś zastanawiać czy nie wystartować na OPTO!!!
Moja grupa ma w środe 18 akurat w godzinach 12-14 przerwe między laborkami, więc jak się zorganizujecie to napiszcie koniecznie o której, to załatwie ze 3 osoby chętne.
pozdro -
Sprawa jest taka ze nam wykład wchrzanili zaległy o 12 w srode wiec spotlanie jest o 14 w budynku optoelektroniki na 100% bo dzisiaj ustawiałem termin z panem wice dyrektorem Kopczyńskim. A co do tych 20 osób to własie jest w tym problem ze nie zbierzemy ich raczej z wydziały elektroniki wiec chcemy znaleźc chetnych wszedzie. Na opto powiedzieli ze beda robili co w ich mocy i moze nawet dało by rade przepchnac grupe 16-18 osób ale na pewno nie mniej. Wiec pogadaj z innymi czy chca tam isc czy nie i postarajcie sie wpasc na to spotkanie. Bedzie ono na 100% w srode o 14
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Bemowo
- Załóż własne grono tematyczne